Arama
Arama Sonuçları
"19 köyümüz, içme suyunu daha ucuz kullanacak"
Su iletim istasyonuna kurulan güneş enerji santralini gezen Edirne Valisi Yunus Sezer, "19 köyümüz, güneş enerjisi ile daha ucuza içme suyu kullanacak" dedi.
Mersin, UNESCO yolunda ilerliyor
"Türkiye’nin İnci ve Öncü Şehri Mersin UNESCO Yolunda” projesinin tanıtım programında konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "İlimizde 4 varlığımız UNESCO geçici listede yer alıyor. Geçici listede olanları kalıcı listeye aldırmaya çalışalım. Geçici listeye yeni teklifler yapalım" dedi.
Öğrenciler, bu projeyle köy hayatını deneyimliyor
Erzincan Valiliği tarafından hayata geçirilen 'Köyümde Üç Gün' projesiyle lise öğrencileri, teknolojiden uzak köy hayatını deneyimliyor. Öğrencileri köyde ziyaret eden Vali Hamza Aydoğdu, "İyilik gibi güzellikler de bulaşıcıdır. Bu kadar kısa bir sürede hemşehrilerimizle gençlerimiz arasında oluşan gönül bağını görünce çok mutlu olduk" dedi.
Sinop'ta çıkan yangında 6 ev küle döndü
Sinop'un Boyabat ilçesinde meydana gelen yangında 6 ev kullanılmaz hale geldi. Bölgedeki çalışmaları koordine eden Vali Dr. Mustafa Özarslan, hasar, zarar ve hak sahipliğine ilişkin tespit çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.
"Sorun ve talepleri çözüme kavuşturacağız"
Hakkari Valisi Ali Çelik, merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, talepleri ve sorunları dinledi. Vali Çelik, imkanlar dahilinde tüm talepleri çözüme kavuşturacaklarını belirtti.
Bakanlık, 2 ay önce evlenen kaymakamları ayırmadı
Son yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesine göre yeni evli kaymakam çifte atama jesti yapıldı. Malatya'nın Pütürge Kaymakamlığına Tunahan Nas ve Doğanyol Kaymakamlığına Ayşe Karaca Nas atandı. 2 ay önce evlenen çift, komşu ilçelere atanmış oldu.
"Öğrencilerin başarısı, mutluluğumuzu zirveye taşıdı"
LGS ile 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında önemli başarılara imza atan öğrencilerle bir araya gelen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Yiğitbaşı, "LGS’de ve bursluluk sınavlarından gelen toplamda 10 Türkiye derecesi mutluluğumuzu zirveye taşıdı" dedi.
Bursa Valisi Demirtaş: Yangının ilerlemesi durduruldu
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, "Yangının ilerlemesi durduruldu ve tehlike geride kaldı" dedi.
Şehidin oğluna Samsunspor forması hediye etti
Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in oğlu Umut'un doğum gününü kutladı. Vali Tavlı, Umut'a üstünde adının yazdığı Samsunspor forması hediye etti.
Vali Çelik, heyecan dolu Off Road deneyimi yaşadı
Hakkari Valisi Ali Çelik, Çukurca 5. Foto Safari ve Doğa Sporları Festivalinin 3’üncü gününde düzenlenen Off Road etkinliğine katıldı. Şoför koltuğuna oturan Vali Çelik, Extreme Off Road aracı ile eğlenceli bir Off Road deneyimi yaşadı.
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
"Hudutta görev yapmanın manevi değeri çok büyük"
Van Valisi Ozan Balcı, üs bölgesi ve hudut karakolunda inceleme yaptı. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Balcı, hudutta vatan görevi yapmanın manevi değerinin çok büyük olduğunu belirtti.
"Şemdinli için el ele vererek, çevre temizliği yaptık"
Çevre temizliği etkinliğine katılan Hakkari'nin Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, "Daha Yaşanılabilir bir Şemdinli İçin projesi kapsamında el ele vererek çevre temizliği yaptık" dedi.
Vali Balcı, gençlerle bilek güreşi yaptı
Yaz Spor Okullarının açılış programına katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Gelecek nesiller bizim için çok önemli" diyerek gençlerle, hem masa tenisi oynadı hem de bilek güreşi yaptı.
Zehir tacirlerine geçit yok: 83 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 ilde uyuşturucu imalatı ve satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik "Narkoçelik-24" operasyonlarında 83 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi'den videolu veda mesajı
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun emekli olmasının ardından boşalan valilik görevine yeni atama yapılana kadar vekalet edecek olan Diyarbakır Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Vali Su için bir video paylaştı. Çiftçi, Vali Su için, "Yıl dediğin nedir ki! Ay olur, gün sanırsın; yıl olur, dün sanırsın. 2 gün gibi geçen 2 yıl... Sayın Valimiz ilimize kattığı sayısız değerler ve büyük hizmetleri için teşekkür ediyoruz" dedi.
"Biz idarecileri en mutlu eden şey: Verdiğimiz sözü gerçekleştirmek"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Yayladere-Kiğı arasındaki yolun onarımı için vatandaşlara söz vermişti. Sözünü tutan ve çalışmaları başlatan Vali Usta, "Biz idareciler için halkın karşısında verdiğimiz sözü gerçekleştirmek kadar mutluluk verici bir şey yok" dedi.
Kaymakamdan teşekkür plaketi
Hakkari'nin Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, tayinleri çıkan görevlilere teşekkür ederek, plaket verdi.
Anız yakanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak
Batman'ın Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör başkanlığında anız yangınları ile mücadele toplantısı gerçekleştirildi. Kaymak Güngör, "Anız yakanlar hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak" dedi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
Batman'da anız yakanlara ceza verilecek
Batman Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar başkanlığında Anız Yangınları ile Mücadele Toplantısı yapıldı. Toplantıda anız yakanlarla ilgili olarak dekar başına 1933,95 TL, idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
Zonguldak’ın düşmandan kurtuluşunun 103. yılı kutlandı
Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı münasebetiyle kentte törenler düzenlendi. Törene Vali Osman Hacıbektaşoğlu da katıldı.
Vali Özarslan'dan yangınlara karşı önemli hatırlatma
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yangınlara karşı vatandaşları uyardı ve eski evlerdeki elektrik tesisatlarına dikkat çekti. Vali Özarslan, "ORKÖY, orman köylüsü vatandaşlarımızın evlerinin elektrik iç tesisat projelerine; hibe/kredi desteği veriyor. Bu destekten faydalanıp, eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim" dedi.
"Kahramanlarımız sayesinde mavi sularımızda emniyet içindeyiz"
İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG. Yarbay Onur Emir ve beraberindeki heyet ile bir araya gelen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Cesaretle görev yapan kahramanlarımız sayesinde mavi sularımızda emniyet içindeyiz" dedi.
10 bin kişinin vakit geçirdiği mesire alanında teftiş yaptı
Bayram dolayısıyla mesire alanında inceleme yapan Şanlıurfa Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, "10 bin vatandaşımız burada vakit geçiriyor. Ekiplerimizin de denetimleri sürüyor" dedi.
Samsun'da 17 noktada denize girmek yasak
Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesi Toplantısı yapıldı. Vali Tavlı, "204 km’lik Samsun kıyı şeridinde 2024 yılında toplam 20 km’lik 10 adet yüzme alanı, 46 km’lik 17 adet denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu alan belirlenmiştir" dedi.
Protez bacakla yaşama tutunan genç kızı yalnız bırakmadı
Ordu Valisi Muammer Erol, protez bacakla yeniden yaşama tutunan 21 yaşındaki Büşra Yıldırım’ı evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
Kaymakam, biçerdöverle buğday hasadı yaptı
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, ilçede devam eden buğday hasadına katıldı. Biçerdövere binen Kaymakam Koç, çiftçilerle birlikte buğday hasat etti.