Arama
Arama Sonuçları
Dilucu şehitleri için anıt yapılıyor
8 Eylül 2015 tarihinde bölücü terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan 13 kahraman polisimizin aziz hatırasını yaşatacak olan Dilucu Şehitleri Anıtı’nın yapımına başlandı.
Teravih namazında camileri dolduran çocuklara ödül
Çorum'un Oğuzlar ilçesinde Ramazan ayında teravih namazına giden çocuklar ödüllendirildi.
Ahmed Tayyib Kahraman
Pazaryeri Kaymakamı
Kozluk’a 20 dönümlük mesire alanı
Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Kozluk ilçesini ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Kaymakamlık tarafından Alıçlı Köyü’nde 20 dönüm arazi üzerine kurulan mesire alanı ile Şehit Ali Şengül anısına yapılan mescidin açılışını gerçekleştirdi.
Meslek edindirme kurslarına tam destek
Batman'ın Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Halk Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti. Kaymakam Güngör, meslek edindirme konusunda gereken desteği verdiklerini bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini belirtti.
Edirne Mevlevihanesi ihya edilecek
Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Mevlevihanesi'nin bulunduğu Muradiye Camisi bahçesinde inceleme yaptı. Vali Sezer, 2. Murat döneminde yaptırılan ancak günümüze ulaşamayan Edirne Mevlevihanesi ihya edileceğini belirtti.
Belen, Hatay Kadın Kooperatifleri Merkezi oluyor
Belen ilçesi, Hatay Valiliği tarafından Hatay‘daki 15 ilçenin kadın kooperatiflerinin birleşeceği merkez olmasına karar verildi.
"İstanbul'da en olmaması gereken senaryoyu yaşıyoruz"
Değerlendirme toplantısında konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'daki ortak sorunun sahipsiz sokak hayvanları olduğunu belirterek, "Sokak hayvanları konusundaki en olmaması gereken senaryoyu yaşıyoruz. Kısırlaştırma en kesin çözüm" dedi.
'İlimizi tanıyalım'
Hizan ilçesindeki öğrenciler ‘İlimizi Tanıyalım Projesi’ çerçevesinde Vali Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu’nun davetlisi olarak kadim kenti gezdi.
Öğrenciler de TOGG’u çok beğendi
Makam arabası TOGG’la Dumlupınar İlkokulunu ziyarete giden Muğla Valisi İdris Akbıyık, öğrencilerden derslerine çok çalışmalarını ve bol bol kitap okumalarını istedi.
Hamza Taşdelen
AFAD Başkan Yardımcısı
Köylülerle Nebi Dede Çorbası yaptı
Bursa Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Hamamlıkızık Köyü’nde kestane hasadı zamanı her hanenin evinden getirdiği malzemelerle büyük kazanlar kurularak pişirilen Nebi Dede Çorbası’nın yapımına katılarak, bu güzel geleneğin yaşatılmasını diledi.
İsim değişikliğini mezunlar derneği istedi
15 Temmuz Lisesi’nin isminin eski adı olan Düzce Lisesi’ne dönüştürülmesi tartışma konusu oldu. Valilik, isim değişikliği isteğinin lisenin mezunlar derneğinden geldiğini, 15 Temmuz Şehitlerinin adları ve hatıralarının ismin nakledildiği ‘15 Temmuz Şehitleri Orta Okulu’nda yaşatıldığını açıkladı.
Hastane kantinini bizzat denetledi
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, ziyaret ettiği Harakani Devlet Hastanesi’nde kantini bizzat denetleyerek, sağlıklı ürünlerin satılması konusunda uyarıda bulundu.
Asırlık çınarın yaptığı bastonları denedi
Hakkari Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, Gündeş Köyü Çimenli mezrasında Kiner ağacından baston üretimi yapan asırlık çınar Yusuf Kılıç’ı ziyaret ederek baston üretim süreci ile ilgili bilgi aldı.
Karakoyunlu Ata Ocağı geçmişe ışık tutuyor
Geçmişte kullanılan tarım aletlerinin, eşyaların ve hatıraların yöresel kıyafetlerin sergilendiği Karakoyunlu Ata Ocağı, gelecek nesiller üzerinde tarih bilinci oluştururken geçmişi hasretle yâd ettiriyor.
41 yıl önce Tunceli'de şehit olan polisin ismi Zile'de yaşayacak
1982 yılında Tunceli'de şehit olan Tokat Zileli polis Niyazi Petek’in ismi Vali Numan Hatipoğlu'nun da katıldığı törenle memleketi Tokat'ın Zile ilçesinde Polis Merkezi Amirliğine verildi.
Geleneksel Âşıklar Bayramı başlıyor
Sivas Valiliği himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü koordinesinde, Sivas Belediyesi ve ildeki kurum ve kuruluşların katkılarıyla 3-4-5 Ağustos tarihleri arasında Âşıklar Bayramı düzenlenecek.
Depremzede gençlerle gemide futbol maçı
Hatay İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, depremzede ailelerin misafir edildiği Süheyla Sultan Gemisi’nin üst katında yer alan halı sahada gençlerle futbol maçı yaptı.
Afyonkarahisar'da 'kökünü kurutma' operasyonu: 112 gözaltı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, uyuşturucu tacirleri ile etkin mücadele edilebilmesi için İçişleri Bakanlığı talimatıyla gerçekleştirilen 54. Kökünü Kurutma Operasyonu'nun başlama talimatını verdi.
Simitleri elinde kalan çocuğun tüm simitlerini satın aldı
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Teravih Namazı sonrası Sultan Bayezid Camiinde vatandaşlara simit ikramında bulunarak, yaklaşan Ramazan Bayramlarını tebrik etti. Vali Masatlı, camide simit satmaya çalışan çocuğun da tüm simitlerini kendisi satın aldı.
Çocuklar için iftar vakti
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve beraberindekiler Sivas Belediyesi tarafından Kongresi Müzesi bahçesinde düzenlenen "Çocuklar İçin İftar Vakti Tekne Orucu" etkinliğine katıldı.
Tekne orucu tutan çocuklara diş kirası
Çocukların oruca alışmaları için yarım gün oruç tutulması anlamına gelen ‘Tekne Orucu’ ve ‘Diş Kirası’ geleneği Çorum Şehit Emre Bekar Kur’an Kursu’nda yaşatıldı. Diş Kirası etkinliğine katılan Vali Mustafa Çiftçi, çocukları hediyelerle sevindirdi.
Çarşamba pazarında teyzelerden alışveriş
Ordu Valisi Tuncay Sonel, eski Valilik binasında her çarşamba düzenli olarak yaptığı “Halk Günü” toplantısı öncesinde Çarşamba Pazarına uğrayarak, kırsal mahallelerden gelen ve pazarda satış yapan teyzelerden alışveriş yaptı.
Düvesini satan Sarıgül nine, parasını depremzedelere bağışladı
Kars Akyaka'da 70 yaşındaki Sarıgül Kaçan düvesini satıp, karşılığında aldığı 13 bin TL'yi depremzedelere gönderdi.
Köylerde 'Bir Dem Bin Kelam' sohbeti
Köy kültürünün canlı tutulması, oda oyunlarının hatırlanması, âşık geleneğinin devamı, birlik beraberliğin pekiştirilmesi ve kırsalda yaşayan vatandaşlarla ilişkileri canlı tutmak için Sivas Valiliği himayelerinde başlatılan, 'Bir Dem Bin Kelam' projesinin ilki Kangal ilçesine bağlı Deliktaş köyünde başladı.
Radyo konuğu oldu
Afyonkarahisar’ın yerel radyosu Gün FM’e konuk olan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Gazeteci İsmail Akar’ın sorularını yanıtladı.
Tasarruf için iki makam aracından birini satışa çıkardı
Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, parasını vatandaşlara hizmette kullanmak üzere iki makam aracından birini satışa çıkardı.
Aksaray'da okul kantinlerindeki fiyatlar sabitlendi
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, kent merkezindeki okullarda kantin işletmecileriyle bir araya geldi. Aydoğdu, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, bazı dönemlerde herkesin fedakarlık yapması gerektiğini söyledi.
Kaymakam denetimde ekmeklerin bayat olduğunu görünce fırın kurdu
Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki aşevini denetlemeye giden Kaymakam Coşkun Doğan, piyasadan alınıp fakir vatandaşa dağıtılan ekmeğin bayat ve kalitesiz olduğunu görünce fırın kurdu.