Arama
Arama Sonuçları
Yozgat, kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkarılıyor
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Kerkenes Harabeleri ile Uşaklıhöyük kazı alanlarında inceleme yaptı. Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Özkan, "Yozgat kadim coğrafyasıyla gün yüzüne çıkacak" dedi.
"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"
5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi.
Suyun geleceği için toplantı yapıldı
Iğdır Vali Vekili Abdulkadir Şahin başkanlığında İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda havza ölçekli su yönetim planları, su verimliliği il planları, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamalar gibi birçok konu konuşuldu.
Tokat'ta hükümet konakları yenileniyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Almus ilçesinde Hükümet Konağı'nın temel atma törenine katıldı. Vali Hatipoğlu, "Böylelikle Tokat'ta hükümet konaklarımızın ilçeler bazında büyük bir kısmını yenilemiş olacağız" dedi.
Yol çalışması yapan ekibin çay davetine icabet etti
Gerger ilçesini ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Gerger-Gölyurt köyü arasında yol bakım ve onarım çalışmalarını yapan Karayolları ekiplerinin çay davetini geri çevirmedi.
"Üremin artırılması için desteğimiz sürecek"
Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Damla Sistemli Yüksek Telli Terbiyeli Bağ Sistemi Kurulumu Projesi kapsamında 8 üreticinin desteklendiğini belirterek, "Tarımsal üretimin artırılması noktasında üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
"Tarım da en az sanayi kadar önemli"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı. Vali Işın, "Kütahya'da 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan var. İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Çünkü tarım da en az sanayi kadar önemli" dedi.
Kütahya’da ‘Hıdırellez’ ve ‘Fetih’ coşkusu
Bolluk ve bereketin simgesi, baharın habercisi Hıdırellez Bayramı ve Kütahya’nın fethinin 950’nci yıl dönümü Kütahya’da coşkuyla kutlandı.
"Gözlerinizdeki ışıltı umut veriyor"
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışına katılan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Gözlerinizdeki ışıltı yarınlarımız için bize daha büyük umut veriyor. Tarımımız, hayvancılığımız, zirai teknoloji ve yenilikçilik anlamında gerçekten güzel işler yapacağınıza inanıyorum" dedi.
“Eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır”
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, ilçedeki eğitim yatırımlarını yerinde inceledi.
Öğrenciler için ‘Tam Otomasyonlu Modern Sera’
Antalya Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile birlikte Finike Meslek Yüksek Okulunda hayırsever iş insanlarının katkılarıyla inşa edilen “Tam Otomasyonlu Modern Sera” açılışını gerçekleştirdi.
Siirt’te 23 Nisan'da 'Emine Erdoğan Anaokulu' sevinci
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın isminin verildiği Emine Erdoğan Anaokulu, Bahçelievler Mahallesi’ndeki yeni binasında eğitim ve öğretime Vali Dr. Kemal Kızılkaya, il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velilerin katılımı ile törenle açıldı.
Expo olimpiyat adaylarını ağırlayacak
Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası 21 Nisan 2024 Pazar günü Expo 2016 Antalya alanında gerçekleştirilecek. 52 ülkeden 431 sporcunun katılacağı şampiyonanın basın lansmanı gerçekleştirildi.
125 bin Siirt Fıstığı fidanı toprakla buluşacak
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Fıstığı Geliştirme Projesi kapsamında 3 milyon lira değerindeki 125 bin adet Siirt Fıstığı fidanını toprakla buluşturmak üzere düzenlenen Fıstık Fidanı dağıtım törenine katıldı.
Yeni Hükümet Konağı ile daha verimli hizmet sunulacak
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erbaa Yeni Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulunarak bilgi aldı.
Daha hızlı hizmet için Kamu Kampüsü yapılıyor
Kamu Kampüsü alanında inceleme yapan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, vatandaşlara daha modern ve hızlı bir ortamda kamu hizmeti sunacaklarını belirtti.
Edirne’deki sera alanı 200 dönüme çıkarılacak
Edirne il merkezinde 24, Keşan ilçesinde 16 adet olan 256m2’lik 40 adet seranın kurulumu tamamlandı.
Deprem şehidi öğretmenin ismi kütüphanede yaşatılacak
Adıyaman merkeze bağlı Tekpınar Köyü ve ortaokulunda görev yaparken 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden ve okul bünyesinde oluşturulan kütüphaneye ismi verilen deprem şehidi öğretmen Hatice Öztürk kütüphanesinin açılışı Vali Dr. Osman Varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.
Şehir hastanesi yarın açılıyor
Köy ve mahalle ziyaretlerine devam eden Kütahya Valisi Musa Işın, iftar sonrası vatandaşların sorunlarını dinledi. Vali Işın, "28 Mart Perşembe günü Şehir Hastanesi'nin açılışını yapacağız. Kapasitesi yüksek, modern cihazlarla donatılmış büyük bir hastane açacağız" dedi.
Samsun Müzesi'nde kültür ve tarih yolculuğu
Herkesi Samsun Müzesi'ni görmeye davet eden Vali Orhan Tavlı, "Samsun Müzesi misafirlerine kesinlikle tecrübe edilmesi gereken bir kültür ve tarih yolculuğu sunuyor" dedi.
"Kütahya'da planlı tarıma geçildi"
Tohum Temini Programı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Tarım ve sanayinin Kütahya'da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabalar gösterildi. Devlet ve hükümet desteğiyle planlı tarıma geçildi" dedi.
Deprem konutları en kısa sürede teslim edilecek
Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, kaymakamlığın koordinasyonunda yürütülen Argıl ve Yukarı Göklü Mahallesindeki TOKİ Deprem Konutları inşaat sahasında denetlemelerde bulundu.
"Bu kovanlar Made in Batman"
Geleneksel Kara Kovan dağıtım törenine katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, "Dağıtmış olduğumuz kovanlar özellikli kovanlardır. Çünkü kelimenin tam anlamıyla Made in Batman. Burada üretildi, burada tasarlandı" dedi.
Amatör spor kulüplerine malzeme desteği
Amasya Valiliği öncülüğünde, İl Özel İdaresi tarafından çeşitli spor branşlarında faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine temin edilen spor malzemelerinin dağıtım töreni gerçekleştirildi.
İnşaatı devam eden okullar için talimat verdi
İnşaat çalışmaları devam eden okullarda inceleme yapan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, okulların belirlenen sürede tamamlanması için talimat verdi. Kızılkaya, "Kentte inşa edilen modern ve nitelikli okullarımız ile eğitim kalitesi yükseldi" dedi.
Jandarmaya modern lojistik depo
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, fiziki olarak yüzde 66’sı tamamlanan ve 2025 yılı Nisan ayında teslim edilmesi planlanan Jandarma Lojistik Depo Komutanlığı alanında incelemelerde bulundu.
"Arıcılara desteğimizi esirgemememiz gerekiyor"
Batman Valisi Ekrem Canalp, 524 çiftçiye 4 bin adet polen tuzaklı fenni kovanı dağıtıldığını belirterek, "Arıcılıkla uğraşan üreticilerimize desteğimizi esirgemememiz gerekiyor" dedi.
“Yaşadığımız o karanlık günleri asla unutmayacağız”
Türkiye'de demokrasiye vurulan darbelerden biri olan 28 Şubat postmodern darbenin bugün 27. yıl dönümü. Mülki idare amirleri de 28 Şubat’ın yıl dönümünde mesajlar yayınlayarak, “O karanlık günleri unutmayacağız” dedi.
Hayvanlar için Türkiye'de bir ilk yapılıyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Türkiye’de bir ilk olarak yapılacak olan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ihalesinin yapıldığını söyledi. Vali Hatipoğlu, "60 milyon TL olan barınağımızın tam faaliyete geçmesiyle yılda 2 bin hayvanda kısırlaştırma ve bakım faaliyeti gerçekleştirilmesini hedefliyoruz" dedi.
"Eğitimin kalitesini artırmayı hedefliyoruz"
Siirt Atatürk Anadolu Lisesi, yeni binasında ilk dersini gerçekleştirdi. Yapımı tamamlanarak yenilenen yeni liseyi ziyaret eden Vali Dr. Kemal Kızılkaya, "İl genelinde eğitimin kalitesini artırmayı hedefliyoruz" dedi.