Arama
Arama Sonuçları
Kurtarma çalışmaları hava kararmadan tamamlanacak
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Antalya'da teleferikte mahsur kalanlardan 16 kabindeki 128 kişinin kurtarıldığını, 8 kabinde ise 43 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Memiş, mahsur kalan kişilerle sürekli irtibat halinde bulunduklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.
"Vatandaşlarımızı yeni yuvalarına yerleştirdik"
Adıyaman Valisi Osman Varol, yapımı tamamlanarak köy evlerine yerleşen Sadi Şahin’in misafiri oldu. Vali Varol, "Devletimizin güçlü desteği ve geleceğe umutla vatandaşlarımızı yeni yuvalarına yerleştirdik" dedi.
Depremzede aileye sıcak yuvalarının anahtarını teslim etti
AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, Elazığ AFAD İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, asrın felaketinin ardından bölgede yürütülen çalışmaları değerlendirdi.
Bakan Yerlikaya: Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümü nedeniyle Kahramanmaraş'taki deprem şehitliğini ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, "Depremin süresi 65 saniyeydi ama sanki bir ömür gibi sürdü. Gözümüzün yaşını silip hep birlikte el ele verdik. Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürdük" dedi.
Gastronomi şehrine gastronomi merkezi
Gastronomi şehri Hatay’ın eşsiz lezzetleri Antakya’da kurulacak Gastronomi Çarşısı’nda görücüye çıkacak. Odabaşı Mahallesinde 96 metrekarelik 18 iş yerinden oluşacak çarşı, medeniyetler sofrasının lezzetlerini Hataylılara sunacak.
Vali yardımcıları tam kadro sahada
Hatay Vali yardımcıları, 2024 yılını tam kadro sahada karşıladı. Vali yardımcıları farklı noktaları ziyaret ederek, vatandaşların ve personellerin yeni yılını kutladı.
“Rabbim bizi şehitlerimize karşı mahcup etmesin”
Kahramanmaraş Valiliği koordinesinde, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde şehit aileleri ve evlatlarına yönelik “Şehit Çocuklarına Vefa” programı düzenlendi. Vali Mükerrem Ünlüer, “Şehit ve gazilerimize minnettarız. Kahraman şehitlerimizin yavruları, aziz devletimize ve bize emanet. Rabbim bizi onlara karşı mahcup etmesin” dedi.
Gençlerden Kaymakam Kılıç'a sürpriz
Ankara Sincan Kaymakam Levent Kılıç, bir okul ziyaretinde önünde İngilizce kelimeler yazan tişörtleri eleştirdi. Kaymakama sürpriz yaparak Türkçe tişörtler tasarlayan meslek lisesi öğrencileri ise Yunus Emre tişörtünü Kılıç’a hediye etti.
Sütçü İmam dualarla anıldı
Milli Mücadelenin kahramanlarından Sütçü İmam, vefatının 101. yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı. Anma programına Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer de katıldı.
AHBAP, Hatay'a okul yapıyor
AHBAP Derneği, depremden etkilenen Hatay'a 21 okul yaptıracak. Yapılacak okullar için Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent arasında protokol imzalandı.
"Kalıcı konutlar için çalışmalar aralıksız sürüyor"
İndere bölgesinde yapılan afet konutlarını inceleyen Adıyaman Valisi Dr.Osman Varol, "Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli konutlarına bir an önce yerleştirmek için etaplar halinde inşa edilen kalıcı konutlarımızda çalışmalar aralıksız sürüyor" dedi.
Hatay, mirasına sahip çıkıyor
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat depreminde ağır hasar alan ve yeniden inşa çalışmaları devam eden Tarihi Valilik Binası’ndaki restorasyon alanını ziyaret ederek, proje süreci ile ilgili yetkililerden detaylı bilgi aldı.
AFAD, Afganistan’a 19. İyilik Treni’ni uğurladı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, 26 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle temin edilen yardım malzemelerini taşıyan 19. "İyilik Treni" Afganistan'a uğurlandı.
100. yıl onuruna pedal çevirdi
Başlangıç düdüğünü çalarak bisiklet sürme etkinliğini başlatan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, sporseverlerle ve gençlerle birlikte Cumhuriyetin 100. yılı onuruna pedal çevirdi.
Hatay’da deprem konutları için ilk kura
Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da deprem konutları için kura çekimleri yapıldı. Yapımı tamamlanan 37 köy evi hak sahiplerini buldu.
Hatay’a 6850 konteyner daha kuruluyor
AFAD Başkanı Okay Memiş ve Hatay Valisi Mustafa Masatlı, asrın felaketinin ardından Hatay’da devam eden iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi. Hatay'da 55 bin konteyner kurulumun tamamlandığını belirten Memiş bu konteynerlerde 155 bin vatandaşın misafir edildiğini, 6850 konteyner kurulumunun da devam ettiğini açıkladı.
Samsun’da hayat normale dönüyor
Samsun Valisi Orhan Tavlı ve AFAD Başkanı Okay Memiş, dün yoğun yağış sonrası meydana gelen sel ve su baskınından etkilenen İlkadım ilçesinde incelemelerde bulunarak, selden etkilenen esnafa ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Urfa’nın afet değerlendirmesini yaptılar
Bir dizi inceleme ve temasta bulunmak üzere Şanlıurfa’yı ziyaret eden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ve AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, valilik ve belediye ziyaretinin ardından afet değerlendirme toplantısına katıldı.
Tokat’ın meşhur domatesi salça oluyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nun eşi Ayfer Hatipoğlu, Tokat Kadın Kooperatifi üyesi kadınlarla birlikte kazan başına geçerek salça yaptı.
İçişleri’nin genel müdürlüklerine 28 yeni atama
Bugün yayımlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi’nde İçişleri Bakanlığı’nın birimlerine genel müdür veya başkan seviyesinde birim amiri ataması yapılmazken, genel müdür yardımcılıkları, daire başkanlığı ve şube müdürlüklerine 28 atama gerçekleştirildi.
“Milletimizin emrinde olacağız”
AFAD Başkanlığı görevine başlayan Okay Memiş, “Afet risklerini azaltmak ve afetlere dirençli bir toplum oluşturmak üzere AFAD ailemizle birlikte yoğun bir gayret ve özveri göstereceğiz” dedi.
Valileriydi, başkanları oldu
Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile AFAD Başkanlığı'na atanan Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Erzurum İl Müdürlüğü’ne de veda ziyaretine gitti. Memiş, AFAD olarak afet ve acil durumlara hep birlikte müdahale edeceklerini söyledi.
Yeni Nüfus Genel Müdürü Taşyapan oldu
Şefik Aygöl’ün Bilecik Valiliği’ne atanmasının ardından yeni Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne Vali-Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Taşyapan atandı.
Okay Memiş, AFAD Başkanı oldu
Deprem bölgesi Hatay’da koordinatör valilik yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığına getirildi.
57 şehre yeni vali atandı
Valiler kararnamesi ile 57 ilin valisi değişti. Başarılı hizmetleri ile dikkat çeken Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, Bilecik Valiliği’ne atandı.
Okay MEMİŞ
AFAD Başkanı
“Vatan bir bütündür, parçalanamaz”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tarih, şüphesiz kongremizi ender ve büyük bir eser olarak kaydedecektir” sözleriyle önemine vurgu yaptığı Erzurum Kongresi, 104'üncü yıl dönümünde, törenler ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Erzurum’un 3 bin rakımlı dağları göçerleri ağırlıyor
Türkiye'nin mera varlığının yüzde 11'ine sahip Erzurum, farklı bölgelerden gelen göçer ailelere ev sahipliği yapıyor. Ülkenin tanınan firmaları da bu meralardan beslenen hayvanlardan elde edilen sütle markalarına değer katıyor.
Depremzedeler için 1 tır dolusu tandır ekmeği pişiren kadınlara teşekkür
Erzurum Valisi Okay Memiş, depremler sonrası bölgeye pişirdikleri 1 tır dolusu köy ekmeğini gönderen Karayazılı kadınlara teşekkür ederek, "Tandır ekmeği göndermenizi çok değerli bulduk. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
Erzurum ve Nevşehir'de Kökünü Kurutma Operasyonu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum ve Nevşehir'de düzenlenen 51 ve 52'nci Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 133 şüphelinin yakalandığını açıkladı.