Ağrı, tarım potansiyelini keşfetti;

Ağrı, tarım potansiyelini keşfetti

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, il protokolü ile İl Özel İdaresi, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tohum-Sıvat Dağıtımı ve Makine Tanıtım Töreni”ne katıldı....

Resim

Tarım Park’taki törende, İl Özel İdaresi ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından 4 milyon 25 bin TL finanse ile 477 çiftçiye 5.310 dekar alanda, Mercimek, Yağlık Ayçiçeği, Silajlık Mısır, Patates, Çilek ve Nohut gibi tarım ürünleri için tohum desteği sağlandı.

Resim

TARIM PARK’A YENİ MAKİNELER

Öte yandan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen 8 milyon TL bütçe ile 4 Şeker Pancarı Hasat Makinesi, 4 Silaj Paketleme Ünitesi, 3 Pnomatik Ekim Mibzeri, 7 Ara Çapalama Makinesi’nin Tarım Park envanterine kaydı yapıldı.

Vali Osman Varol, “Çiftçilerimize Hayırlı Olsun” dedi.

Resim

DENEME EKİMLERİ İNCELEDİ

Törenin ardından Tarım Park alanını gezen Vali Varol, İl Tarım Müdürlüğü tarafından 12 çeşit buğday türünün deneme amaçlı ekiminin yapıldığı parseller ile çilek deneme parselinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Tarım Park alanında bulunan köy muhtarları ve çiftçiler ile de bir araya gelen Vali Varol, onlarla sohbet ederek taleplerini dinledi.

Vali Varol ayrıca, Gençlik Merkezi ve Yeşilay tarafından kurulan stantları da ziyaret ederek gençler ile sohbet etti.

Resim

Kaynak:

Etiketler :
, , , , , , , , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum