Arama
Arama Sonuçları
Burdur'un ilk kadın valisi göreve başladı
19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Burdur Valisi olarak atanan Vali Tülay Baydar Bilgihan görevine başladı.
Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan önemli bir yazı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, "Dijital Dünyanın Yeni Tehlikesi: Sosyal Medyada İtibar Suikastı" başlıklı bir makale kaleme aldı. Dijital çağın yükselişi ile birlikte sosyal medyada itibar suikastında artış yaşandığına dikkat çeken Mumcu, itibar suikastının tüm ayrıntılarını anlattı.
Kaymakamın aracını kontrol ettiren teğmenin ifadesi ortaya çıktı
Bolu Dörtdivan Kaymakamı Oğuz Yiğit’in makam aracını askeriye girişinde kontrol ettiren ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevinden alınan Teğmen S.B.S.’nin mülkiye müfettişlerine verdiği ifade ortaya çıktı.
"Uyuşturucu ile mücadele vatan görevidir"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak öncülüğünde hayata kazandırılan Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi birçok ilde örnek uygulama olarak değerlendiriliyor. Projenin öneminden bahseden ve her zaman gençlerin yanında olduklarını ifade eden Vali Şıldak, "Uyuşturucu ile mücadeleyi bir vatan görevi olarak görüyoruz" dedi.
Muğla'da 385 yangın meydana geldi
2024 yılında orman yangınlarıyla etkin bir mücadele yapıldığını ifade eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, "2024 yılında 248’si orman ve 137’si ziraat yangını olmak üzere toplam 385 yangın meydana gelmiştir" dedi.
Zonguldak'ta kaçak maden ocaklarına geçit yok
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, kentte yapılan 167 denetimin ardından 96 kaçak maden ocağının kapatıldığı, 61 ton kaçak kömür ele geçirildiğini belirtti.
Bursa'nın kurtuluşu coşkuyla kutlandı
Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü, şehirde coşkuyla kutlandı.
"Şehzadeler şehri Manisa’mızın kurtuluşunun 102. yılı kutlu olsun"
8 Eylül Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü çeşitli programlarla kutlandı. Vali Enver Ünlü, "Şehzadeler şehri Manisa’mızın, küllerinden yeniden doğan Manisa, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlu olsun" dedi.
743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri devam ediyor
Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolu dolu devam ediyor. Festivale Türkiye’nin dört bir yanından Yörükler ve Türk beylikleri geldi.
"Keyfiyeler giyildi, 743 yıllık gelenek başladı"
743.Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri başladı. Şenliğin açılışında konuşan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, "Keyfiyeler giyildi, 743 yıllık gelenek başladı. Şanlı tarihimizin manevi coşkusuyla, Ecdad topraklarındayız" dedi.
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
"Edirne'de 12 bin düzensiz göçmen yakalandı"
Edirne Valisi Yunus Sezer, bu yılın 8 ayında 12 bin 791 düzensiz göçmenin yakalandığını belirterek, "Düzensiz göçle mücadelemiz aralıksız devam ediyor" dedi.
Yurtta 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla birçok kentte kutlamalar başladı. Valilikler tarafından hazırlanan programlar ile vatandaşlar Büyük Zafer'in 102'nci yılını coşkuyla kutladı. Mülki idare amirleri de kutlama programlarına katılarak, Atatürk anıtlarına çelenk koydu.
"Ardahan'da 886 kişi yakalandı"
Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, kentte yaşanan suç ve güvenlik konularıyla ilgili bir verdi. Vali Çiçek, son 7 ayda haklarında arama kararı bulunan 886 kişinin yakalandığını açıkladı.
Vali Toraman, Başpehlivanı tebrik etti
290. Geleneksel Tarihi Çardak Yağlı Güreşlerini izleyen Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, müsabakaları kazanan Başpehlivan Feyzullah Aktürk'ü tebrik ederek, altın kemeri verdi.
YİMER, 15 bin 619 hayatın kurtarılmasını sağladı
Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) 157’nin insan ticareti, aile içi şiddet ve göçmen kaçakçılığı da dahil olmak üzere çeşitli suçlardan mağdur olanlara yönelik acil yardım ve ihbar hattı olarak da hizmet verdiğini belirterek, faaliyete geçtiği günden bu yana 15 bin 619 kişinin, bu merkez aracılığıyla kurtarıldığını bildirdi.
"Uyuşturucu illetinin pençesine düşmüş gençlerimizi geri kazanacağız"
Yeşilay Kayseri Rehabilitasyon Merkezi inşaatında artık sona yaklaştıklarını ifade eden Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Uyuşturucu illetinin pençesine düşmüş gençlerimizi toplumumuza geri kazandıracağız" dedi.
Vali Özarslan: Kontrol altına alacağız
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, artık halk sağlığı sorunu haline gelen sivrinek nedeniyle İş Birliği Protokolü imzalandığını belirterek, "Yapılacak çalışmalarla sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınmasını hedefleniyoruz" dedi.
"8 ayda 3 bin 500 yabancı uyruklu şahıs sorgulandı"
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Mobil Göç Noktası'nı ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Soytürk, 8 aylık süre zarfında 3 bin 500 yabancı uyruklu şahısın sorgulandığını ve gerekli işlemlerin yapıldığını ifade etti.
Sinop için sel kontrol projeleri hayata geçirildi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'ın başkanlığında, Ayancık ve Türkeli Orman İşletme Müdürlükleri Yukarı Havza Sel Kontrol Projeleri Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
"Şanlıurfa'da yabancı uyruklu kişi sayısı 274 bin 838"
Mobil Göç Noktası Uygulaması Aracını ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Şanlıurfa sınırları içerisindeki şu anda bulunan yabancı uyruklu kişi sayısı 274 bin 838'dir" dedi.
"Devletin kurumları en az 30 yıl bu yol işiyle meşgul olmasın"
İl Genel Meclisi'ni ziyaret eden Edirne Valisi Yunus Sezer, "3 yıl içerisinde bütün köy yollarımızın, ana arterler de dahil olmak üzere sıcak asfaltla buluşmasını hedefliyoruz. En az 30 yıl özel idaremiz ve devlet kurumları, bu yol işiyle meşgul olmasın, başka alanlara yönünü çevirsin" dedi.
Kelkit Stadı'ndaki yenileme çalışmaları 10 milyon TL’yi buldu
Gümüşhane'nin Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Kelkit Stadı'ndaki suni çim saha yenileme çalışmalarını inceledi. Kaymakam Algın, "10 milyon TL’yi bulan zemin ve tribün yenileme çalışmalarımızda sona geldik. Devletimiz var olsun" dedi.
Adıyaman'da bağımlılığa karşı savaş açıldı
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan, dijital bağımlılıktan ve bağımlılık yapıcı maddelerden korunması amacıyla uyuşturucu kullanımını tamamıyla bitirene kadar mücadelemizi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.
"Sinop'un yiğit evlatları er meydanında mücadele edecek"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 57.Geleneksel Dikmen Yağlı Güreşleri'nin 28 Temmuz'da yapılacağını belirterek, "Dikmen er meydanında bu yıl 300 pehlivan mücadele edecek. Bileği bükülmez milletimizin ve Sinop'umuzun yiğit evlatları" dedi.
"Kahramanlarımızla gurur duyuyoruz"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Pençe-Kilit Harekât bölgesinde yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Erdal Onur Bolacalı'yı ziyaret etti. Vali Pehlivan, "Vatan savunmasında canla başla mücadele eden bütün kahramanlarımızla devlet ve millet olarak gurur duyuyoruz" dedi.
Kağıt fabrikasında çıkan yangın, çevredeki tesislere yayıldı
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Yıldırım ilçesinde, kağıt fabrikası ve geri dönüşüm tesisinde çıkarak çevredeki tesislere yayılan yangının söndürüldüğünü, soğutma çalışmalarının ise devam ettiğini belirterek, "Bölgedeki 7 tesis yangından zarar gördü" dedi.
Vali Aygöl, "Havalar çok sıcak" dedi ve uyardı
Bilecik'in yüzde 57’sinin ormanla kaplı olduğuna dikkat çeken Bilecik Valisi Şefik Aygöl, "Havalar çok sıcak ve bütün vatandaşlarımızın orman yangınlarına sebep olacak bütün eylemlerden sakınmalarını özellikle rica ediyoruz" dedi.
Mülki idare amirlerinden 15 Temmuz mesajları
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mülki idare amirleri, mesajlar yayımladı. Yayımlanan mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, gazi ve şehitler anıldı.
Göreve başlayan Vali Zorluoğlu, Diyarbakır annelerini ziyaret etti
Göreve başlayan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Vali Zorluoğlu, "Sabırla mücadelesini sürdüren annelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Annelerin yüreği kazanacak" dedi.