Arama
Arama Sonuçları
Geleceğin kültür elçileri Sinop’u tanıyor
Türkeli ilçesinde yaşayan ve Sinop'u daha önce görmemiş olan öğrenciler rehberler eşliğinde kentin birçok noktasını gezdi. Gezi öncesi öğrencilerle bir araya gelen Vali Mustafa Özarslan, onlarla sohbet etti.
"İlyas, özel kalemim gibi peşimden ayrılmadı"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, kendisini merak eden ve ilgiyle takip eden 4. sınıf öğrencisi İlyas Bozateş ile yakından ilgilendi. İlyas ile sohbet eden Vali Usta, "İlyas Bozateş özel kalemim gibi peşimden ayrılmadı. Bana mihmandarlık etti. Çok güzel sohbet ettik" dedi.
Vali Akbıyık, Oktay'ın hayalini gerçekleştirdi
Muğla Valisi İdris Akbıyık, köy merkezine gidip anne ve babasına ekmek almak isteyen engelli Oktay'ın hayalini gerçekleştirdi.
2 bin badem fidanı daha toprakla buluştu
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığı koordinasyonunda Kaymakam Yunus Ataman, kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla Organize Sanayi Bölgesi ağaçlandırma alanına 2000 adet badem fidanı dikimi gerçekleştirildi.
"Erdemli Vadisi film seti gibi bambaşka bir alan"
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Erdemli Vadisi'nde düzenlenen programa katıldı. Vali Çiçek, "Bizim cennet gibi hazinelerimiz var. Erdemli Vadisi film seti gibi bambaşka bir alandır" dedi.
"Eskişehir'deki turizm potansiyelleri yüksek"
ETİ Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen açılış törenine katılan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Eskişehir'de turizm potansiyelleri yüksek ve bunları belirli ölçüde harekete geçirmek gerekiyor" dedi.
Vali Gül’den 50 noktaya bayram ziyareti
İstanbul Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı boyunca İstanbul’da 50 ayrı noktaya ziyaret gerçekleştirerek hem incelemelerde bulundu hem de İstanbullularla bayramlaştı.
"Bu kale Şanlıurfa tarihine ışık tutacak"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentin kalbinde yer alan Urfa Kalesi hakkında açıklama yaptı. Kaledeki kazı çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Şıldak, "Şanlıurfa’nın ikonik simgelerinden biri haline gelen kalede 2020 yılında başlayan arkeolojik kazılarda büyük ilerleme kaydedildi. Kazıların sonuçları önümüzdeki dönemlerde Şanlıurfa tarihine ışık tutacak" dedi.
"İstanbul kütüphanelerin merkezi olacak"
İstanbul'u kütüphanelerin merkezi yapacaklarını ifade eden Vali Davut Gül, "Ben Okuyorum İstanbul Okuyor projemizle ilimizdeki okul kütüphanelerini 13 milyon kitapla buluşturacağız" dedi.
Her şey daha huzurlu bir Erzincan için
Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci başkalığında "Huzur İçin Erzincan" projesinin üçüncü toplantısı yapıldı. Toplantıda kentin daha iyi noktalara getirilmesi için yapılacak çalışmalar konuşuldu.
Şanlıurfa eğitiminde bir milat
Şanlıurfa tarihinin eğitim konusundaki en geniş kapsamlı toplantısı, eğitim kurum ve kuruluşlarının her kademesinden bürokratına, siyasetçisinden yerel yönetimine kadar yoğun bir katılımla bugün gerçekleştirildi.
"Aile yapılarına yönelik saldırılar var"
Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde 2024 yılı Gaziantep Aile Yılı olarak ilan edildi. Vali Kemal Çeber, "Sosyal medya, televizyonlar, dijital alem, bize örnek olarak gösterilmeye çalışılan çeşitli olaylar ile aile yapılarına yönelik saldırılar var. Bir millete ya da bir devlete zarar vermek istiyorsanız, aile yapısına zarar vermeniz lazım" dedi.
“Hakkari ile ilgili hayallerim var”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, “Gençlerle Yeni Ufuklara” temalı söyleşi kapsamında, her hafta farklı bir okulun öğrencileriyle buluşmaya devam ediyor. Bu haftaki söyleşi programına konuk olan okul Hakkari Sosyal Bilimler Lisesi oldu.
"Yanlış anlaşılmasın, korkmuyoruz"
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediyesi tarafından yapımı devam eden “Ihlara Cam Teras Projesi” çalışmalarını yerinde inceledi. Cam terasın korkuluklarını tutarak alanda inceleme yapan Vali Kumbuzoğlu, espri yaparak, "Korkuluklardan tutunuyoruz çünkü cam teras henüz bitmemiş. Yanlış anlaşılmasın, korkmuyoruz" dedi.
"Bu işlerde emeği eksiltmemek lazım"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’ndaki Müzik Atölyesinin açılışına katıldı. Okulda eğitim veren öğretmenlere teşekkür eden Vali Çelik, "İşinizi çok güzel yapıyorsunuz, bu işlerde emeği eksiltmemek lazım" dedi.
Birbirlerine verdikleri sözü yerine getirdiler
Hakkâri Fen Lise öğrencileri, Vali Ali Çelik’e verdikleri deneme sınavlarında net ortalamalarını 10 net artırma sözünü tuttu. Vali Çelik de öğrencilere verdiği sözü tutarak hepsine hediye verdi.
Yüksekovalı hayırseverden eğitime destek
Hakkari Yüksekovalı hayırsever iş insanı Haşim Akın, toplamda 10.746 metrekarelik iki ayrı arazisini eğitim için bağışladı. İş insanı ile protokol imzalayan Vali Ali Çelik, kendisine Hakkarililer adına teşekkür etti.
Ekinözü Kaymakamı Coşkun, son yolculuğuna uğurlandı
Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesindeki lojmanında ölü bulunan ilçe Kaymakamı Mesut Coşkun, memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi.
“Suça ve suçluya geçit vermeyeceğiz”
Afyonkarahisar’da Vali Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında şehrin asayiş ve güvenliği masaya yatırıldı. Yiğitbaşı, “Suça ve suçluya geçit vermeyeceğiz” dedi.
Konya’daki ambulans sayısı 133’e çıktı
Sağlık Bakanlığı tarafından Konya İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 7 tam donanımlı ambulans, il sağlık müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle 112 acil servis istasyon sorumlularına teslim edildi. Son gelen 7 ambulans ile birlikte Konya 112 acil sağlık hizmetleri bünyesindeki 98 istasyonda hizmet sunan ambulans sayısı 133’e ulaştı.
“Gençlerimizin elinden sımsıkı tutalım”
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Süper Amatör Spor Kulüpleri Toplantısı’na katıldı. Vali Yavuz, “Gençlerimizin ellerinden sımsıkı tutalım ve onları kucaklayalım” dedi.
İlçenin 69 noktasına kamera kuruldu
Kocaeli'nin Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Vali Seddar Yavuz'un talimatlarıyla park, bahçe ve riskli alanlara 69 kamera sisteminin kurulduğunu ifade etti.
'Mobil göç noktası' yeni yılda katlanacak
Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran ve hızlandıran "Mobil Göç Noktası" uygulaması, tüm Türkiye'ye yayılıyor.
“Bir çocuğun gülüşüne sebep olmak, dünyanın en güzel hissi…”
İzmir Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Refet Bele Mahallesinde ikamet eden aileye hane ziyaretinde bulundu.
"Kütahya'dan, Hakkari’ye kardeşlik köprüsü kurdular"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in vesilesiyle Kütahya Tavşanlı’dan yola çıkan hayır derneği, kentteki 300 öğrenciye bot ve mont hediye etti. Derneğe teşekkür eden Vali Çelik, "Kütahya’dan Hakkari’ye bir kardeşlik köprüsü kurdular" dedi.
"Hepimiz hayatın içinde bir engelli adayıyız"
Dünya Engelliler Günü programında konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, "Hepimiz hiçbir istisna olmadan hayatın içinde bir engelli adayıyız" diyerek, herkesin empati yapması gerektiğini vurguladı.
Sinop'u hiç görmemiş öğrenciler kenti gezdi
"Sinop'umuzu Tanıyalım" projesi başladı. Proje sayesinde Durağan ilçesinde yaşayan ve Sinop'u daha önce görmemiş öğrenciler, rehber eşliğinde kenti gezdi.
Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden Yeni Nesil “DERBİS”
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü dijitalleşme hizmetlerine büyük bir yenilik getirerek yeniden yazılan ve sivil toplum alanının daha da gelişmesine imkân tanıyacak olan, yerli ve milli teknoloji hamlelerinden yeni nesil Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS) programını tanıttı.
“Tüm ekiplerimizle sahadayız”
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, aşırı yağışlardan dolayı sel baskınının yaşandığı Yenice ilçesi Kalkım Beldesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
"ŞÖNİM başvuruları yüzde 30 azaldı ama yeterli değil"
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlenen farkındalık yürüyüşüne katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Çalışmalar neticesinde ŞÖNİM'lere yapılan başvuru yaklaşık yüzde 30, barınma talebinde bulunanların sayısı da yüzde 25 civarında azaldı. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Sıfır toleransla yaklaştığımız bu konuda kadına yönelik ve aile içi şiddeti tamamen sıfırlamayı hedefliyoruz" dedi.