Arama
Arama Sonuçları
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
Tunceli'de MotoFest heyecanı başladı
Tunceli Motofest heyecanına ortak olan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Tunceli Motofest 1. günü çok keyifliydi" diyerek bugün festivalin 2. günü olduğunu belirterek, herkesi davet etti.
"Hudutta görev yapmanın manevi değeri çok büyük"
Van Valisi Ozan Balcı, üs bölgesi ve hudut karakolunda inceleme yaptı. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Balcı, hudutta vatan görevi yapmanın manevi değerinin çok büyük olduğunu belirtti.
Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi'den videolu veda mesajı
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun emekli olmasının ardından boşalan valilik görevine yeni atama yapılana kadar vekalet edecek olan Diyarbakır Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Vali Su için bir video paylaştı. Çiftçi, Vali Su için, "Yıl dediğin nedir ki! Ay olur, gün sanırsın; yıl olur, dün sanırsın. 2 gün gibi geçen 2 yıl... Sayın Valimiz ilimize kattığı sayısız değerler ve büyük hizmetleri için teşekkür ediyoruz" dedi.
Yeni doğan çocuklara ilk hediye Valilik'ten
Van Valisi Ozan Balcı, yeni dünyaya gelen çocuklarını kaydedip kimliklerini çıkarmaya gelen ailelere, çocukları için ilk hediye olarak kitap verdi.
Emekli olan Vali Su, Diyarbakır'dan ayrıldı
Yaş haddinden emekliye ayrılan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Valilik Konutunda kendisini uğurlamaya gelenlerle vedalaşarak, kentten ayrıldı.
Diyarbakır Valiliği'ne Çiftçi vekalet edecek
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun emekli olmasının ardından boşalan valilik görevine yeni atama yapılana kadar Diyarbakır Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi vekalet edecek.
Kaymakamdan teşekkür plaketi
Hakkari'nin Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, tayinleri çıkan görevlilere teşekkür ederek, plaket verdi.
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, emekli oldu
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, yaş haddinden dolayı emekliye ayrıldı. Veda mesajı yayımlayan Vali Su, "Kadim şehir Diyarbakır'da görev yapmaktan ve siz değerli halkımıza hizmet etmekten büyük bir memnuniyet ve onur duydum. Allah'a (cc) emanet olunuz" dedi.
Yangınlara karşı polisler de denetimde
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, orman yangınlara karşı polis teşkilatının da sahada denetim yaptığını belirtti.
"Düzce'deki üç gölümüzü birbirine bağlayacağız"
Üçgöller Destinasyon Projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Düzce Valisi Selçuk Aslan, ""Bu proje ile Korugöl ve Yaylagöl’deki çalışmalara eski adıyla Sülüklügöl yeni adıyla Saklıgöl’ü de dahil edip bir master çalışmayla üç gölümüzü birbirine bağlayacağız" dedi.
Şanlıurfa'da son 4 yılın en yüksek uyuşturucu miktarı ele geçirildi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, polis ekiplerinin durdurdukları bir araçta 30 kilo 650 gram metamfetamin maddesi ele geçirdiğini belirterek, "Bu rakam son 4 yılda tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar" dedi.
Kültür Yolu Festivali, Trabzon'da başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Trabzon ayağı bugün yapılan etkinliklerle başladı. Açılışa katılan Vali Aziz Yıldırım, "İnşallah dokuz gün süreyle Trabzon’umuz kültüre doyacak" dedi.
15 bin dönüm arazi zarar gördü
12 kişinin hayatını kaybettiği anız yangının ardından Diyarbakır'a giden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi, Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilendi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili cumhuriyet savcılığımız olaya el koymuş durumda" dedi.
"Toprağımıza sahip çıkalım, anız yakmayalım"
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yangın haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Valiler ve kaymakamlar da vatandaşları bir kez daha uyararak, anız yakılmaması çağrısında bulundu.
Şehidin evladı devlete emanet
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Çakı'nın oğlu Alp Aslan'ın sünnet merasimine katıldı. Vali Doruk, "Şehidimizin evladı, devlete ve millete emanet" dedi.
Mülki idare amirleri, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girdi. Okullarda ise karne heyecanı vardı. Vali ve kaymakamlar, okullardaki karne törenlerine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
"Sinop, Türk somonu üretiminde ülkemizin merkez üssüdür"
Gerze açıklarında başlayan Türk somonu hasat çalışmalarına katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Sinop, ülkemizin somon üretiminin yüzde 35’ini karşılıyor. Sinop’umuz; Türk somonu üretiminde 2017 yılından bu yana kurulan tesislerimizle, ülkemizin merkez üssü olmuştur" dedi.
Abdullah MELİKOĞLU
Sultanhanı Kaymakamı
Hem ilmek attı hem diploma aldı
İpekyolu Hali ve Kilim Sergisi'nin açılışına katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, halı dokuma tezgahının başına geçerek ilmek attı. Vali Kumbuzoğlu, "İpek Yolu üzerindeki Sultanhanı Kervansarayı’nda tarihe tanıklık eden halı ve kilimlerimizle geleceğe yeni ufuklar açtık. Üstelik bir ilmek atıp diploma da aldık" dedi.
"Öğrencilerin başarıları göğsümüzü kabarttı"
Giresun Bilim Fuarları Festivali'nin açılışına katılan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, çeşitli yarışmalarda dereceler elde eden öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, "Öğrencilerin elde ettiği başarıları gurur verici, göğsümüz kabardı" dedi.
"Hırsızlık olayları yüzde 53 azaldı"
Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Hakkari Valisi Ali Çelik, "Mayıs ayı içerisinde il genelinde gerçekleşen hırsızlık suçları önceki yıla göre 19’dan 9’a kadar düşürüldü ve yüzde 53 oranında bir düşüş oldu" dedi.
Samsun'da 17 noktada denize girmek yasak
Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesi Toplantısı yapıldı. Vali Tavlı, "204 km’lik Samsun kıyı şeridinde 2024 yılında toplam 20 km’lik 10 adet yüzme alanı, 46 km’lik 17 adet denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu alan belirlenmiştir" dedi.
Hem vali hem veli olarak mezuniyet törenine katıldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, hem vali hem de oğlu Ahmet Tarık Çiftçi’nin velisi olarak Süheyla-Sıtkı Alp Fen ve Anadolu Lisesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Vali Çiftçi, "Bir başarı varsa ardında çalışmak, çabalamak vardır, gayret vardır, emek vardır" dedi.
Hedef; Saros Körfezi'nin marka değerini artırmak
Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında Saros Körfezi Master Plan Toplantısı yapıldı. Vali Sezer, "Amacımız Saros Körfezi'nin marka değerini artıracak model ortaya koymak" dedi.
Protez bacakla yaşama tutunan genç kızı yalnız bırakmadı
Ordu Valisi Muammer Erol, protez bacakla yeniden yaşama tutunan 21 yaşındaki Büşra Yıldırım’ı evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
"İyilik yapmak, en büyük erdemdir"
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, geçtiğimiz günlerde yolda bulduğu ziynet eşyasını güvenlik güçlerine teslim eden Sefa Söğütlü’ye onur belgesi vererek, "İyilik yapmak, insan olmanın en büyük erdemidir" dedi.
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
Kaymakam adayları belli oldu
Kaymakam adaylarının meraklar beklediği o gün geldi. Yazılı sınav sonucunun ardından mülakata katılan 77 kaymakam adayı belli oldu.