Arama
Arama Sonuçları
Denizcilik Lisesi yeni dönemde hazır
Yapımı devam eden Denizcilik Lisesi'nde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "24 derslikli lisemizi en kısa zamanda bitireceğiz. Eğitim öğretim döneminde gençlerin hizmetine hazır hale getirmiş olacağız" dedi.
Kaçak avlanan balıklar kurumlara dağıtıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, İnceburun açıklarında avlanması yasak olan 880 adet kalkan balığının ele geçirildiğini belirterek, "Kaçak avcılıktan ele geçirilen kalkan balıkları; Huzurevi, Pansiyonlu Okullar, Yatılı Kuran Kursları ve Sosyal Yardım Kuruluşlarına dağıtıldı" dedi.
Pansiyonda kalan öğrencilere yemek dağıttı
Burdur Valisi Türker Öksüz, Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi pansiyonunda kalan öğrencilerle iftar yaptı. Vali Öksüz, iftar öncesi öğrencilere yemek servisi yaptı.
Yatılı öğrencilerle tabildot usulü iftar
Öğrencilerle sık sık bir araya gelerek sohbet eden Ankara Çankaya Kaymakamı Murat Duru, iftarda da geleceğin sahiplerini yalnız bırakmadı.
Yurtta kalan öğrencilerle iftar yaptı
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, erkek öğrenci yurdunda öğrenciler ve idareciler ile iftar yaptı.
Okul pansiyonunda öğle yemeği
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, okul ziyaretleri kapsamında Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi Pansiyonu’nu ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
Birbirlerine verdikleri sözü yerine getirdiler
Hakkâri Fen Lise öğrencileri, Vali Ali Çelik’e verdikleri deneme sınavlarında net ortalamalarını 10 net artırma sözünü tuttu. Vali Çelik de öğrencilere verdiği sözü tutarak hepsine hediye verdi.
Şanlıurfa eğitiminde yeni dönem başlıyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın Şanlıurfa’da öncelik verdiği ilk konu olan eğitimdeki başarının temelini oluşturacak Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin (BİGEP) Tanıtım Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Şıldak, “El birliği ile Şanlıurfa’mızda eğitimi çok daha iyi noktalara getireceğiz” dedi.
"Rize turizmini 12 aya yayacağız"
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Turizm Sektörü Hizmeti İçi Eğitimleri Sertifika Töreni”ne katıldı. Törende konuşan Vali Baydaş, "Rize’de bahar ve yaz aylarına sıkışmış olan turizm sezonunu 12 aya yaymak için çalışmalar yürütüyoruz" dedi.
Hedef sağlıklı beslenme ve kaliteli eğitim
Balıkesir Susurluk Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen ve pansiyon yemekhanesinde öğrencilere eşlik eden Kaymakam Muammer Köken, “Öğrenci yurdu yemeklerimizin lezzetinde iddialıyız. Hedefimiz kaliteli ve sağlıklı beslenme ve eğitim başarısı” dedi.
Öğrencilerle yemek sırası bekledi
Ankara Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, Erman Ilıcak Fen Lisesi'ni ziyaret ederek, öğrencilerle buluştu. Pansiyon yemekhanesinde sıraya girerek yemeğini alan Kaymakam Kılıç, öğrencilerin akşam yemeğine eşlik etti.
Vali Muhterem İnce Fen Lisesi
Çanakkale'nin Yenice ilçesinde yaptırılarak 2023-2024 eğitim öğretim yılının başında faaliyete geçen Vali Muhterem İnce Fen Lisesinin resmi açılış töreni gerçekleştirildi.
Pansiyonda kalan öğrencilerle yemek
Manisa Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek, okul pansiyonunda kalan öğrencilerle yemek yedi.
Öğrencilere akşam çayına gittiler
Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve eşi Nazlı Aygöl, Fen Lisesi pansiyonunda öğrencilerin akşam çayı davetine katıldı. Vali Aygöl, “Bilecik Fen Lisesi’ndeki yatılı kalan yavrularımız ve onları yalnız bırakmayan yatılı olmayan arkadaşlarının aileleriyle birlikte verimli güzel bir gece geçirdik” dedi.
Vali Canalp, sel bilançosunu açıkladı
Batman'da sel sonrası 4 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını ve 140 kişinin de kurtarıldığını belirten Vali Ekrem Canalp, "Yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda; az hasarlı 37 bina, ağır hasarlı 4 bina, yıkık vaziyette de 4 binanın olduğu tespit edilmiştir" dedi.
Tahtada ders anlattı
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, Kars Alpaslan Lisesi’nde öğrencilerin dersine girerek tahtada ders anlattı.
“Vali olarak kendimi eğitime adadım”
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023-2024 eğitim öğretim yılı İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Sene Başı Toplantısına katılan Vali Hasan Şıldak,” Eğitimle yatıp eğitimle kalkacağız” dedi.
Gençlerle halı sahada buluştu
Bartın Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, gençlerle halı sahada buluşarak maç yaptı.
Ortaokul öğrencileriyle akşam yemeği
Yakutiye ilçesindeki Sıddık Tivnikli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilerle buluşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, akşam yemeğinde öğrencilere misafir oldu.
“İnternetten mümkün olduğunca uzak durun!”
Haftanın ilk iş günü mesaisine Eyyübiye ilçesine bağlı Gazi Ortaokulunu ziyaret ederek başlayan Vali Şıldak, öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.
Okul inşaatlarında son durumu yerinde gördü
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, deprem güçlendirme ve yapım çalışmaları devam eden okullarda incelemelerde bulundu.
Antalya’da eğitime 2 milyar liralık dev yatırım
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Yatırım İzleme Müdürlüğü tarafından yürütülen ve yapımı devam eden toplamda 63 projeden oluşan Milli Eğitim Yatırımları ile ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Antalya’nın eğitimde dev yatırımlarla yoluna devam ettiğine değinen Vali Yazıcı, vizyon projelerle Antalya’yı eğitimde de zirveye taşımak istediklerini belirtti.
Pansiyonda kalan öğrencilere doğum günü sürprizi
Van Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tunç ile birlikte Aşağı Çaldıran Anadolu Lisesi pansiyonunda kalan ve Mayıs ayında doğan öğrencilere doğum günü sürprizi yaptı.
“Yılın belirli günlerinde değil, her gün engeli olan vatandaşlarımızın yanındayız”
Tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması, toplumlarda engelli kişilerin güçlendirilmesi amacı ile Birleşmiş Milletlere bağlı 156 ülkede 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Dünya Engelliler Haftası” münasebetiyle Ordu Valiliğince bir yemek programı düzenlendi.
Kadın kooperatifleri güç birliği yaptı
‘Ordu Kadın Kooperatifleri Buluşması’na katılan Ordu Valisi Tuncay Sonel, “Kapımız sizlere sonuna kadar açıktır. Maddi ve manevi yanınızdayız” dedi.
Kalp krizi geçiren lise öğrencisi kurtarılamadı
Gümüşhane’de Spor Lisesi son sınıf öğrencisi Ahmet Ali Şatır, okul pansiyonunda televizyon izlerken geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.
Lise pansiyonunda kalan öğrencilerle selfie
Aksaray Güzelyurt Kaymakamı Can Alperen Taşavlı, Güzelyurt Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci pansiyonunda kalan öğrencilerle bir araya gelerek, selfie çekti.
Öğretmenlere seslendi: Öğrencilerin sizlere ihtiyacı var
Depremin yaralarını sarmaya çalışan Adıyaman Kahta’da hayatı normale döndürmek ve öğrencilerin okullarıyla buluşması için yoğun bir gayret sarf eden Kaymakam Selami Korkutata, pazartesi başlayacak eğitim öğretim için öğretmenlere çağrıda bulundu. “Öğrencilerin size ihtiyacı var” diyen Korkutata, öğretmenleri pansiyonlarda ağırlayacaklarını söyledi.
İlk iftar lise pansiyonunda kalan öğrencilerle
Karabük Eskipazar Kaymakamı Furkan Korkusuz ve eşi Fuldem İlayda Korkusuz, Ramazan ayının ilk iftarını Eskipazar Çok Programlı Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonunda öğrencilerle birlikte yaptı.
Depremzedeler, 18 Mart'a kadar seçim için adres beyanında bulunabilecek
Başka bir il veya ilçeye taşınan veya aynı il içerisinde prefabrik ev, yurt, konteyner ev gibi geçici yerlerde barınan depremzedeler, adres beyanlarını 17 Mart saat 23.59'a kadar yapabilecek.