Arama
Arama Sonuçları
Samsun'da okul çevrelerinde sıkı denetim başladı
Samsun Valiliği, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nda geleceğin teminatı çocukların güvenliğini sağlamak için İl Emniyet Müdürlüğünce il genelinde geniş çaplı denetimlerin başlatıldığını duyurdu.
Emre Zafer
Ulaş Kaymakamı
Vali Taşolar, bisiklet turunun startını verdi
Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun son etabı Çankırı’dan başladı. Vali Fırat Taşolar, tura katılan bisiklet sporcularını ziyaret ederek, Belediye Meydanından başlayan turun startını verdi.
"Trafikte kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım"
Kavak-Merzifon kara yolunda inceleme yapan Samsun Valisi Orhan Tavlı, trafik kurallarına dikkat çekti. Vali Tavlı, "Lütfen trafikte sorumluluk alalım, kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım" dedi.
Bingöl'de olası 7.5 büyüklüğündeki deprem için tatbikat yapıldı
Bingöl'de 7.5 büyüklüğündeki deprem senaryosu ile hazırlanan tatbikat yapıldı. Gerçeğini aratmayın tatbikatı bizzat yöneten Vali Ahmet Hamdi Usta, "Saatini, şiddetini ve yerini önceden bilmediğimiz depreme karşı her daim hazırlıklı olmak zorundayız" dedi.
Samsun'a atanan kaymakamdan 'çiçek getirmeyin' talebi
Samsun'un Canik ilçesine atanan ve göreve başlayan Kaymakam Şeref Aydın, "Hayırlı olsun ziyaretine gelecek hemşehrilerimizin, dostların çiçek getirmemesini istirham ediyorum. Arzu eden, Türkiye Down Sendromu Derneği'ne bağışta bulunabilir" dedi.
"Vatandaşlarımız, dere yataklarından uzak dursun"
Sağanağın etkili olduğu Ordu'da inceleme yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, "Dün ve bugün için Samsun ve Ordu’da yağışlarla ilgili olarak turuncu alarm verilmişti. Vatandaşlarımız, dere yataklarından uzak dursunlar" dedi.
"Yağıştan etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Terme ilçesinde etkili olan sağanağın ardından bölgede inceleme yaptı. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Tavlı, "Devletimiz tüm imkanlarıyla yağıştan etkilenen vatandaşlarımızın yanında" dedi.
Şehidin oğluna Samsunspor forması hediye etti
Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in oğlu Umut'un doğum gününü kutladı. Vali Tavlı, Umut'a üstünde adının yazdığı Samsunspor forması hediye etti.
"Öğrencilerin başarıları göğsümüzü kabarttı"
Giresun Bilim Fuarları Festivali'nin açılışına katılan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, çeşitli yarışmalarda dereceler elde eden öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, "Öğrencilerin elde ettiği başarıları gurur verici, göğsümüz kabardı" dedi.
Samsun'da 17 noktada denize girmek yasak
Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesi Toplantısı yapıldı. Vali Tavlı, "204 km’lik Samsun kıyı şeridinde 2024 yılında toplam 20 km’lik 10 adet yüzme alanı, 46 km’lik 17 adet denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu alan belirlenmiştir" dedi.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
Samsun yöneticilerinden, Vali Aksoy'a ahde vefa
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Lojistik Köyü yoluna 'Vali Hüseyin Aksoy Bulvarı' adının verilmesi üzerine Samsun Valisi Orhan Tavlı'ya ve Samsun yöneticilerine teşekkür etti.
Patlamada yaralanan asker ve vatandaşlarla görüştü
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, bağ evinde meydana gelen patlamada yaralanan asker ve vatandaşları, tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret ederek, acil şifalar diledi.
2021'de selin vurduğu Ayancık'ta çalışmalar sürüyor
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2021 yılında selin vurduğu Ayancık ilçesinde devam eden yol çalışmalarını inceledi.
"Samsun sağlık sektörünün parlayan yıldızı olacak"
Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi'nin hazırlıklarının görüşüldüğü toplantı yapıldı. Vali Tavlı, "Sağlık teknolojilerinde yenilenme, sağlık hizmetlerinde kümelenme, ilaç ve tıbbi cihaz sanayii, sağlık turizmi Samsun’da konuşulacak. Samsun her alanda sağlık sektörünün parlayan yıldızı olacak" dedi.
Sağlık için pedal çevirdiler
‘Sağlığın Keyfini Birlikte Sürelim’ sloganı ile 81 ilde eş zamanlı 11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu düzenlendi. Bisiklet turuna valiler ve kaymakamlar da katılım sağladı.
Abdullah Sarı
Gürün Kaymakamı
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Final müsabakalarında, satranç oynadı
Samsun Valisi Orhan Tavlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası'nda final müsabakalarını izledi, öğrencilerle satranç oynadı.
Tokat yine sallandı, eğitime bir gün ara verildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremle ilgili, "Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. AFAD'dan yapılan son açıklamada Yozgat'ta 2 katlı bir ev ile Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alındığı belirtildi.
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
16 şehre yayılacak Türkiye Kültür Yolu Festivali Adana’dan başladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni Adana’da düzenlenen etkinlikle başlattı. Bakan Ersoy, “Adana’da bin sanatçı, Türkiye genelinde 40 bin sanatçı katılacak. 8 ayda 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek” dedi.
4 ilde DEAŞ operasyonu: 14 gözaltı
4 ilde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “BOZDOĞAN-22” operasyonlarında 14 şüpheli yakalandı.
Önce uyardı, sonra leblebi ikram etti
Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Ramazan Bayramı öncesi Samsun ve Ankara yolunda uygulama noktasında görev yapan güvenlik güçlerini ziyaret ederek, denetimlere katıldı. Vatandaşları uyaran Vali Dağlı, daha sonra onlara Çorum leblebisi ikram etti.
Bakan Yerlikaya'dan zehir tacirlerine gözdağı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Narkoçelik-10" operasyonlarında 1 ton 19 kilogram uyuşturucu ve 1 milyon 23 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirterek, "Zehir tacirlerine sesleniyor: Gençlerimizi zehirlemenize asla izin vermeyeceğiz. Sizi tek tek yakalayıp, adalete teslim etmeye kararlıyız" dedi.
Her şey daha güvenli bir gelecek için
Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, daha güvenli bir gelecek inşa etmek için AFAD eğitimlerine devam ediyor.
Samsun Müzesi'nde kültür ve tarih yolculuğu
Herkesi Samsun Müzesi'ni görmeye davet eden Vali Orhan Tavlı, "Samsun Müzesi misafirlerine kesinlikle tecrübe edilmesi gereken bir kültür ve tarih yolculuğu sunuyor" dedi.
Vali ve protokol üyelerinden sabah sporu
Samsun Valisi Orhan Tavlı ve protokol üyeleri, "Sporla Yaşa, Sağlıklı Yaşa" temasıyla hep birlikte sabah sporu yaptı.
Kaçan aracın çarptığı polis memuru şehit oldu
Samsun'un Havza ilçesinde, dur ihtarına uymayan otomobil sürücüsü, polis memuru Orhan Mutlu'ya çarptı. Kazada 46 yaşındaki polis memuru Mutlu, olay yerinde şehit oldu.