Arama
Arama Sonuçları
Zonguldak’ın düşmandan kurtuluşunun 103. yılı kutlandı
Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı münasebetiyle kentte törenler düzenlendi. Törene Vali Osman Hacıbektaşoğlu da katıldı.
Turizmin duayenleri Mardin’de buluşacak
15-22 Nisan tarihleri arasında 48’incisi kutlanacak Turizm Haftası’nda, Mardin Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, DİKA, Artuklu Üniversitesi ile Mardin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde bir dizi etkinlik düzenlenecek.
Türkiye 3.'sü olan Muharrem'i tebrik etti
Siirt Eruh Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası’nda Türkiye 3’üncüsü olan Muharrem Yusuf Demir'i tebrik ederek, küçük altın hediye etti.
Hafız adayı miniklerin iftar duasına ‘amin’ dediler
Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, hafız adayı öğrenciler ile iftarın bereketini paylaştı.
Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı kutlandı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde ilk tören Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.
Şehitlerin emanetleri gençlerle Abidede buluştu
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde Anadolu Gönül Yolu “Vatanın Parlayan Yaldızları Gençler Etkinliği’” programı kapsamında 7 bölgeden Çanakkale’ye gelen 18 şehit ve gazi çocuğu ile Şehitler Abidesinde bir araya geldi.
Zaferin 109. yıl dönümü coşkuyla kutlandı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü açılış töreni Kale-i Sultaniye’de gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında Vali İlhami Aktaş, protokol üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla halk yürüyüşü gerçekleştirdi.
"Hızır Orucu'nda aynı sofrada cem olduk"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hızır Günü etkinliğine katıldı. Bakan Yerlikaya, "Bu akşam, Hızır Orucu'nda aynı sofrada cem olduk, lokmamızı paylaştık" dedi.
‘Yüreğimdesin Filistin’
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan; Akdeniz Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Kent Konseyi ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şube Başkanlığı iş birliği ve koordinasyonunda düzenlenen “Yüreğimdesin Filistin” konulu liselerarası düzenlenen resim ve şiir yarışmasının ödül törenine katıldı.
Muharrem, artık dışarıda bağımsız gezebilecek
Muş Valisi Avni Çakır, sokağa çıkamayan 13 yaşındaki bedensel engelli Muharrem Geyik'e sürpriz yaparak akülü tekerlekli sandalye hediye etti.
“Yurtlarda öğrenci memnuniyetini ön planda tutun”
Çanakkale genelindeki üniversite öğrenci yurtlarının müdürleriyle toplantı yapan Vali İlhami Aktaş, kendilerine emanet edilen öğrencilerin barınma, ulaşım ve güvenlik gibi konularda herhangi bir sorun yaşamamaları için özveriyle çalışmalarını istedi.
“Gençlerden tek beklentimiz gayret göstermeleri”
Şehzadeler Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi açılışına katılan Manisa Valisi Enver Ünlü, “Gençlerden tek beklentimiz cennet vatanımızı ve kadim medeniyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarabilmek için gayret göstermeleridir” dedi.
Karakolda askerlerle sohbet etti
Ankara'nın Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Kırbaşı Mahallesi'ni ziyaret etti. İlk olarak Kırbaşı Jandarma Karakolu'nu ziyaret eden Kaymakam Yılmaz, askerler ile sohbet etti, Jandarma Komutanı'ndan karakol hakkında bilgiler aldı.
26 bin konut mayıs ayında teslim edilecek
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "26 bin TOKİ konutumuzun inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Mayıs ayı sonuna kadar 26 bin konutun tamamını hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz" dedi.
"Cami de bizim, cemevi de"
Kırıkkale'nin Delice ilçesi Çatallı köyünde yapımı tamamlanan Çatallı Köyü Ata Cemevi'nin açılışı yapıldı. Vali Mehmet Makas ve beraberindekilerin katıldığı açılışta Alevi Dedesi Kasım Güvercin tarafından 'Gülbengi' duası yapıldı daha sonra da kurban kesildi.
Şehide 40. gün mevlidi
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'nde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer'in şehadetinin 40’ıncı gününde düzenlenen Mevlid-i Şerif'e katıldı.
Bolluk ve bereketin simgesi aşure karıştırdı
Isparta Valisi Aydın Baruş, bolluk ve bereket simgesi, kokusunda kardeşlik, tadında paylaşma olan aşurenin kaynadığı kazanı karıştırdı.
Camileri şenlendiren çocuklarla sohbet
Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, yaz Kur’an kursuna katılarak camileri şenlendiren çocuklarla bir araya geldi. Çocuklarla camide sohbet eden Vali Ergün, küçük yaşta Kur’an öğrenmenin önemini vurguladı.
Aşure lokması dağıttı
Erzurum Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, Hz. İmam Hüseyin Cemevi’nde vatandaşlara aşure lokması dağıttı.
Aşure sofralarına konuk oldu
Anadolu topraklarında yüzyıllardır süregelen, ana teması birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma olan Aşure Günü’nde kazanlarda el birliği ile hazırlanan yemekler ve aşure konuklara ikram edildi.
“Aşure kardeşliktir, paylaşmaktır”
Şırnak Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, Cuma namazı çıkışında vatandaşlara aşure ikram etti.
“İslam aleminin ortak kederi”
Kars ve Iğdır'da, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela'da şehit edilişinin 1384. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.
“Sevgi ve muhabbet bağlarının pekişmesine vesile olsun”
Vatandaşlara aşure ikramında bulunan Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, “Aşure ve Muharrem ayı sevgi ve muhabbet bağlarının pekiştirilmesine vesile olsun” temennisinde bulundu.
Muharrem ayını canlarla birlikte karşıladı
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Muharrem ayı münasebetiyle Körfez Cemevi’nde düzenlenen iftar programında canlarla bir araya geldi.
‘Yeni doğan bebekler hatıra ormanı’
Erzurum Tortum Kaymakamlığı tarafından projelendirilen, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Orman İşletme Şefliği ve Tortum-Uzundere Yerel Eylem Grubu işbirliğinde uygulanan "Tortum Yeni Doğan Bebekler Hatıra Ormanı Projesi" başarıyla hayat geçirildi.
Tekne orucu tutan çocuklara diş kirası
Çocukların oruca alışmaları için yarım gün oruç tutulması anlamına gelen ‘Tekne Orucu’ ve ‘Diş Kirası’ geleneği Çorum Şehit Emre Bekar Kur’an Kursu’nda yaşatıldı. Diş Kirası etkinliğine katılan Vali Mustafa Çiftçi, çocukları hediyelerle sevindirdi.
Muharrem Eligül
Ayaş Kaymakamı
Ayaş Kaymakamı, Alevi-Bektaşi Başkan Yardımcılığına atandı
Ankara Ayaş Kaymakamı Muharrem Eligül, Kültür Bakanlığı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkan Yardımcılığına atandı.
“Var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Muhtarların ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, “Osmaniyeli hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmak, vatandaşlarımızı rahat ettirebilmek, bu acılarını dindirebilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
12 ay turist ağırlayabilecek
Murat Dağı Termal ve Kayak Merkezi’nin genel durumunu değerlendiren Kütahya Valisi Ali Çelik, “Kayak, spor, termal su, yayla ve doğa turizmini de içinde barındıran potansiyeli yüksek bir turizm profiline sahibiz” dedi.