Arama
Arama Sonuçları
Diyarbakır Valiliği'ne Çiftçi vekalet edecek
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun emekli olmasının ardından boşalan valilik görevine yeni atama yapılana kadar Diyarbakır Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi vekalet edecek.
Mereto’nun zirvesinde “Karsambaç” tarifi verdi
Batman Valisi Ekrem Canalp, 2978 rakımlı Mereto’nun zirvesinde uygulamalı olarak “Karsambaç” tarifi verdi. Vali Canalp, "Adanalılar beni bağışlasın ama Mereto’nun 2978 rakımlı zirvesinde bu lezzeti tatmak bambaşka" dedi.
"Şerefle ve gururla görevinizi yaptınız"
Görev süreleri biten muhtarlarla bir araya gelen Batman Valisi Ekrem Canalp, "Sizler belli sürede şerefle, onurla ve gururla bu görevi yerine getirdiniz" dedi.
Ustasından öğrendiği bilgilerle kaşık yaptı
Batman Sason Kaymakamı Murat Mete, hazırladığı kaşıklar ile geçimini sağlayan Cembeli Algan'dan kaşık yapımının inceliklerini öğrendi.
Batman'ın selden korunması için toplantı
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve beraberindeki heyet, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’ya ziyaret etti. Ziyarette Batman'ın selden korunması için alınacak önlemler ve yürütülecek çalışmalar görüşüldü.
Batman'ın Kozluk Domatesi tescillendi
Batman'ın önemli lezzetlerinden olan ‘Kozluk Domatesi’, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından coğrafi işaret belgesiyle tescillendi. Vali Ekrem Canalp, tescil belgesinin Batman'a hayırlı olmasını temenni etti.
Korucuların ihtiyaç ve taleplerini dinledi
Batman'ın Sason Kaymakamı Murat Mete, Derince Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı Sitripisu Korucu Noktası'nı ziyaret etti. Korucularla sohbet eden Kaymakam Mete, onların ihtiyaç ve taleplerini dinledi.
“Aşkınan çalışan yorulmaz”
Batman’ı köy köy gezerek ihtiyaçları yerinde tespit eden Vali Ekrem Canalp, şehrin 248. köyünü dün ziyaret etti. Beşiri’nin kalan 6 köyünü de önümüzdeki günlerde ziyaret edecek olan Vali Canalp, böylece ilin tüm köylerine gitmiş olacak.
Dağ köyündeki bir çocuğun vali yardımcılığına uzanan hikayesini anlattı
Batman Üniversitesi’nin düzenlediği “Geleceğe Işık Tutan Gerçek Hayattan Başarı Öyküleri” konferansına katılan Diyarbakır Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, kendisini can kulağıyla dinleyen Batmanlı öğrencilere Sason ilçesinin bir dağ köyündeki çocuğun Vali Yardımcılığına uzanan hikâyesinin dönüm noktalarını anlattı.
“Talep olursa ikinci, hatta üçüncüsünü de açabiliriz”
Sason’da evlerinde çalışma ortamı olmayan, huzurlu bir ortama ihtiyaç duyan ve sınavlara hazırlanan öğrenciler için kaymakamlık tarafından açılan okuma salonunun açılışında konuşan Kaymakam Murat Mete, talep olursa ikinci veya üçüncüsünü de açabileceklerini söyledi.
Hüseyin Tekin
Çukurova Kaymakamı
Saint Pierre Manastırı’na yürüdü
Batman Sason Kaymakamı Murat Mete, Kilis ve Turnalı köyleri arasında konumlu bulunan tarihi güzellik olan Saint Pierre Manastır’ına (Komk Kilisesi) tırmanarak incelemelerde bulundu.
Yusuf İzzet Karaman
Balıkesir Vali Yardımcısı
Üs bölgesinde koruculara moral
Batman Sason Kaymakamı Murat Mete, Şehit Tepesi Korucu Üs Bölgesini ziyaret ederek, korucularla bir araya geldi.
Mahmut Halal
Balçova Kaymakamı
Kütüphanecilikte Batman Modeli
Batman şehir merkezinde 4, ilçelerde 3 olmak üzere toplam 7 kütüphane binasıyla, merkezde Şehit Şenay Abüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi olacak şekilde bir okuma kültürü ekosistemi oluşturulacak.
Samet Serin
Kurtalan Kaymakamı
Aşevlerinden vatandaşlara sıcak yemek
Batman Valisi Ekrem Canalp’ın talimatıyla il merkezi ve ilçelerde kurulan aşevleri ile evlerinde yemek pişiremeyecek durumda olan yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara haftanın 7 günü bir öğün sıcak yemek ulaştırılacak.
Çiftçilere 28 bin fıstık fidanı dağıtıldı
Batman Sason Kaymakamı Murat Mete, yüzde 80 hibeli 28 bin fıstık fidanını çiftçilerle buluşturarak, bereketli hasatlar diledi.
Öğrencilerin heyecanını paylaştı
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan depremin ardından okulların bugün açılması ile birlikte Batman Sason Kaymakamı Murat Mete, Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret etti.
Yolda kalan aileye yardım etti
Batman Sason Kaymakamı Murat Mete, karla mücadele çalışmalarını yerinde incelerken, yolda kalan ve yeni bebek sahibi bir çiftin köylerine ulaşmasına yardım etti.
Köy yollarında karla yoğun mücadele
Batman Sason Kaymakamı Murat Mete, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyerek, soğuk havada aralıksız çalışan ekiplere kolaylıklar diledi.
Süleyman ARAT
Ordu Ulubey Kaymakamı
Kitap kurtlarına eşlik etti
Batman Sason Kaymakamı Murat Mete, Atatürk Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencileriyle bir araya gelerek ‘Kitap Kurdu Projesi’ kapsamında düzenlenen okuma saatine eşlik etti.
127 yaşında yaşayan tarih
Batman Valisi Ekrem Canalp, Kozluk Geçitaltı Köyünün 1600 rakımlı Çubuk mezrasını ziyaret ederek 127 yaşındaki yaşayan tarih Reşit Ak’la görüştü.
Vali Yardımcısı Kayacan emekliye ayrıldı
Emekliye ayrılan Gaziantep Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan onuruna veda yemeği düzenlendi.
Fethiye Kaymakamlığında görev değişikliği
Fethiye Kaymakamı Alper Balcı Kırşehir Vali Yardımcılığı’na atandı. Fethiye Kaymakamlığı’na ise İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman görevlendirildi.
Kan bağışı kampanyasına destek oldu
Batman Sason Kaymakamı Murat Mete, kan bağışı kampanyasına destek verdi.
‘Spor Sason’ hedefe emin adımlarla ilerliyor
Batman Sason Kaymakamı Murat Mete, 1 Kasım 2022 tarihinde tam anlamıyla faaliyete başlayan, 1500 lisanslı öğrenci hedefi olan ve 23 spor branşında hizmet veren kursları ziyaret etti.
Anız yakanlara en üst sınırdan ceza verilecek
Anız yakılmasını önlemek, doğal dengeyi korumak ve araziler üzerinde bulunan enerji ve haberleşme iletim hatlarının zarar görmesini engellemek amacıyla Batman ve Diyarbakır Bismil ve Silvan ilçelerinde anız yangınları ile mücadelede yürütülecek çalışmalar Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı. Vali Canalp, anız yakanlara en üst sınırda cezai müeyyide uygulanacağını ifade etti.