Arama
Arama Sonuçları
Vali, Bilecik semalarında uçuş yaptı
“Take Off Bilecik” yamaç paraşütü etkinliğine katılan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, başarılı bir tandem (ikili) uçuşu yaptı.
Pendik'te İETT otobüsü iş yerine girdi, binanın kolunu ağır hasar aldı
İstanbul Valisi Davut Gül, Pendik'te meydana gelen İETT otobüsü kazasıyla ilgili incelemede bulundu. Kolunu hasar alan binanın yıkılacağını ifade eden Vali Gül, bina sakinlerini bilgilendirdi.
Malatya'da feci kaza: 4 ölü, 31 yaralı
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı. Kazayla ilgili Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yaralı şahısların tedavileri sürüyor. Cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda tahkikata başlanılmıştır" denildi.
Önce fidan dikecekler, sonra nikahları kıyılacak
Aksaray Valiliği öncülüğünde; Aksaray Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü arasında hazırlanan protokolle nikah akitleri yapılacak çiftler önce kendilerine verilen fidanları toprakla buluşturacak. Orman İşletme Müdürlüğünden fidan dikim sertifikası alacak çiftler daha sonra nikah işlemlerini gerçekleştirecek.
Hareketli kameralar da entegre edilecek
Balıkesir’in Edremit ilçesinde kamu güvenliğinin sağlanması noktasında etkin bir şekilde kullanılan Kent Güvenlik Yönetim Sistemine dahil olan kameraların sayısının artırılması çalışmalarında sona gelindi.
"Hasankeyf su sporları merkezi olacak"
Türkiye'de ilk kez Batman'ın Hasankeyf ilçesinde düzenlenen Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası'nı 14 bin kişi izledi. Yarışları izleyen Vali Ekrem Canalp, "Hasankeyf'te bir su sporları merkezi inşa edeceğiz. Bunun için çalışmalara başladık" dedi.
Valinin makam aracı, gelin arabası oldu
Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar'ın makam aracı, Zuhal ve Gökhan Akman çiftinin düğünü için gelin arabası oldu.
“Kitap Candır Can, Hep Birlikte Okuyor Erzincan”
Vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla, Erzincan Valiliği himayesinde başlatılan ‘Candır Kitap Can, Hep Birlikte Okuyor Erzincan’ projesi kapsamında ildeki tüm okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kitap okuma etkinliği, büyük ilgi gördü.
Yozgat'ta yolcu otobüsü devrildi: 12 ölü, 19 yaralı
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde kontrolden çıkan yolcu otobüsü karşı şeride geçerek 30 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazada 12 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilk tespitlere göre kazanın dikkatsizlikten kaynaklandığını belirterek, "Net olmamakla birlikte muhtemelen bir dalgınlık hali de olmuş olabilir. Bunlar ilerleyen saatlerde yapılan çalışmalarla netleşecek." dedi.
Çoruh nehrinde kaybolan şoför için yoğun mesai
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, 23.05.2023 tarihinde Artvin- Şavşat karayolunda geçirdiği trafik kazası sonucu aracıyla Çoruh nehrine düşen ve akıntıya kapılarak kaybolan sürücü Zübeyir Topal’ı bulmak için AFAD koordinesinde başlatılan arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
"Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras!"
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık Selimiye camisinin ana kubbesine yerleştirilmesine başlanan alemin ahşap kısmına restorasyon anısına isminin yazılı olduğu plakayı çaktı.
Şehit ailesini yalnız bırakmadı
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, dün akşam geçirdiği trafik kazasında şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Oğuzhan Kabayel için JAKEM Komutanlığı’nda düzenlenen törene katılarak, şehidin ailesini teselli etti.
Valilik envanterine alındı
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Valilik envanterine alınan "Gemlik" rengi Togg ile fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.
Şehit jandarmanın cenazesinde göz yaşı sel oldu
Ankara’da meydana gelen trafik kazasında bölge güvenliğini sağlamak için yola dubaları yerleştirdiği sırada bir otomobilin çarparak şehit ettiği 32 yaşındaki Jandarma Astsubay Tansu Çolak, son yolculuğuna uğurlandı.
Yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 15 yaralı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Kızıliniş mevkiinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaralanan hastaları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret ederek, durumları ile ilgili bilgi aldı.
Servis kazasında ölen öğrencinin tabutuna omuz verdi
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Arpaçay'da öğrenci servisinin kaza yapması sonucu vefat eden öğrenci Gökhan Polat'ın Karaurgan Köyü'ndeki cenaze törenine katılarak, başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.
Taşımalı öğrenci servisi devrildi: 1 ölü, 14 yaralı
Kars'ın Arpaçay ilçesinde öğrencileri taşıyan servis minibüsünün devrilmesi sonucu 1 öğrenci öldü, 14 öğrenci yaralandı.
Sulama kanalına düşen minibüsteki 9 kişi hayatını kaybetti
Şanlırfa'nın Harran ilçesinde, sulama kanalına devrilen minibüsteki 9 kişi yaşamını yitirdi, yaralı 5 kişi hastaneye kaldırıldı.
Askıda olan ticari taksi plakaları aktifleştirilecek
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ali İhsan Su’nun talimatıyla vatandaşlardan gelen talep üzerine askıda bulunan ticari taksiler aktifleştirilecek.
Taksici, eşini hastaneye götürürken kazada öldü
Ordu Valisi Tuncay Sonel, eşini hastaneye götürürken kazada ölen taksici İdris Gündoğdu’nun cenaze namazına katılarak, ailesinin acısını paylaştı.
Yolun karşısındaki yurda geçerken kazada can verdi
Üniversite okumak için İstanbul’dan Erzincan’a giden Bilgisayar Mühendisliği birinci sınıf öğrencisine, otobüsten indikten sonra yolun karşısında bulunan öğrenci yurduna geçmeye çalışırken otomobil çarptı. Hayatını kaybeden öğrenciyi Erzincan’dan İstanbul’a Vali Mehmet Makas ve kent protokolü uğurladı.
Kazada ölmeseydi sabah okula başlayacaktı
Düzce Valisi Cevdet Atay, kurum amirleri ile birlikte, dün amcasıyla birlikte trafik kazasında vefat eden Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Yakup Gökçe'nin (16) ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Atay, merhum Yakup Gökçe’ye Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.
Maraş’ta balık festivali: 46 metre uzunluğundaki mangalda 4 ton balık pişirildi
Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, ilde düzenlenen 3. Geleneksel Balık Festivali’ne katıldı. İlin plakasına ithafen 46 metre uzunluğu kurulan mangalda pişirilen 4 ton alabalık, 10 bin kişiye ikram edildi.
52’nci okulun protokolünü imzaladı
Ordu’da göreve başladığında deprem riski bulunan 66 okulun yıkımını sağlayan ve ihtiyaç duyulan yeni okul binalarının yapımını da Devlet-Hayırsever işbirliği ile gerçekleştiren Vali Tuncay Sonel, bugün 52’nci okulun yapım protokolüne imza attı.
Tur otobüsü devrildi: 5 ölü, 35 yaralı
Kütahya Tavşanlı'dan Bursa Mudanya'ya yola çıkan tur otobüsü Domaniç mevkiinde şarampole yuvarlandı. Kaza sonucu 5 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi yaralandı. Kaza yerinde inceleme yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, yaralıları hastanede ziyaret etti.
Gercüş eski kaymakamı Sinanoğlu tahliye edildi
Batman'ın Gercüş Kaymakamı iken Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan 13 yaşındaki Muhammed Çelik’e alkollü olarak sürdüğü aracıyla çarparak ölümüne neden olan ve tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan Server Sinanoğlu’nun tahliyesine karar verildi.
Kaymakamın alkollü aracıyla çocuklarını öldürdüğü aile şikayetçi olmadı
Batman'ın Gercüş Kaymakamı iken ölümlü trafik kazasına karışan ve tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan Server Sinanoğlu hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kazada ölen 13 yaşındaki Muhammed’in anne ve babası ‘maddi ve manevi zararlarının karşıladığını’ belirterek şikayetçi olmadı.
Trabzon'un fethi ilk kez 15 Ağustos’ta kutlandı
Trabzon’un Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişinin 561. yıl dönümü ilk kez 15 Ağustos’ta kutlandı. Uzun zaman tartışılan ve Türk Tarih Kurumu’nun yazısı ile 15 Ağustos olarak ilan edilen fetih tarihi, bugüne kadar 26 Ekim olarak biliniyordu.
Dünya Düzce Günleri dualarla başladı
Düzce Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale getirilmesi planlanan Dünya Düzce Günleri’nin ilki Konuralp Gazi’nin türbesinde okunan dualarla başladı. Düzce Valisi Cevdet Atay ve Belediye Başkanı Faruk Özlü, tüm dünyadaki Düzcelileri bu etkinliğe ortak etmek istediklerini söyledi.
Gercüş Kaymakamı Sinanoğlu tutuklandı
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Batman'ın Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu'nun kullandığı aracın çarptığı çocuk öldü. Alkollü araç kullandığı tespit edilen Kaymakam Sinanoğlu tutuklandı.