Arama
Arama Sonuçları
"300 milyon liralık yatırım için son aşamaya geldik"
Şehit Mehmet Ali Kaya Kapalı Spor Sahasının açılışına katılan Hakkari Valisi Ali Çelik, geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığına yaptığı ziyarette güzel müjdeler aldıklarını belirterek, "Yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırımı Hakkari’ye kazandırmak için bir gayretimiz oldu ve son aşamaya geldi" dedi.
Koruculara 10 bin lira destek müjdesi
Şanlıurfa Haliliye Kaymakamı Dr. Muhammed Serkan Şahin, ilçedeki güvenlik korucularına yıl sonunda imzalanan protokol ile 10 bin TL ek destek müjdesi verdi. Kaymakam Şahin, "Her zaman güvenlik güçlerimizin yanındayız" dedi.
Şanlıurfa için 40 milyon lira bütçe ayrıldı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yıl içinde kazı çalışmaları için Şanlıurfa’ya 40 milyon TL tutarında bütçe ayırdığını ve bütçe kapsamında kazı çalışmalarının büyük hız kazandığını ifade etti. Vali Şıldak, Bakanlık tarafından sağlanacak ödeneklerle Göbeklitepe ve Karahantepe’ye üstyapı tesislerinin kazandırılacağını söyledi.
Mülki idare amirleri, öğrencileri yalnız bırakmadı
Uzun yaz tatilinin ardından ilk ders zili bugün çaldı. 1.2 milyon öğretmen ve 20 milyonu aşkın öğrenci bugün ders başı yaptı. Mülki idare amirleri de öğrencilerin okul heyecanına ortak oldu.
İstanbul'daki okullar depreme dayanıklı mı?
İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul'daki okullar depreme dayanıklı mı?" konusunun çok merak edildiğini belirterek, "İstanbul’umuzdaki okulların tamamı depreme dayanıklı hale getirildi. En güvenli mekânlar okullarımız" dedi.
Şanlıurfa Valisi Şıldak'tan müjdeli haber
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde inşaat çalışmalarında sona gelinen Karahantepe Yükseköğrenim Yurdu’ndaki çalışmaları denetledi. Kampüsün kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Vali Şıldak, "İlimizdeki öğrenci yurt kapasitemiz 6 binin üzerine çıkıyor" dedi.
Kütahya’da ‘Hıdırellez’ ve ‘Fetih’ coşkusu
Bolluk ve bereketin simgesi, baharın habercisi Hıdırellez Bayramı ve Kütahya’nın fethinin 950’nci yıl dönümü Kütahya’da coşkuyla kutlandı.
Kaymakamlıktan ‘Her Mahalleye 1 Kütüphane Projesi’
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığı koordinasyonunda her mahalleye bir kütüphane yapılması projesi başlatıldı.
Şanlıurfa’da 20 okul inşaatı daha başlayacak
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, cumartesi programını inşaat çalışmaları devam eden okulları inceleyerek tamamladı. Gün boyu üç farklı ilçede okul inşaatlarını inceleyen Vali Şıldak, “Fiziki iyileştirmede hedefimiz tekli eğitime geçerek dersliklerdeki öğrenci sayısını makul düzeylere çekmektir” dedi.
Eski kaymakam, yeni başkan görevine çok hızlı başladı
Eski Toroslar Kaymakamı, yeni Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, görevine çok hızlı başladı.
Diyabetli çocuklar glikoz ölçüm cihazlarına kavuştu
Afyonkarahisar'da Tip-1 Diyabetli çocuklar, hayatlarını kolaylaştıracak glikoz ölçüm cihazlarına kavuştu.
‘Valilik Parkı’ hizmete girdi
Mardin’in Artuklu ilçesindeki 13 Mart Mahallesinde 6 bin 230 metrekare üzerine inşa edilen Valilik Parkı, bugün itibariyle vatandaşların hizmetine açıldı.
Şehir hastanesi yarın açılıyor
Köy ve mahalle ziyaretlerine devam eden Kütahya Valisi Musa Işın, iftar sonrası vatandaşların sorunlarını dinledi. Vali Işın, "28 Mart Perşembe günü Şehir Hastanesi'nin açılışını yapacağız. Kapasitesi yüksek, modern cihazlarla donatılmış büyük bir hastane açacağız" dedi.
“Hepimiz aynıyız”
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü kapsamında özel çocuklarla bir araya geldi. Kaymakam Solmaz, özel çocukların spor etkinliklerine de eşlik etti.
"Barış ve dostluk bayramıdır"
Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Ankara Valisi Vasip Şahin, "Baharın gelişini, doğanın uyanışını simgeleyen Nevruz, barış ve dostluk bayramı olarak Türk dünyası başta olmak üzere dünyanın her köşesinde asırlardır kutlanmaktadır" dedi.
Motor tutkunları ve ekstrem spor sevenlere müjde
Bilecik Valiliği İl Özel İdaresi ve Bilecik Belediyesi ekiplerince yapımı devam eden Endurobil Extrem Park alanında çalışmalar sona yaklaştı.
Şanlıurfa eğitiminde bir milat
Şanlıurfa tarihinin eğitim konusundaki en geniş kapsamlı toplantısı, eğitim kurum ve kuruluşlarının her kademesinden bürokratına, siyasetçisinden yerel yönetimine kadar yoğun bir katılımla bugün gerçekleştirildi.
“Hakkari ile ilgili hayallerim var”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, “Gençlerle Yeni Ufuklara” temalı söyleşi kapsamında, her hafta farklı bir okulun öğrencileriyle buluşmaya devam ediyor. Bu haftaki söyleşi programına konuk olan okul Hakkari Sosyal Bilimler Lisesi oldu.
Iğdır amatör futbol kulüplerine müjde
Gençlik ve Spor Bakanlığının 2024 yılı yatırımları kapsamında Iğdır Emek Mahallesi'nde Sentetik Yüzeyli Futbol Sahası'nın yapımına başlandı. Proje alanını yerinde inceleyen Vali Ercan Turan ve Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, yetkililerden proje hakkında bilgi aldı.
Kelaynaklar doğaya kanat çırptı
Şanlıurfa Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz ve Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Birecik’in simgesi kelaynak kuşlarının doğaya salınma etkinliğine katıldı.
Bakan Yerlikaya: Arazide 35 milyon metreküp toprak var
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kazanın üzerinden 6 gün geçti. Tam bir seferberlik ruhuyla hiç durmadan çalışıyoruz. Bu maden ocağı 940 hektarlık bir arazidir. Arkamızdaki arazide toplam 35 milyon metreküp toprak kütlesi var" dedi.
“Çalışmak sizden, YKS başvuru ücreti bizden”
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Ercan Kayabaşı, üniversite sınavına girecek öğrencilerin yükünü hafifletiyor. Kaymakam Kayabaşı, belediye aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilerin YKS ücretini karşılayacak.
Küçük Sanayi Sitesi müjdesi
Iğdır Valisi Ercan Turan, şehrin farklı bölgelerinde dağınık halde faaliyet gösteren keresteci, mermerci ve zahireci esnafını bir araya toplayacak yeni bir Küçük Sanayi Sitesi’nin yapılacağını açıkladı.
11 Ekim'de verdiği doğalgaz sözünü yerine getirdi
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 11 Ekim'de ziyaret ettiği Kayıboyu Mahallesi için söz verdiği doğalgaz yatırımını hayata geçirdi. Yaklaşık 2 ay süren çalışmanın ardından mahalleli doğalgaza kavuştu. Evlerine doğalgaz bağlanan vatandaşları ziyaret eden Vali Aygöl, ocağı denedi ve hayırlı olsun dileklerini iletti.
Kaymakamın hutbeden şehitleri çıkaran imama tepkisi çarpıtıldı
Diyarbakır Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller’in, Cuma namazında hutbedeki ‘şehitler’ bölümünü okumayan imamı uyarması, “Hutbeyi beğenmedi” şeklinde çarpıtıldı. İşte iftiranın içyüzü…
Yeter ki siz çalışın, YKS ücreti valilikten
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, üniversite sınavına girecek öğrencilere müjde verdi. Öğrencilerle bir araya gelen Vali Aydoğdu, “Yeter ki siz ders çalışın, YKS ücretini biz hallederiz” dedi.
Hedef sağlıklı beslenme ve kaliteli eğitim
Balıkesir Susurluk Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen ve pansiyon yemekhanesinde öğrencilere eşlik eden Kaymakam Muammer Köken, “Öğrenci yurdu yemeklerimizin lezzetinde iddialıyız. Hedefimiz kaliteli ve sağlıklı beslenme ve eğitim başarısı” dedi.
Okuldan ayrılmasını istemeyen öğrenciyi kucakladı: O halde ben seni valiliğe götüreyim
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, “Biz kenar mahallede küçük bir okuluz, Vali bey bize zor gelir” diyen velilere sürpriz yaptı. Vali Aygöl, kendisine sarılan ve okuldan ayrılmasını istemeyen bir öğrenciyi ise, “O halde ben seni valiliğe götüreyim” diyerek kucağına aldı.
179 yeni muhtar evi yapılacak
51 valiliğe 179 muhtar evi için kaynak aktaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu evlerin 19 Ekim 2024'te açılışını yapacaklarını söyledi. İstanbul’da da Vilayetler Birliği’ne bağlı Muhtar Evi yapılacağını açıkladı.
Hasköy tamamlandı, sırada Varto var
Muş Valisi Avni Çakır, doğalgaz bağlama törenine katıldı. Törende konuşan Vali Çakır, "Hasköylü hemşehrilerimize hayırlı olsun. Varto ilçesi de kısa sürede doğalgaza kavuşacak" dedi.