Arama
Arama Sonuçları
1 haftada 2 milyon 786 bin araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 20-27 Haziran'da 2 milyon 786 bin 451 aracın denetlendiğini, toplam 433 bin 207 sürücüye işlem yapıldığını bildirdi.
Bakan Yerlikaya: Bir haftada 2 milyon araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında 2 milyon 540 bin 665 aracın denetlendiğini belirterek, toplam 409 bin 987 araca ve sürücüye de işlem yapıldığını açıkladı.
YİMER 157, 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157 Çağrı Merkezi), insan ticareti ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili acil yardım ihbarında bulunan 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı.
Valilikten belediyelere sokak hayvanları talimatı
Kocaeli Valiliği sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirlere ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "İlimizde bulunan rehabilite edilmemiş köpek popülasyonunun azaltılması maksadıyla ivedilikle kısırlaştırma çalışmalarının yürütülmesi, belirtilen görevlerin yerine getirilmemesi halinde gereken işlemlerin başlatılacağı noktasında uyarılarda bulunulmuştur" denildi.
İş ve işlemlerde azami özen istedi
Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı II. Dönem Toplantısı, kurul üyelerinin katılımı ile Vali Mehmet Makas başkanlığında Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Vali Akkoyun talimat verdi, Turizm Denetim Komisyonu kuruldu
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun'un talimatıyla kurulan Turizm Denetim Komisyonu, denetimlerine başladı.
Kaymakam olmak çocukluk hayaliydi
RTÜK Başkan Yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine geçen Dr. İbrahim Uslu'nun ilginç bir kaymakamlık mücadelesi var. Yazılı sınavı derece ile geçip 5 defa mülakatta elenen Uslu, yeniden hazırlanırken bu defa mevzuat değişikliğine takıldı. Uslu, içinde ukde olan Kaymakamlık mesleği ile ilgili mücadelesini anlattı.
Türkiye'nin ikinci Çocuk Adalet Merkezi Bursa'da açıldı
Türkiye'nin ikinci Çocuk Adalet Merkezi Bursa'da açıldı. Açılışta konuşan Vali Mahmut Demirtaş, "Çocuklarımızın adli süreçlerde yararlarının gözetilmesi ve korunmasının sağlanması amacıyla hizmete giren Bursa Çocuk Adalet Merkezi şehrimize hayırlı olsun" dedi.
Seçimlerin güvenliği için gerekli tedbirler alındı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında alınacak tedbirlerin değerlendirildiği Seçim Güvenliği Toplantısı’na başkanlık yaptı.
Genç kaymakam, ‘riskli yapı kavramı'nı yazdı
111. Dönem Kaymakam Adayı ve Kocaeli Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Emre Açar, yayınladığı 3 makalenin ardından bir yandan yüksek lisans eğitimine bir yandan deprem bölgesindeki görevine devam ederken edindiği izlenimler ile akademik araştırmaları sonucu yeni bir makale kaleme aldı. Birçok akademisyenin akademik çalışmalarının yer aldığı Adalet Akademisi Dergisi’nin 57. sayısında genç Mülki İdare Amirinin “6306 Sayılı Kanun Kapsamında Riskli Yapı Kavramı” başlıklı makalesi yayımlandı.
Yol kenarlarına 67 bin fidan dikilecek
Batman’ı çevreleyen karayolları ağını ağaçlandırmak amacıyla Valiliğin öncülüğünde başlatılan “Batman Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi” ile ilgili yürütülen çalışmalar Vali Ekrem Canalp başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.
Erciş'te Atık Getirme Merkezi kuruluyor
Van'ın Erciş ilçesinde "Atık Getirme Merkezi” kuruluyor. Geri dönüşümün yapılacağı proje alanını ziyaret eden Kaymakam Murat Karaloğlu, alanda inceleme yaptı.
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Siirt’te Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirildi. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri seçimlerinin Siirt’te huzur ve güven ortamında geçmesi için alınacak tedbirlerin ve yapılacak çalışmaların görüşüldüğü Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi.
“Tüm kurumlar birlikte hareket etmeli”
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, İl İdare Şube Başkanları toplantısına başkanlık yaptı. Vali Ünsal, "Bizler, devletimiz nezdinde vatandaşlarımıza hizmet etmekle sorumlu kişileriz” dedi.
MİT’ten MOSSAD’a sert uyarı
İsrail'in Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair haberler üzerine, İsrail istihbarat birimlerine Türkiye'de yasa dışı faaliyette bulunmalarının ciddi sonuçları olacağı bildirildi.
Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden Yeni Nesil “DERBİS”
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü dijitalleşme hizmetlerine büyük bir yenilik getirerek yeniden yazılan ve sivil toplum alanının daha da gelişmesine imkân tanıyacak olan, yerli ve milli teknoloji hamlelerinden yeni nesil Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) programını tanıttı.
Vali Pehlivan: Şiddete sıfır tolerans
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Kadına yönelik şiddetle mücadelede, 'Şiddete Sıfır Tolerans’ ilkesiyle hareket ediyoruz. Temel, nihai ve en ideal hedef, şiddetin sıfırlanmasıdır" dedi.
Sağlıksız sakatata el konuldu
Adana Valiliği, hijyen şartlarını sağlamadan sakatat temizliği yapan bir işletmenin görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması üzerine işletmeyi denetleyerek 300 kg sakatata el koydu.
İhracatta yüzde 11’lik paya sahip
5. Hayatımız Maden Çalıştayı'nda konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Afyonkarahisar, 2022 yılında Türkiye’nin doğal taş toplam ihracatında yüzde 11,20’lİk paya sahip. Orta vadede hedefimiz bu rakamları artırmak olacaktır" dedi.
Ordu'da gerçeğini aratmayan tatbikat
Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu-Giresun Havalimanı’nda gerçekleştirilen Acil Durum ve Ateşli Yangın Tatbikatına katıldı. Türkiye’nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanında yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.
‘Gönül elçisi’ vali eşleri Emine Erdoğan’la buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Programı'nda vali eşleri ve koruyucu ailelerle bir araya geldi.
108. dönem kaymakamlar kura çekti
108. dönem kaymakamlık kursunu başarıyla tamamlayan 12’si kadın 99 kaymakam adayı kura çekerek asil kaymakam oldu. Kaymakamlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yürütmenin başı olarak şahsımı en iyi şekilde temsil edeceğinizden asla şüphe duymuyorum” dedi.
Bakanlıktan Valiliklere yeni öğretim yılı genelgesi
İçişleri Bakanlığı’nca 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi adına 81 il valiliğine asayiş ve trafik tedbirleri konulu genelge gönderildi.
Göreve başlarken aldığı bayrağı Ercan’a geri teslim etti
Kayseri Vali Yardımcılığına atanan Erzurum Horasan Kaymakamı Ömer Tekeş, göreve başlarken ilçenin sevilen siması Ercan’dan teslim aldığı bayrağı görevi devrederken geri verdi.
“Gürpınar halkını unutmayacağım”
Samsun’un Alaçam ilçesine atanan Van Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, mesai arkadaşları, kurum personelleri, esnaf ve vatandaşlara veda ziyaretinde bulunarak, “Gürpınar halkını unutmayacağım” dedi.
Kars devlet hastanesinin temeli dualarla atıldı
Kars 500 Yataklı Bölge Hastanesinin temeli, Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, milletvekilleri, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla dualar eşliğinde gerçekleştirildi.
Anayasa Mahkemesi, bilgi edinme talebinin reddedilmesine ‘hak ihlali’ dedi
Anayasa Mahkemesi, kamu idarelerinden istenen bilgi edinme taleplerine emsal olabilecek nitelikte bir karara imza attı. Mahkeme, bilgi edinme talebinin reddedilmesinin ‘ifade özgürlüğünü ihlal’ olarak değerlendirerek ‘hak ihlali’ kararı verdi.
"Çok şükür, can ve mal kaybımız söz konusu değil"
Bolu Valisi Erkan Kılıç, meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı yaşanmadığını söyledi.
“Osmaniye’miz eskisinden daha güzel olacak”
İnşaat sektörü temsilcileri ile deprem değerlendirme toplantısı yapan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, “Osmaniye’miz eskisinden daha güzel olacak” dedi.
İçişleri Bakanlığı'ndan 'Seçim Genelgesi'
İçişleri Bakanlığı, seçim tedbirlerine ilişkin 81 İl Valiliğine genelge gönderdi. Seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşmesi için alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi ve mahallin şartlarına göre ilave tedbirlerin alınmasının büyük önem arz ettiği ifade edilerek, oy verme günü öncesinde, sırasında ve sonrasında alınan sıralandı.