Arama
Arama Sonuçları
"Çocukların tarım işçisi olarak çalıştırılmaması için gayret gösteriyoruz"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, fındık hasadı sezonu için kente gelen mevsimlik tarım işçileriyle bir araya geldi. Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Serdengeçti, "Çocukların tarım işçisi olarak çalıştırılmaması konusunda büyük gayret gösteriyoruz. Aileleri fındık hasadındayken, çocukların hem eğitimlerine hem de sosyal faaliyetlere katılmalarını sağlıyoruz" dedi.
Mevsimlik işçilerin çocuklarıyla film izlediler
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, 'Gülümsemeyen Çocuk Kalmasın' projesi kapsamında mevsimlik işçilerin çocuklarıyla bir araya gelerek, açık hava sinemasında film izledi. Proje kapsamında çocuklar eğlence dolu bir gün geçirdi.
Vali Erol'dan kaymakamlara talimat
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Mayıs ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Suda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla ilçe kaymakamlarından çalışma yapılmasını isteyen Vali Erol, sakıncalı yerlerle ilgili gerektiğinde yasaklama kararı için Valiliğe teklifte bulunulması talimatını verdi.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Karne hediyeleri bu sefer ayaklarına geldi
Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Halıören Köyü’nde yaşayan Bülbülcü ailesinin 4 kızının karne hediyesi ayaklarına geldi. İlçedeki her vatandaşın taziyesine katılan Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, Halıören Köyü’ndeki taziye ziyaretinin ardından hanelere de misafir olarak hemşehrilerinin dertlerine ortak oldu.
“Şanlıurfa’ya bu elbise artık dar geliyor”
Eğitim yöneticileriyle bir araya gelen ve bir seferberlik havası içinde çalışılmasını isteyen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, “Şanlıurfa’ya bu elbise artık dar geliyor. Büyük düşüneceğiz, daha derin ufuk çizgisine odaklanacağız ve hep birlikte eğitim alanında çıtayı yükselteceğiz” dedi.
“Vali olarak kendimi eğitime adadım”
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023-2024 eğitim öğretim yılı İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Sene Başı Toplantısına katılan Vali Hasan Şıldak,” Eğitimle yatıp eğitimle kalkacağız” dedi.
Mevsimlik işçiler ve servis şoförlerine trafik eğitimi
Afyonkarahisar Emirdağ İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, ilçede hizmet veren 82 mevsimlik işçi ve bu işçileri taşımakla görevli 6 servis şoförüne trafik eğitimi verildi.
Kaymakamın kimlik mücadelesi
Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, 43 yıldır Türkiye Cumhuriyeti kimliği olmadan yaşayan ve bu nedenle vatandaşlık haklarından yararlanamayan kadına uzun uğraşının sonunda kimlik çıkarttırdı.
Orta refüje çim serdi
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Midyat’ta belediyenin orta refüj peyzaj çalışmalarına eşlik ederek, işçilerle birlikte orta refüje çim serdi.
Devlet millet işbirliği ile 58. okul
Ordu’nun Ünye ilçesi Göbü mahallesinde bulunan atıl durumdaki İlkokulunun Köy Yaşam Merkezi haline getirilmesi amacıyla protokol imzalandı.
Park ve bahçeleri öğrencilerin üreteceği çiçekler süsleyecek
Yalova Valisi Muammer Erol himayesinde Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe tarafından imza altına alınan protokol ile belediyenin ihtiyacı olan çiçeklerin bir kısmını TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri üretecek.
Fındık işçilerinin çocuklarıyla oyun oynadı
Ordu Valisi Tuncay Sonel, fındık hasadında çalışmak üzere Ordu’ya gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarıyla görüştü. Çocuklarla oyun oynayan Vali Sonel, çeşitli hediyeler vererek çocukları sevindirdi.
Vali Sonel, işçilerle fındık topladı
Ordu Valisi Tuncay Sonel, fındık bahçesinde işçilerle birlikte fındık topladı. Çok hızlı bir şekilde fındık topladığı görülen Vali Sonel, iş sonunda karpuz keserek işçilere ikram etti.
Mevsimlik işçi çocukları için Kur’an kursu
Amasya Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü koordinesinde ilçede mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin çocukları için Kur'an kursu açıldı.
Buğday hasadı yapan çiftçilerin sevincine ortak oldu
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, İslihisar köyünde 12 dekarlık alanda gerçekleşen buğday hasadı etkinliğine katıldı.Vali Akkoyun, “Hasat gününde çiftçilerimizin yanında olarak hasat sevinçlerine ortak olmak istedik” dedi.
Kaymakam Hülür'den LGS'de derece yapan mevsimlik işçi çocuğuna destek
Antalya Akseki Kaymakamı Volkan Hülür, mevsimlik işçi bir ailenin çocuğu olan ve zor şartlarda eğitimine devam etmesine rağmen LGS’de yüksek bir puan alarak Fen Lisesi’ne yerleşen Ahmet’i ziyaret ederek tebrik etti.
Vali Baruş, şehit annesinin elini öptü
Isparta Valisi Aydın Baruş, çalışma ziyareti kapsamında ziyaret ettiği Senirkent’te şehit ailelerini unutmadı. Şehit Jandarma Er Oğuz Durak’ın annesi Fadime Durak’ı Yassıören Köyü’ndeki evinde ziyaret eden Vali, şehit annesinin elini öptü.