Arama
Arama Sonuçları
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
"Kahramanlarımız sayesinde mavi sularımızda emniyet içindeyiz"
İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG. Yarbay Onur Emir ve beraberindeki heyet ile bir araya gelen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Cesaretle görev yapan kahramanlarımız sayesinde mavi sularımızda emniyet içindeyiz" dedi.
Samsun'da 17 noktada denize girmek yasak
Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesi Toplantısı yapıldı. Vali Tavlı, "204 km’lik Samsun kıyı şeridinde 2024 yılında toplam 20 km’lik 10 adet yüzme alanı, 46 km’lik 17 adet denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu alan belirlenmiştir" dedi.
Hedef; Saros Körfezi'nin marka değerini artırmak
Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında Saros Körfezi Master Plan Toplantısı yapıldı. Vali Sezer, "Amacımız Saros Körfezi'nin marka değerini artıracak model ortaya koymak" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
"ÖNEM Projesi ile evlatlarımızın hayatına dokunuyoruz"
ÖNEM Projesi kapsamında Darıca ilçesinde gerçekleştirilen Gala Programına katılan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "ÖNEM Projesi ile evlatlarımızın hayatında inanılmaz değişiklikler meydana getiriyoruz" dedi.
Rize'nin eski ve yeni valisi bir arada
2018-2023 yılları arasında Rize Valisi olarak görev yapan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Rize Valiliği'ni ziyaret ederek Vali İhsan Selim Baydaş ile bir araya geldi.
Kaçak avlanan balıklar kurumlara dağıtıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, İnceburun açıklarında avlanması yasak olan 880 adet kalkan balığının ele geçirildiğini belirterek, "Kaçak avcılıktan ele geçirilen kalkan balıkları; Huzurevi, Pansiyonlu Okullar, Yatılı Kuran Kursları ve Sosyal Yardım Kuruluşlarına dağıtıldı" dedi.
Vali Erol'dan kaymakamlara talimat
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Mayıs ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Suda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla ilçe kaymakamlarından çalışma yapılmasını isteyen Vali Erol, sakıncalı yerlerle ilgili gerektiğinde yasaklama kararı için Valiliğe teklifte bulunulması talimatını verdi.
Akdeniz'in suyunu Ege Denizi'ne döktüler
Muğla'nın Datça ilçesinde geleneksel 'Akdeniz’den Ege’ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü'nün 23’üncüsü düzenlendi. Akdeniz sınırından testilere doldurulan su, 14 kilometrelik yürüyüşün ardından Ege Denizi'ne döküldü.
Bu yılın ilk Caretta yuvasını koruma altına aldı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Akdeniz sahillerindeki önemli caretta caretta yuvalama alanlarından olan Çıralı'da, Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi öncülüğünde, kamu kurumlarının da katkılarıyla ilk yuva etkinliğini gerçekleştirdi.
"Devlet yarına bırakır ama yanına bırakmaz"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde uyarıları dinlemeyip Taksim Meydanına ilerlemeye çalışan ve polis ekiplerine saldıran 210 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Vali Pehlivan, Akkuyu NGS'de inceleme yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan ve tamamlandığında Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu tek başına karşılayacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (Akkuyu NGS) inceleme yaptı.
Parktaki kazıya düşüp ölen Edanur son yolculuğuna uğurlandı: Affet bizi güzel kızım, affet
Küçükçekmece Menekşe Sahil Parkı'nda İBB tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen ve cuma günü hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer, Esenyurt Kıraç'taki cem evinden son yolculuğuna uğurlandı. Küçük Edanur’un tabutunu taşıyan İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından paylaştığı şiirde, “Affet bizi güzel kızım / Suskun çığlıklarına çok uzak kaldık / Bir Allah’a bir de gözyaşına sığındık / Affet bizi güzel kızım / Affet” dedi.
Düzensiz göçe karşı bölgede stratejik toplantı
Van’da Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Vali Ozan Balcı başkanlığında düzenlenen toplantıya bölge valililer ve yardımcıları da katıldı.
Gökyüzünden denize pedal çevirdiler
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenen Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti yarışlarına katıldı.
"Boğa Koşusu"nun startını verdi
BTCTURK ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen BtcTurk Boğa Koşusu 5 bin kişinin katılımıyla Üsküdar’da gerçekleşti. Koşunun startını İstanbul Valisi Davut Gül verdi.
Vali Gül’den 50 noktaya bayram ziyareti
İstanbul Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı boyunca İstanbul’da 50 ayrı noktaya ziyaret gerçekleştirerek hem incelemelerde bulundu hem de İstanbullularla bayramlaştı.
2 bin 756 firariye bayram operasyonu
“Firari suçlularla mücadelemiz bayram tatilinde de devam ediyor” diyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde 4 gündür devam eden “Aranan şahıslara yönelik” düzenlenen “ÇEMBER-17” operasyonlarında arama kaydı bulunan 2 bin 756 firarinin yakalandığını açıkladı.
Teleferik kazasında kurtarma çalışmaları sürüyor
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde devrilen teleferik direğine kabin çarptı. Parçalanan kabinde 1 kişi hayatını kaybederken 2'si çocuk 7 kişi de yaralandı. Teleferik kazası sonrası diğer kabinlerde mahsur kalan 184 kişi için çalışmalar devam ederken tahliye çalışmaları sırasında 3 kişi daha yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 kabindeki 112 kişinin başarıyla kurtarıldığını açıkladı. Çalışmaları ilk andan itibaren yerinde koordine eden Vali Hulusi Şahin, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirtti.
"Sizler milletimizin yüz akısınız"
Özel Harekât Polisleri ile iftar yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Devletimiz ve milletimiz adına sizlere müteşekkirim. Sizler ayrıca devletimizin, milletimizin göz bebeğisiniz. Milletimizin yüz akısınız" dedi.
Seçim güvenliği için 594 bin personel görevlendirildi
İçişleri Bakanı Yerlikaya, seçim güvenliği için 31 Mart'ta, emniyet, jandarma, sahil güvenlik, korucu, gönüllü koruculardan oluşan 594 bin personelin görevlendirildiğini söyledi.
“Sesi gür çıkan bir ülkeysek bunu şehitlerimize borçluyuz”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109’uncu Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle Antalya'daki şehir ve gazi yakını derneklerini ziyaret etti. Vali Şahin "Eğer biz bugün sesi gür çıkan bir ülkeysek bunu şehitlerimize borçluyuz." dedi.
Göçmenleri taşıyan lastik bot battı: 21 ölü
Çanakkale'de göçmenleri taşıyan lastik bot battı. İlk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybetti.
Zaferin 109. yıl dönümü coşkuyla kutlandı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü açılış töreni Kale-i Sultaniye’de gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında Vali İlhami Aktaş, protokol üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla halk yürüyüşü gerçekleştirdi.
Polis adaylarına seslendi: Üniformanıza yakışmayan hal ve hareketlerden uzak durun
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Polis Meslek Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek aday polis öğrencileri ile bir araya geldi.
44. Uluslararası Maratonun startını vali verdi
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, 44. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nun startını verdi.
"Bölgede boş can salı tespit edildi"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında batan ve içerisinde 6 mürettebat bulunan ticari gemi hakkında açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, "Geminin battığı değerlendirilen bölgede 1 adet boş can salı tespit edildi" dedi.
Karakol botuna şehit polisin ismi verildi
Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğüne tahsis edilen Karakol Botuna Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğünde görevliyken şehit olan Polis Memuru Cihan Türkmenoğlu’nun ismi törenle verildi.