Vali, Bilecik semalarında uçuş yaptı;

Vali, Bilecik semalarında uçuş yaptı

“Take Off Bilecik” yamaç paraşütü etkinliğine katılan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, başarılı bir tandem (ikili) uçuşu yaptı....

Bilecik Valiliği tarafından Gölpazarı ilçesinde bağlı Meryem Dağı'nda iki gün süren nefes kesici bir "Take Off Bilecik” yamaç paraşütü etkinliği düzenlendi. Cumhuriyetin 100. yılı ve plaka numarasının 11 olması dolayısıyla tam 111 yamaç paraşütçüsü, gökyüzünü renk cümbüşüne çevirdi. Festivalin ilk günü, bir sporcu Bilecik'ten Kütahya'ya kadar tam 136 kilometre uçtu. Bilecik'te ilk kez böyle muhteşem bir etkinlik düzenlenirken, Meryem Dağı'nın gelecekte ulusal ve uluslararası yarışmaların merkezi haline gelmesi için de çalışmalar yapılıyor. Bu tür etkinlikler, Bilecik turizmine büyük katkı sağlayacak ve şehrin tanıtımına ivme kazandıracak.

"MARMARA BÖLGESİNDE BİR VAHA GİBİ"

Etkinliğe katılan Vali Şefik Aygöl de tandem (ikili) uçuş yaptı. Vali Aygöl’ün başarılı performansı takdir topladı. Vali Aygöl, Bilecik’in Marmara Bölgesi’nde adeta bir vaha niteliği taşıdığını belirterek, "Öncelikle Türkiye’nin en uzun ve zorlu parkurlarından olan bir motokros alanı oluşturduk. Önümüzdeki hafta da 1299 motorcumuz Ertuğrul Gazi Türbesi’nden sürüş yapacaklar. Ayrıca Türkiye’nin en nitelikli karavan alanı oluşturuldu. Karavancılarımız orada güzel vakit geçiriyorlar. Bugün de Meryem Dağı’ndayız" dedi.

"ULUSLARARASI BİR TURNUVA YAPACAĞIZ"

Vali Aygöl, "Türk Hava Kurumu, Bilecik’te yamaç paraşütü sporuna yönelik 3 yer tespit etti, bunlardan biri de Meryem Dağı... Meryem Dağı’nın civar illere ulaşımı kolay. Özellikle en güçlü termik bölgelerden biri olarak tescillendi. Yaklaşık bir ayda güzel bir hazırlık yaptık. Geçen hafta ilk tandem uçuşu yapıldı. Bir ay önce ilk single uçuşlar yapıldı. Dün kanat uçuşu vardı. Hatta 165 kilometre Kütahya Çavdarhisar’a uçan bir arkadaşımız oldu. Malumunuz, Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılını idrak ettik. Onun anısına 111 paraşütçümüzü bugün havada gördük. Ciddi bir katılım var. Ekim ayında bir şampiyona yapmak istiyoruz. Buradaki parkuru ve termik alanı gördükten sonra önümüzdeki sene de uluslararası bir turnuva yapma düşüncemiz var. Bunlara dün itibarıyla hazırlık yapmaya başladık" şeklinde konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
, , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum