Arama
Arama Sonuçları
Deprem bölgesine bin çadır dağıtıldı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesinde yaşanan depremlerin ardından vatandaşlara bin civarında çadır dağıtıldığını belirtti.
Tokat yine sallandı, eğitime bir gün ara verildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremle ilgili, "Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. AFAD'dan yapılan son açıklamada Yozgat'ta 2 katlı bir ev ile Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alındığı belirtildi.
'Öğrenci yurdu Filistinli derneğe verilecek' iddiasına yalanlama
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İstanbul’da geçici görevli personelinin konakladığı eski öğrenci yurdunun bir Filistin derneğine verileceği yönündeki iddiaları yalanladı.
"Batman Türkiye’ye model olacak"
Batman Valisi Ekrem Canalp, Sivil Toplum Merkezi’nin lansmanına katıldı. Vali Canalp, "Batman olarak çok iddialıyız. Diyoruz ki, Batman Türkiye’ye model olacak. Bunun da örneklerini veriyoruz" dedi.
Batman'da sel felaketi: 1 kişi öldü, 3 çocuk aranıyor
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, kentte meydana gelen aşırı yağışlardan dolayı 1 kadının hayatını kaybettiğini, 3 çocuğun ise kaybolduğunu açıkladı. Bölgede inceleme yapan Canalp, "Arama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
İstanbul’da hiç kimse sokakta yaşamayacak
İstanbul’da sokakta yaşayan evsiz vatandaşlar Valilikçe kalıcı olarak kamu misafirhanelerine yerleştiriliyor.
Bağımlı gençleri şifaya kavuşturacak merkez
Kayseri Valiliği, Yeşilay ve hayırseverlerin işbirliği ile yaptırılacak olan Yeşilay Uyuşturucu İle Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Yılda 60 bin hasta ve hasta yakını ücretsiz misafir ediliyor
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi misafirhanesinde hasta ve yakınları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.
Misafir depremzedelere gıda kolilerini gönüllüler götürdü
Depremden etkilenerek Konya Selçuklu’ya yerleşen aileler için Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan gıda kolileri, gönüllülerce hanelere tek tek teslim edildi.
Depremlerdeki can kaybı 47 bin 975'e yükseldi
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 34 gün geçti. AFAD Başkanı Yunus Sezer, 11 ili vuran depremlerde hayatını kaybeden kişilerin sayısının 47 bin 975 olduğunu açıkladı.
Çiftçilere yüzde 50 hibeli 3 bin ton yem
Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım Müdürlüğü ortaklığında, yaşanan kuraklık nedeniyle artan yem maliyetlerine karşı hayvan üreticilerini korumak amacıyla yüzde 50 hibe ile 3 bin ton süt yemi dağıttı.
Çocuklara depremin izleri oyunlarla unutturuluyor
Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenerek ilimizde misafir edilen depremzede çocukları Trafik Eğitim Parkı’nda ziyaret ederek mutluluklarına ortak oldu.
Gaziantepli Salih’in davetini geri çevirmedi
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 11 ili sarsan 6 Şubat depremlerinden etkilenen ve deprem sonrası Afyonkarahisar’a gelen depremzede vatandaşların misafir edildiği KYK Tınaztepe Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.
Kayseri’den deprem bölgesine 649 tır yardım
6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilimizin etkilendiği deprem sonrasında, bütün ülkemizde olduğu gibi Kayseri’den de bölgeye yapılan yardımlar ve bölgeden Kayseri’ye intikal eden depremzede vatandaşlarla ilgili çalışmalar devam ediyor.
“Millet olma bilinciyle depremin sıkıntılarını da geride bırakacağız”
Kahramanmaraş merkezli 11 ilde gerçekleşen depremin ilk anından itibaren AFAD Kriz Masası’nda yoğun mesai harcayan Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’a yerleşen depremzede ailelerini ziyaret etmeye devam etti.
“Depremin izlerini silmek için var gücümüzle çalışıyoruz”
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından felaketin izlerini silmek için harekete geçen Tokat, hem afet bölgesinde hem de şehre gelen depremzede vatandaşlar için çalışmalarını sürdürüyor.
Depremzedeler ihtiyaçlarını 'sosyal market'ten karşılıyor
Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Siirt'te, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.
Deprem bölgesine 2 ay içinde 100 bin konteyner kurulacak
Deprem bölgelerindeki son durumu paylaşan AFAD Başkanı Yunus Sezer, bölgede 200 binin üzerinde çadırın, 6 binden fazla konteynerin kurulduğunu belirterek, 2 ay içinde 100 bin konteyner kurulacağını söyledi.
Vali 3, kaymakamlar 1’er maaşını bağışladı
Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, Kahramanmaraş merkezli 11 şehirde yıkıma neden olan depremden zarar gören vatandaşlara kendisinin 3 maaş, ilçe kaymakamlarının ise 1’er maaşını bağışladığını söyledi. Vali Kızılkaya ayrıca, Bilecik’te 8 milyon 486 bin 375 lira nakdi yardımın AFAD’a gönderdiğini ifade etti.
‘Gönül Mağazaları’ otellerdeki depremzedelere kıyafet taşıyor
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek depremzede vatandaşlar için toplanan yardımları ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Otel ve misafirhanelere doğru yola çıkan “Gönül Mağazaları”nı yolcu etti.
Deprem bölgesi için kuru gıda seferberliği
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerden etkilenen illerde depremler sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların ortadan kaldırılması için çalışmalar hızla sürdürülüyor.
“Afetzedelerin tüm ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz”
Giresun Valisi Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü, Giresun’a gelen depremzede aileleri misafir edildikleri otelde ziyaret etti.
40 bin depremzede Antalya’ya yerleşti
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya’da misafir olan depremzede vatandaşlarla buluşarak acil ihtiyaçları konusunda taleplerini dinledi.
Üniversiteler tatil edildi, yurtlarda depremzedeler kalacak
Ülke genelinde üniversiteler uzaktan eğitime geçecek. Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtları depremzedelere tahsis edilecek.
İçişleri Bakanlığı’ndan yılbaşı genelgesi
İçişleri Bakanlığı, vatandaşların yılbaşı gecesini huzur ve güven ortamında geçirebilmesini sağlamak amacıyla 81 il valiliğine "Yılbaşı Tedbirleri" konulu genelge gönderdi.
Üniversiteye yeni yerleşen öğrencileri otellerde ağırladı
Ordu Valisi Tuncay Sonel, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlara öğrencilerin yerleştirme işlemlerinin devam etmesi, kiralık ev bulamama gibi nedenlerden dolayı Ordu’ya gelen ve kalacak yeri olmayan üniversite öğrencilerine, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yardım elini uzattı.
‘Öğrencileri gerekirse otellerde yatıracağız’
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Şehir dışından gelecek 9 bin öğrencimiz var, 10 bin 500'e yakın da şu anda boş yatağımız var. Biz, bizden yurt talep eden her öğrencimizin sorununu çözeceğiz. Buradan taahhüt ediyorum. Gerekirse otelde yatıracağız ama çözeceğiz, merak etmesinler” dedi.
Vali Çağatay: Ahlat’a her şey yakışıyor
Bitlis Valisi Oktay Çağatay, ‘Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler ile Zanaatkar Eller Ahlat’ta’ etkinliğine katılarak, "Ahlat’a ve Bitlis’e her şey yakışıyor” dedi.
Metin ARSLANBAŞ
Karesi Kaymakamı