Arama
Arama Sonuçları
Baklagillerin kraliçesi Eber Sarısını inceledi: Koparmayalım, birlikte koruyalım
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Çay Kaymakamı Emre Yeşilbaş ile birlikte baklagillerin kraliçesi olarak bilinen, yeryüzünde sadece Afyon’un Eber Gölü’nün güneyinde yetişen ve mayıs ayının gelmesiyle çiçeklenen endemik tür Eber Sarısını inceledi.
"Muş Ovası çok bereketli topraklara sahip"
Muş Valisi Avni Çakır, yüzde 75 hibeyle çiftçilere yönelik fasulye ve nohut tohumu dağıtım törenine katıldı. Vali Çakır, "Muş Ovası çok bereketli topraklara sahiptir. Bir ilin kalkınmasındaki en büyük etken üretimdir" dedi.
Sivas çiftçisine 415 ton tohum desteği
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivas İl Özel İdaresi ve DAP İdaresi tarafından finanse edilen projeler kapsamında; ‘Tohum Temin Töreni” düzenlendi.
Kaymakamlar nohut tohumlarını toprakla buluşturdu
Malatya Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, koordinatör kaymakamlar Tayfun Yılmaz ve Tarık Emre Uşen, Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar ve Yeşilyurt İlçe Tarım Orman Müdürü Süleyman Berktaş ile birlikte Fatih Mahallesinde bulunan arazide Tarım ve Orman Bakanlığınca hibe edilen nohut tohumlarını çiftçilerle beraber toprakla buluşturdu.
"Kütahya'da planlı tarıma geçildi"
Tohum Temini Programı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Tarım ve sanayinin Kütahya'da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabalar gösterildi. Devlet ve hükümet desteğiyle planlı tarıma geçildi" dedi.
Çiftçilere yüzde 50 hibeyle nohut desteği sağlanacak
Kütahya'da nohut üretimini geliştirmek ve kayıt altına almak amacıyla Nohut Üretim Sözleşmesi imzalandı. İki pilot köyde uygulanacak sözleşme kapsamında 42 çiftçiye yüzde 50 hibeyle nohut desteği sağlanacak. Ekilecek nohut için ilaçlama hizmeti de yüzde 100 hibe ile ücretsiz sunulacak.
“Tarım için atılan her adım geleceğimiz demektir”
Üreticilere tohum ve arıcılık malzemesi dağıtan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Tarım için atılan her adım geleceğimiz demektir. Tarım ve hayvancılık konusunda çalışmalarımıza ekip olarak devam ediyoruz. Savunma sanayinde elde ettiğimiz başarılara benzer sonuçları, tarım alanında da elde edeceğiz inşallah” dedi.
100 Yılın Aşı damaklarda Binyılın Kardeşliği gönüllerde iz bıraktı
“100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da açılışı yapılan Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, bir haftada yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırladı.
100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği
Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, “100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da kapılarını ziyaretçilere açıyor.
Depremzedeleri bırakmadı
6 Şubat depremlerinin enkaza dönüştürdüğü Hatay’da depremzedelere ilk günlerde çığ gibi akan yardımlar zamanla azalırken, Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan yönetimindeki İnsani Destek ve İyilik Derneği depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor.
Biçerdöverin direksiyonuna geçti
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Artova'da biçerdöverin direksiyonuna geçerek buğday hasadı yaptı.
Ağrı, tarım potansiyelini keşfetti
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, il protokolü ile İl Özel İdaresi, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tohum-Sıvat Dağıtımı ve Makine Tanıtım Töreni”ne katıldı.
Depremin yaraları tarım sektöründe de sarılıyor
Deprem bölgesinde yetiştirilmesi zorlaşan ürünlerin bir kısmının, Afyonkarahisar Valiliği destekleriyle Afyonkarahisarlı çiftçiler tarafından üretilmesi planlanıyor.
50 bin ihtiyaç sahibine Ramazan gıda kolisi
Mardin Büyükşehir Belediyesi, sosyal inceleme sonucu tespit ettiği 50 bin ihtiyaç sahibi aileye Ramazan Ayı dolayısıyla gıda kolisi dağıtımına başladı.
Kore gazisine son görev
Yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı bu sabah tedavi gördüğü hastanede vefat eden 94 yaşındaki Abdullah Tilbaç, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Çiftçilere buğday, arpa ve nohut tohumu
Siirt Tillo Kaymakamı Muhammed Sait Baytok, Milli ve Yerli Tohum Tanıtım gününde çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçilere buğday, arpa ve nohut tohumu dağıtan Kaymakam Baytok, Tillo Tarım Kütüphanesi’nin açılışını yaptı.
Yozgat Tarım Fuarı 12. kez kapılarını açıldı
12’nci Yozgat Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Valimiz Ziya Polat, il protokolü, çiftçilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımı ile ziyarete açıldı. 183 firmanın ürünlerini tanıtacağı fuar, 11 Eylül'e kadar açık kalacak.
Tarlalar ‘basınçlı’ sulanacak
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, merkez ilçeye bağlı Çatalçam ve Avşar köylerinde İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanarak, çiftçilerin hizmetine sunulan Basınçlı Sulama Tesislerinin açılışını gerçekleştirdi.
Fasulye Festivali'nde kazanlar kaynadı
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde bu yıl ilk kez Fasulye Festivali düzenlendi. Tufanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde beyaz fasulye ve nohut kazanları kaynatıldı.
Tarım arazileri suyla buluşuyor
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Gümüşhacıköy ilçesinin Saray mahallesinde İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanarak, çiftçilerin hizmetine sunulan Basınçlı Sulama Tesisinin açılışını gerçekleştirdi.
Vali Yılmaz biçerdöverle ayçiçeği hasadı yaptı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Nohuttepe Köyünde ayçiçeği hasadı yaptı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen hasat programına Vali Yılmaz’ın yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç ve üreticiler katıldı.
Amasya'da en iyi kiraz üreticilerine ödül
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kiraz Teşvik Yarışmasında ‘Amasya’nın En İyi Kirazını’ yetiştiren üreticilere ödüllerini verdi.
Vali biçerdöverle buğday hasadı yaptı !
Osmaniye'de devam eden buğday hasadına katılan Vali Erdinç Yılmaz, ceketini çıkartıp kolları sıvadıktan sonra tarlaya girip biçerdöverle buğday hasadı yaptı.
Amasya'da çiftçilere yonca ve nohut tohumu dağıtıldı
Yaklaşık 400 bin TL bedelli 22.3 ton nohut tohumu ve 2500 dekarlık bir alanda ekilmek üzere, toplam bedeli 320 bin TL olan yonca tohumları Amasya Valisi Mustafa Masatlı ve protokol üyeleri tarafından hak sahibi çiftçilere dağıtıldı.