Arama
Arama Sonuçları
Tunceli'de MotoFest heyecanı başladı
Tunceli Motofest heyecanına ortak olan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Tunceli Motofest 1. günü çok keyifliydi" diyerek bugün festivalin 2. günü olduğunu belirterek, herkesi davet etti.
Hafik Gölü turizme kazandırılacak
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü’ndeki çevre düzenleme çalışmalarını inceledi. Vali Şimşek, "Amacımız Hafik’imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak" dedi.
Gölpark Fest, 5 Temmuz'da başlıyor
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Gölpark Fest hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, "Gölpark Fest, 5-6-7 Temmuz’da Pelitözü’nde yapılacak" dedi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
"Düzce'deki üç gölümüzü birbirine bağlayacağız"
Üçgöller Destinasyon Projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Düzce Valisi Selçuk Aslan, ""Bu proje ile Korugöl ve Yaylagöl’deki çalışmalara eski adıyla Sülüklügöl yeni adıyla Saklıgöl’ü de dahil edip bir master çalışmayla üç gölümüzü birbirine bağlayacağız" dedi.
Kültür Yolu Festivali, Trabzon'da başladı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 16 şehirde gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Trabzon ayağı bugün yapılan etkinliklerle başladı. Açılışa katılan Vali Aziz Yıldırım, "İnşallah dokuz gün süreyle Trabzon’umuz kültüre doyacak" dedi.
"Bilecik, GölparkFest’e hazırlanıyor"
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 1-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek GölparkFest için devam eden çalışmaları inceledi. Vali Aygöl, "Bilecik, GölparkFest’e hazırlanıyor. Birbirinden farklı yüzlerce etkinlik yapılacak" dedi.
Ağrı Dağı'ndaki meteor çukuru turizme kazandırılacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, Ağrı Dağı'ndaki Korhan Meteor Çukuru'nun turizme kazandırılacağını ifade ederek, "Doğal bir oluşum, belki 1 milyon yıl önce oluştu ama hala etkileri, etraftaki kayaç yapıları izlerini taşıyor. Burası merak edilen bir nokta" dedi.
"11 bin yıl kadar önceye dayanan izler var"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesinde hassas alan olarak tescil edilen Gilindire Mağarası’nda incelemelerde bulundu. Yeniden ziyarete açılan mağarayı gezen Vali Pehlivan, "Bu mağarada insanoğlunun izleri 10-11 bin yıl kadar önceye dayanmaktadır" dedi.
90 bin kişi inci kefallerinin göçünü izledi
11. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan Van'ın Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, festivale 90 bin kişinin katılım sağladığını belirterek, "Suyun tersine yüzen ve önüne çıkan engelleri aşmaya çalışan İnci Kefallerinin göçünü tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz" dedi.
"116 adet yeni sanayi parseli oluşturuldu"
Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında Altıntaş Zafer OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Işın, "OSB genişleme imar taslak planıyla yeni yatırımlar için 116 sanayi parseli oluşturuldu. Toplamda 160 parsel, yatırımcıların hizmetine sunulacak" dedi.
Vali Işın, otopark sorunu için düğmeye bastı
Kütahya Şehir Hastanesinde inceleme yapan Vali Musa Işın, otopark sorunu hakkında konuştu. Vali Işın, yetersiz olan otopark alanlarının ihtiyaca cevap verecek şekilde genişletilmesi için çalışmaların başlayacağını belirtti.
"ÖNEM Projesi ile evlatlarımızın hayatına dokunuyoruz"
ÖNEM Projesi kapsamında Darıca ilçesinde gerçekleştirilen Gala Programına katılan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "ÖNEM Projesi ile evlatlarımızın hayatında inanılmaz değişiklikler meydana getiriyoruz" dedi.
10 bin kınalı keklik doğayla buluşmaya hazırlanıyor
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, Kelkit Keklik Üretim Merkezi'nde inceleme yaptı. Kaymakam Algın, doğaya salınacak olan 10 bin kınalı kekliği de inceledi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Hastalığını hiçe sayıp, Hatay için çalıştı
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası Hatay'a koordinatör vali olarak atanan ve o dönem kanser tedavisi gören eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nde "Vefa Ödülü"nün sahibi oldu.
Van'da yapılan Spor Adası'nda sona gelindi
Van Valisi Ozan Balcı, Edremit ilçesinde yapılan Spor Adası'nda inceleme yaptı. Adanın eylül ayında tamamlanacağını ifade eden Vali Balcı, "Nesiller gelir nesiller geçer, mühim olan bizim gelecek nesillere neler yaptığımızdır. Biz gelecek nesillere, devletin gerçek sahibi olan milletin kaynaklarıyla güzel şeyler üretiyoruz" dedi.
Bin yarışmacı gökyüzüne Kemer'den tırmanacak!
Türkiye'nin ilk gökyüzü yarışı (skyrunnig) olan Merrell Run To Sky, Antalya'nın Kemer ilçesinde 10'uncu kez düzenlenecek. 30 farklı ülkeden yaklaşık bin sporcu katılacağı yarışın basın toplantısı Kaymakam Ahmet Solmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Vali Işın'dan iş adamlarına teşekkür
Kütahya Valisi Musa Işın, İl Özel İdaresi'ne 8 adet çift çeker kamyon hibe edildiğini belirterek, "Şimdiye kadar 125 milyon TL değerinde araç temin edildi. Katkılarından dolayı iş adamlarımıza teşekkür ederim" dedi.
"Bilimsel bilgi kültürel miras olarak aktarılıyor"
II. Uluslarası Sosyal Bilimler Kongresi'ne katılan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Bu etkinlikler, bilimsel bilginin kültürel miras olarak aktarılmasına yardımcı olur ve farklı kültürlerden gelen bilim insanlarını bir araya getirerek kültürel çeşitliliği teşvik eder" dedi.
Vali Şahin: Son kaleyi mühürleyelim
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Ticaret Borsası’nın geleneksel olarak düzenlediği Kent Buluşmaları Toplantısının konuğu oldu. Zeytinpark’da düzenlenen toplantıda Vali Şahin “Burası bir akciğer olarak bu şehre kalsın. Bir rekreasyon alanı, bir kent ormanı gibi yeşil alan olarak burayı her halükarda mevcut halini muhafaza eden bir şekilde imara da kaydedelim. Bu sabitlensin bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark’ı yeşil alan olarak mühürleyelim” dedi.
Ergan Dağı'nda hedef 12 ay turizm yapmak
Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde inceleme yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Kayak merkezimizi, yerli ve yabancı turistlerin, 12 ay boyunca faydalanacağı bir merkez haline getirmenin gayreti içerisindeyiz" dedi.
Antalya’nın kalbine sıkı denetim
Antalya’nın kalbi Kaleiçi’nde polis ve zabıtalardan oluşan Hanutla Mücadele ve Etiket Denetimi ekipleri turistleri ve vatandaşları canından bezdiren hanutçulara göz açtırmıyor.
El birliğiyle ormanlar temizlendi
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından orman yangınlarını önlemek amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak ‘Orman Benim’ kampanyası düzenlendi. İl ve ilçelerde vali ve kaymakamlar ormanlarda çeşitli etkinliğe katılarak, ormanlara karşı vatandaşların farkındalığını artırdı.
"Ardahan için UNESCO jeopark statüsü almak istiyoruz"
Ziyaret Deresi Kanyonu ile Kalecik Kalesi'ni gezen Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Ardahan geneli için UNESCO jeopark statüsü almak istediklerini dile getirdi.
Yeni seçilen köy muhtarlarıyla buluştu: Uyum içinde çalışacağız
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Valilik 12 Divan Toplantı Salonunda merkez ilçeye bağlı köy muhtarlarıyla bir araya geldi.
Kütahya'da ormanlara giriş-çıkışlar yasaklanıyor
Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında bir araya geldi. Vali Işın, orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklandığını belirtti.
Özel eğitimli dedektör köpekler operasyonlarda Jandarmaya güç katıyor
Muş'ta İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki 20 dedektör köpek, koku alma yetenekleri ve aldıkları özel eğitimle terörle mücadele, uyuşturucu, kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında jandarmanın en büyük yardımcısı oluyor.
Parktaki kazıya düşüp ölen Edanur son yolculuğuna uğurlandı: Affet bizi güzel kızım, affet
Küçükçekmece Menekşe Sahil Parkı'nda İBB tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen ve cuma günü hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer, Esenyurt Kıraç'taki cem evinden son yolculuğuna uğurlandı. Küçük Edanur’un tabutunu taşıyan İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından paylaştığı şiirde, “Affet bizi güzel kızım / Suskun çığlıklarına çok uzak kaldık / Bir Allah’a bir de gözyaşına sığındık / Affet bizi güzel kızım / Affet” dedi.
Şehit Kaymakam Ersin Ateş'i unutmadılar
PKK terör örgütü tarafından 28 Nisan 1991 günü şehit edilen Bingöl Solhan Kaymakamı Ersin Ateş, ölüm yıldönümünde meslektaşları tarafından anıldı.