Arama
Arama Sonuçları
"Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 9 günlük bayram tatilinin son günü olması dolayısıyla yola çıkacak olan vatandaşları uyardı. Vali Özarslan, "Lütfen ama lütfen trafik kurallarına uyalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Cep telefonuyla aramıza mesafe koyalım" dedi.
"36 kişi hayatını kaybetti"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk 5 gününde 696 trafik kazası meydana meydana geldiğini, 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması" dedi.
"Sinop, Türk somonu üretiminde ülkemizin merkez üssüdür"
Gerze açıklarında başlayan Türk somonu hasat çalışmalarına katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Sinop, ülkemizin somon üretiminin yüzde 35’ini karşılıyor. Sinop’umuz; Türk somonu üretiminde 2017 yılından bu yana kurulan tesislerimizle, ülkemizin merkez üssü olmuştur" dedi.
Karabük'ün turizm rotaları belirleniyor
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un katılımı ile BAKKA Teknik Destek imza töreni gerçekleştirildi. Proje ile bölgenin doğa turizmi potansiyelinin artırılması için kanyon ve kamp alanlarının belirlenmesi, rotaların ve haritaların oluşturulması amaçlanıyor.
Futbolculardan şampiyonluk sözü aldı
Iğdır Valisi Ercan Turan, Alagöz Holding Iğdır Futbol Kulübü’nün antrenmanını ziyaret ederek, futbolculara ve teknik heyete tatlı ikramında bulundu, ardından da futbolculardan şampiyonluk sözü aldı.
"Ülkemize, halkımıza ve Kütahya'mıza dua edin"
Hacı adaylarını kutsal topraklara uğurlayan Kütahya Valisi Musa Işın, "Duanın kabul edildiği bir yere gidiyorsunuz. Ülkemize, halkımıza, milletimize, Kütahya'mıza dua edin" dedi.
Gençlik haftasında bisiklet sürdüler
Çorum'un İskilip ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Kral Kaya Mezarlarının bulunduğu alanda kaya tırmanışı gösterisi ve şehir içi bisiklet turu düzenlendi.
"Vefakar çiftçilerimizin yaşam şartları yükseltilmeli"
Çiftçilerle bir araya gelen Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Vefakar çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğin arttırılması, yaşam şartlarının yükseltilmesi, ülkemizin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığının kalkınmasında yüksek öneme sahiptir" dedi.
Valiler yayla şenliğine katıldı
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Acısu Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Şenliği'ne katıldı.
Hayırsever şehri Alanya’dan Kahramanmaraş’a eğitim yuvası
Antalya Alanya Kaymakamlığı, Alanya Hamdullah Emin Paşa Vakfı ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile depremle sarsılan Kahramanmaraş iline Alanya adını taşıyan ilkokul yaptırılıyor.
"Samsun sağlık sektörünün parlayan yıldızı olacak"
Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi'nin hazırlıklarının görüşüldüğü toplantı yapıldı. Vali Tavlı, "Sağlık teknolojilerinde yenilenme, sağlık hizmetlerinde kümelenme, ilaç ve tıbbi cihaz sanayii, sağlık turizmi Samsun’da konuşulacak. Samsun her alanda sağlık sektörünün parlayan yıldızı olacak" dedi.
"Tarım da en az sanayi kadar önemli"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı. Vali Işın, "Kütahya'da 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan var. İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Çünkü tarım da en az sanayi kadar önemli" dedi.
18 il için sarı alarm verildi: 4 bölgede sağanak yağmur var
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz gök gürültülü sağanak yağmurlu olacak. Yağışların; Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van'da kuvvetli olması bekleniyor.
Kaymakama sarılan çocuklar gitmesini istemedi
İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği yabancı dil eğitimi kursuna katılacağı ve ardından yurt dışına gideceği için yaklaşık 7 ay görev yaptığı Bolu Kıbrıscık’tan ayrılan Kaymakam Ahmet Berkay Deniz’in öğrencilerle vedası çok zor oldu.
Anadolu’nun El-Hamrası yeniden ayağa kaldırıldı
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Vali Şıldak, turizme yönelik esnafın taleplerini dinledi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Tarihi Çarşılar Bölgesinde esnafı ziyaret ederek turizme yönelik beklentileri ve talepleri dinledi.
Saçılacak 7 ton mesirin duasına ‘amin’ dediler
Manisa Valisi Enver Ünlü, 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 28 Nisan Pazar günü saçılacak 7 ton mesir macununun duasına ‘amin’ dedi.
Mehmet Miraç Demir
Tokat Pazar Kaymakamı
Kaymakam vekillerini ‘başarı belgesi ile uğurladı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, ildeki görevlerini tamamlayan ve dil stajı nedeniyle Tokat’tan ayrılacak olan kaymakam vekillerini ‘başarı belgesi’ ile uğurladı.
Fırtına nedeniyle 244 konutun çatısı uçtu
Kastamonu Valisi Meftun Dallı, kentte 2 gündür etkili olan fırtına nedeniyle 244 konutun çatısının uçtuğunu belirtti.
Türkiye'de ilk ve tek mumya bölümü bulunan müzeyi gördünüz mü?
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kedi, bebek ve yetişkin mumyalar ile Türkiye’nin ilk ve tek mumya salonuna sahip Aksaray Müzesi'ni herkesin görmesi gerektiğini belirtti.
Tarım ve hayvancılığın kalbi Afyon’da atacak
Türkiye’nin farklı illerinden tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinden 72 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen, 5 gün süreyle misafirlerini ağırlayacak olan Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katıldığı programla kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Munzur balı tescillendi
Tunceli Munzur balı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi aldı.
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
"Yörük ve Türkmenler merhametli insanlardır"
Aydın'ın Söke ilçesinde Yörük kültürüne ilişkin çalıştay ve konser etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Kaymakam Ali Akça, "Yörük ve Türkmenler, insan haklarına saygılı, yüksek ahlak ve adalet anlayışına sahip, merhametli insanlardır" dedi.
"66 vatandaşımız hayatını kaybetti"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin son günü olduğunu belirterek, vatandaşları bir kez daha uyardı. Bakan Yerlikaya, "Bayram tatilinin ilk 8 gününde 66 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Tekrar uyarıyoruz. Lütfen aşırı hız yapmayalım" dedi.
Vali Gül’den 50 noktaya bayram ziyareti
İstanbul Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı boyunca İstanbul’da 50 ayrı noktaya ziyaret gerçekleştirerek hem incelemelerde bulundu hem de İstanbullularla bayramlaştı.
Tatilin ilk 4 gününde 26 can kaybı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük bayram tatilinin ilk 4 gününde meydana gelen trafik kazaları, ölüm ve yaralanmalara ilişkin istatistikleri paylaştı.
Bayram tatilinin 3 günlük kaza bilançosu: 19 ölü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 3 gününde bin 838 trafik kazasının meydana geldiğini, 19 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 912 kişinin de yaralandığını belirterek, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" diyerek uyardı.