Arama
Arama Sonuçları
"Şeker fabrikası ilçemizin kalkınmasına katkı sağlıyor"
37. Dönem Şeker Pancarı Alım Kampanyasına katılan Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, "İlçemizde tarımın öncüsü ve tarıma dayalı ilk sanayi kuruluşlarından olan Türkşeker Erciş Şeker Fabrikası ilçemizin kalkınmasından büyük katkı sağlamaktadır" dedi.
Bursa'nın kurtuluşu coşkuyla kutlandı
Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü, şehirde coşkuyla kutlandı.
Hayme Ana kabri başında dualarla anıldı
Kütahya Valisi Musa Işın, 743. Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri’ne katıldı. Program kapsamında Vali Işın, Hayme Ana’nın kabrini ziyaret ederek, dua etti.
Adıyaman'da bağımlılığa karşı savaş açıldı
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan, dijital bağımlılıktan ve bağımlılık yapıcı maddelerden korunması amacıyla uyuşturucu kullanımını tamamıyla bitirene kadar mücadelemizi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.
Şanlı Malazgirt Savaşı'nın izleri sürülüyor
Muş Valisi Avni Çakır, Malazgirt Savaş alanının tespiti amacıyla yürütülen kazı çalışmalarını inceledi. Vali Çakır, "Elimizde çok güçlü materyallerimiz var. Malazgirt Savaşı'na, Alparslan ordusuna ve Roman Diyojen'in ordusuna ait birçok buluntumuz var" dedi.
"Başbağlar, insanlığın öldürüldüğü yerdir"
5 Temmuz 1993 Başbağlar Katliamının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine katılan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Başbağlar, insanların öldürüldüğü yer değil, insanlığın öldürüldüğü yerdir" dedi.
"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"
5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi.
Öğrencilere süt, kefir ve dondurma dağıttı
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 1 Haziran Dünya Süt Günü kapsamında Mustafa Kemal İlkokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Vali Aktaş, öğrencilere okul bahçesinde süt, kefir ve dondurma dağıttı.
Kütahya’da ‘Hıdırellez’ ve ‘Fetih’ coşkusu
Bolluk ve bereketin simgesi, baharın habercisi Hıdırellez Bayramı ve Kütahya’nın fethinin 950’nci yıl dönümü Kütahya’da coşkuyla kutlandı.
28 mahalledeki spor okulu 8 bin öğrenciye ulaştı
Kayseri Valiliği’nin hayata geçirdiği "Her Mahalleye Bir Spor Okulu" projesi şimdiden 28 mahalleye yayıldı. Bu mahallelerde 8 bin sporcu tamamen ücretsiz olan bu okullarda eğitim görüyor.
‘Seferberlik ve Savaş Hazırlıkları Kurulu’ toplantı yaptı
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında, seferberlik ve savaş hazırlıklarında kurumlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğini sağlamak amacıyla hazırlanan Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü’nün 21’inci maddesi gereğinde her yıl Nisan ayında yapılması gereken İl Topyekün Savunma Seferberlik ve Savaş Hazırlıkları Planlama ve Koordinasyon Kurulu toplandı.
"Macaristan halkını kardeş olarak görüyoruz"
“Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk” etkinliğine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Macaristan halkını ve Türk milletini kardeş olarak görüyoruz; bize böyle öğretildi. Dolayısıyla biz kardeşlerimizi ve soydaşlarımızı canı gönülden severiz" dedi.
“Buradaki tarihi hem ortaya çıkaracağız, hem de koruyacağız"
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli’nin Dere Mahallesinde bulunan taban mozaiklerini inceledi. Vali Yılmaz’ın inceleme ziyaretinde Kadirli Kaymakamı Yakup Güney, Belediye Başkan Vekili Halil Döğüşçü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun da yer aldı.
Terör olayı sayısı 88'e düştü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "2016 yılında ülkemiz genelinde 2 bin 322 terör olayı yaşanmışken bu hava unsurlarının bize sağlamış olduğu güçle 2023 yılında bu rakam 88'e düşmüştür" dedi.
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde 91. Kuruluş Yıl Dönümü ve Enstitü emeklilerine Vefa Etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, 90 yıllık mazisiyle BATEM'de büyük emeklerle büyük mesafeler kat edildiğine vurgu yaptı.
Doğubayazıt'ın düşman işgalinden kurtuluşu kutlandı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
Enis dedenin Kore anılarını dinledi
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel ile birlikte Marangoz ailesine misafir oldu.
Elazığ’daki Ahıska Türklerini bayramda yalnız bırakmadılar
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve il protokolü ile birlikte Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezi’ndeki Ahıska Türkleriyle bayramlaştı.
Van'ın 106. kurtuluş günü törenlerle kutlandı
Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Vali Ozan Balcı, "1'inci Dünya Savaşı'nda cennet vatan toprağını ve bölgemizi işgal etmeye çalışan düşman güçlerine, kahraman ecdadımız Van'da 30 bin şehit vererek dur demiştir" dedi.
Balkan şehitleri dualarla anıldı
Edirne Valisi Yunus Sezer, 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü programlarına katıldı. Törende Balkan şehitleri için Kuran-ı Kerim okunarak, dua edildi.
İhya çalışmaları tamamlanan Gelibolu Şehitliği açıldı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde Çanakkale İl Özel İdaresi ile Evreşe Belediyesi tarafından ihya çalışmaları tamamlanan Gelibolu Yazıcızade mahallesindeki Gelibolu Şehitliği açıldı.
Şehitlerin emanetleri gençlerle Abidede buluştu
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde Anadolu Gönül Yolu “Vatanın Parlayan Yaldızları Gençler Etkinliği’” programı kapsamında 7 bölgeden Çanakkale’ye gelen 18 şehit ve gazi çocuğu ile Şehitler Abidesinde bir araya geldi.
Macaristan, özgürlüğünün 176. yılını Kütahya’da kutladı
2024 Yılı Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında Macaristan Milli Bağımsızlık Günü’nün 176. yıl dönümü, Kütahya’da halk arasında Macar Evi olarak bilinen Lajos Kossuth Müzesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.
Kahramanlar Sarıkamış'ta eğitim gördü
Milli Savunma Bakanlığı, 5'inci Dönem Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Kursu, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapıldı. Vali Ziya Polat, faaliyetler hakkında komutanlardan bilgi aldı.
Köprübaşılı Kıbrıs gazileri uğruna savaştıkları toprakları yeniden gördü
Manisa Köprübaşı Kaymakamı Görkem Nalçacı’nın girişimiyle, Kıbrıs gazileri Musa Baykut ve Ertuğrul Turan, canları pahasına Kuzey Kıbrıs’taki soydaşlar için mücadele ettikleri toprakları tekrar görme fırsatı buldu.
“Bu vatan bize şehitlerimizden emanet”
İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmir İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Şehitleri Anma Programı’na katıldı.
Diplomasinin kalbi Antalya'da barış ve huzur için atıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Dışişleri Bakanlığı’nca bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu başladı. Dünya liderlerini Antalya’da bir araya getiren zirvenin bu yılki ana teması "Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" olarak belirlendi.
Harşit Savunması şehitleri minnetle yad edildi
Tarih sayfalarında 1. Dünya Savaşı'nın 2. Çanakkale Cephesi olarak da adlandırılan 1916-1918 yılları arasında Osmanlı Ordusu ile Çarlık Rusyası Ordusu arasında gerçekleşen Harşit Savunma Savaşları'nın 106. yılı sebebiyle Giresun Tirebolu Dumlupınar İlkokulu Salonu'nda anma programı gerçekleştirildi. Bu savunma savaşında şehit olan ecdad minnetle ve şükranla yad edildi.
“Savaşın Ortasında Çocuk Olmak”
Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Savaşın Ortasında Çocuk Olmak” Resim Sergisi Şimal AVM’de açıldı.
6 kaymakamdan 'hayırlı olsun' ziyareti
Ağrı Patnos Kaymakamı iken Trabzon Akçaabat Kaymakamlığına atanan Yusuf Cankatar’a meslektaşları ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.