Arama
Arama Sonuçları
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
Muş, afetlere dayanıklı hale getirilecek
İl Afet Risk Azaltma Planı İzleme Toplantısı'nda konuşan Muş Valisi Avni Çakır, "İlimizdeki afete dayanıksız alanları ve yapıları dönüştüreceğiz. Kısa süre içerisinde güçlendirme çalışmalarına başlayacağız. Muş, afetlere dayanıklı bir il haline gelecek" dedi.
"Burdur çok değerli şahsiyetler çıkarmıştır"
Burdur Valisi Türker Öksüz, "Burdur, zengin tarih ve kültür birikimi olan bu topraklardan pek çok değerli şahsiyetler çıkarmıştır" dedi.
Bodrum semaları uçurtmalarla renklendi
Muğla Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve eşi Yasemin Çit, 18. Uluslararası Uçurtma Festivali’ne katıldı. Uçurtma uçuran Kaymakam Çit ve eşi Yasemin Çit, eğlenceye ortak oldu.
"3 otel görevlisi dumandan etkilendi"
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Akçakoca ilçesinde bir otelde çıkan yangının ardından olay yerinde inceleme yaptı. Vali Aslan, "3 otel görevlisi dumandan etkilendi. Rabbim beterinden korusun" dedi.
Vali Akkoyun talimat verdi, Turizm Denetim Komisyonu kuruldu
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun'un talimatıyla kurulan Turizm Denetim Komisyonu, denetimlerine başladı.
Mezopotamya’nın mistik atmosferi tanıtılacak
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 1.Uluslararası KOMMAGENE Fotoğraf Zirvesi'nin başladığını belirterek, program sayesinde Mezopotamya’nın mistik atmosferinin tanıtılacağını ifade etti.
Gökyüzünden denize pedal çevirdiler
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenen Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti yarışlarına katıldı.
Turizmin duayenleri Mardin’de buluşacak
15-22 Nisan tarihleri arasında 48’incisi kutlanacak Turizm Haftası’nda, Mardin Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, DİKA, Artuklu Üniversitesi ile Mardin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde bir dizi etkinlik düzenlenecek.
‘Gastro Kemer’ yarışması ile yöresel lezzetler gün yüzüne çıkacak
Antalya Kemer’de yöresel lezzetler ve bölgenin gastronomi zenginliklerinin ön plana çıkartılması amacıyla Kaymakam Ahmet Solmaz'ın öncülüğünde Gastro Kemer Yarışması düzenlenecek.
"Ahirette misli misli karşınıza çıkacak"
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Süleymanpaşa ilçesinde okul yaptıran ve okul yapılması için arsa temin ederek eğitime katkı sağlayan hayırseverlerle birlikte iftar yaptı. Hayırseverlere teşekkür eden Vali Soytürk, "Bunun bir de ahiret kısmı var. Bir gün öbür tarafa gideceğiz ve bir hesap vereceğiz. İnanıyorum ki ahirette bunun misli misli karşınıza çıkacak" dedi.
Sokak hayvanları için Batman modeli
Bölgenin en büyüğü olan Batman Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Vali Ekrem Canalp ve eşi Dr.Ayten Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.
İller İdaresi'nden koordinatör kaymakamlar için çalıştay
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) işbirliği ile deprem bölgelerinde koordinatör olarak görev yapan kaymakamların katılacağı bir eğitim programı düzenliyor.
"Yanlış anlaşılmasın, korkmuyoruz"
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediyesi tarafından yapımı devam eden “Ihlara Cam Teras Projesi” çalışmalarını yerinde inceledi. Cam terasın korkuluklarını tutarak alanda inceleme yapan Vali Kumbuzoğlu, espri yaparak, "Korkuluklardan tutunuyoruz çünkü cam teras henüz bitmemiş. Yanlış anlaşılmasın, korkmuyoruz" dedi.
Kemer’de tarih ve kültür turizmini geliştirme çalıştayı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz başkanlığında ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile ilçe sınırlarında yer alan Selçuklu Av Köşkü, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Siperleri, Çalış Tepesi ve Balıkçı Barınağını içeren bir çalıştay toplantısı gerçekleştirildi.
Huzur Şehri Tokat
Tokat Valiliği öncülüğünde Avrupa Birliği tarafından desteklenen Tokat Belediyesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi paydaşlığında yürütülen Huzur Şehri Tokat adlı projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Hesarek Kayak Merkezi'nde sezon başladı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 2015 yılında hizmete giren Hesarek Kayak Merkezi'ni ziyaret etti. Merkezi gezen Vali Usta, "Kar kalınlığının beklenen seviyeye ulaşmasıyla sezonun başladığı Hesarek Kayak Merkezi'ne herkesi davet ediyorum" dedi.
Uraloğlu: Ukrayna’nın bütünlüğü ve güvenliği bizim için çok önemli
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Topluluklar, Bölgeler ve Altyapı Geliştirme Bakanı Oleksandr Kubrakov ile görüştü. Bakan Uraloğlu, "Türkiye-Ukrayna arasındaki kara yolu taşımacılığını serbestleştirdik ve 2024 sonuna kadar da uzattık. Ukrayna’nın bütünlüğü ve güvenliği bizim için kesinlikle çok önemli ki Cumhurbaşkanımız o noktada çok net bir irade ortaya koydu. İnşallah kısa sürede orada barış ve Ukrayna’nın bütünlüğü sağlanır” dedi.
“Osmaniye’mize ne katarsak, beni mutlu eder”
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, gazetecilerle bir araya geldi. Vali Yılmaz, 1852 konutun teslim aşamasında olduğunu, 3875 konutun ise yapımının hızla devam ettiğini söyledi.
En çok kitap okuyan öğrencilere ödül
Van Valisi Ozan Balcı, Kitap Van Projesi kapsamında il genelinde en çok kitap okuyan ve en güzel kitaplık yapan öğrencileri ödüllendirdi.
Sanal gerçeklik otobüsü köy okullarında
Şanlıurfa’nın önemli turizm noktaları, sanal gerçeklik gözlükleri ile köy okullarında öğrenim gören öğrencilere tanıtıldı.
Turizm acenteleri Sivas'ı konuştu
Sivas'ın turizm sektöründeki yeniliklerini keşfetmek ve bu alanda faaliyet gösteren firmalarla işbirliği yapılmasını sağlamak amacıyla, "Turizm Acenteleri Sektörler Buluşması" gerçekleştirildi.
Kayak bilmeyen öğrenci kalmayacak
Erzurum'un Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, "Haydi Gençler Kayağa" projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Kaymakam Kaldırım, "Bu proje sayesinde kayak bilmeyen tüm öğrencilerimize kayak eğitimi veriyoruz" dedi.
“Aileye umut, topluma hayat”
Tokat Valiliği öncülüğünde kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik hayata geçirilen Beyaz Ev Projesi’nin tanıtımı yapıldı. Vali Numan Hatipoğlu, “Hedefimiz tarihi bağlarıyla birlikte aileyi bir bütüncül yaklaşım içerisinde korumak” dedi.
Türkiye şehitleriyle yürüyecek
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, 5-7 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" Sarıkamış Şehitlerinin 109. Yılı Anma Programı hazırlıklarını yerinde inceledi.
Valiler Urfa’da düzensiz göçü konuştu
Şanlıurfa'da 3. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı, Vali Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirildi. 6 ilin valisinin katıldığı toplantıda, “Düzensiz göçle mücadelemiz aralıksız sürecek” mesajı verildi.
Kum sanatçısının gösterisi ilgiyle izlendi
Van Valisi Dr. Ozan Balcı, öğrencilerle birlikte Kum Sanatçısı Ramazan Yumrutepe'nin gösterisini izledi. Vali Balcı, " Etkinliği çok beğendim. Kumdan sadece kale yapılmıyor. İstenince sanat da yapılıyor" dedi.
Türkiye'nin sakin şehri Halfeti, ziyaretçilerini bekliyor
Türkiye'nin 'Cittaslow' yani sakin şehirleri arasında yer alan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Fırat Nehri kenarında yer alan Halfeti, ziyaretçilerini bekliyor.
“Başarılarınız daim olsun”
Çeşitli branşlarda ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren ve milli takımda forma giyen sporcularla bir araya gelen Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, “Başarılarınız daim olsun” dedi.
"Darıca'yı tanıtmak gibi bir niyetimiz var"
Kocaeli'nin Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Birol Güven Kısa Film Festivali Ödül törenine katıldı. Törende konuşan Kaymakam Kara, "Darıca'yı tanıtmak, Darıca'nın bilinirliğini arttırmak gibi bir niyetimiz var" dedi.