Arama
Arama Sonuçları
Kayseri'de festival coşkusu başladı
Kayseri'nin İncesu ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Geleneksel İncesu Kamp ve Karavan Festivali başladı. Festivale Vali Gökmen Çiçek de katıldı.
93 çiftçiye endemik çeltik tohumu dağıtıldı
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 93 çiftçiye yüzde 75 hibe destekli Karacadağ Çeltiği tohumu dağıtıldığını belirterek, "Karacadağ pirinci, çok özel bir ürün. Sadece Karacadağ'da, yetişen endemik bir türden bahsediyoruz" dedi.
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
"Anadolu kadar saf, mert ve gerçek"
Erzincan'ın Otlukbeli ilçesine giderken yolda babalarıyla çobanlık yapan 3 çocuğu gören Vali Hamza Aydoğdu, aracını durdurarak çocuklarla sohbet etti. Vali Aydoğdu, "Anadolu kadar saf ve temiz, Anadolu kadar mert ve yürekli, Anadolu kadar gerçek" dedi.
Jandarmadan hem denetim hem bayram kutlaması
Antalya Kemer İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı personel, hem trafik denetimi yapıyor, hem de şeker, çikolata ve kolonya ile vatandaşların bayramını kutluyor.
“Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz”
Kars Valisi Ziya Polat, şehrin sanayi tesislerinden Şeker Fabrikası’nı ziyaret etti. İşçilerle yemek yiyen Vali Polat, şeker üretim aşamalarını inceleyerek çuvala şeker doldurdu.
Kaymakamın makam şoförü kazada vefat etti
Osmaniye’de trafik kazası yapan Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı’nın makam şoförü Osman Tıraş tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cenazeye katılan Kayabaşı, “Bahçe’mizin başı sağ olsun” dedi. Vali Erdinç Yılmaz da aileye taziye ziyaretinde bulunarak, “Ruhun şad olsun gülümseten güzel insan” ifadesini kullandı.
"Bu proje gelişimlerine katkı sağlayacak"
Gaziantep'in Şehitkamil Belediyesi tarafından anaokulu öğrencilerinin geleneksel çocuk oyunlarını öğrenmesi amacıyla proje başlatıldı. Proje kapsamında okulları ziyaret eden Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, "Bu proje, çocukların sadece eğlenceli zaman geçirmelerine değil aynı zamanda gelişimlerine de katkı sağlayacak" dedi.
Depremzede çiftçilere 4,5 milyonluk destek
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Yeşilyurt/Sütlüce Mahallesi Sincikler Küme Evlerinde depremde zarar gören üreticilere yönelik gerçekleştirilen “Besilik Hayvan ve DAP İdaresi Başkanlığı Hayvansal Üretim Destek Programı Kapsamında Makine Ekipman Dağıtım Törenine” katıldı.
“Ailelerimiz başımızın tacı”
Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu, Ağdal, Tunç ve Aşkın ailelerini evlerinde ziyaret etti. Karaömeroğlu, misafir olduğu hanelerdeki çocukları da hediyelerle sevindirdi.
Muharrem, artık dışarıda bağımsız gezebilecek
Muş Valisi Avni Çakır, sokağa çıkamayan 13 yaşındaki bedensel engelli Muharrem Geyik'e sürpriz yaparak akülü tekerlekli sandalye hediye etti.
100 Yılın Aşı damaklarda Binyılın Kardeşliği gönüllerde iz bıraktı
“100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da açılışı yapılan Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, bir haftada yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırladı.
100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği
Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali, “100 Yılın Aşı Binyılın Kardeşliği” mottosuyla 20 Kasım’da kapılarını ziyaretçilere açıyor.
Asfalt serim makinesinin başına geçti
Yatırımları yerinde incelemeye devam eden Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, bu kapsamda Sülümenli beldesinde sıcak asfalt çalışmalarını kontrol etti.
Vali ve eşi, miniklere masal okudu
Okul ziyaretlerine devam eden Ağrı Valisi Mustafa Koç, eşi Neslihan Gül Koç ile birlikte anaokolunda düzenlenen masal okuma etkinliğine katıldı. Vali Koç ve eşi Neslihan Koç, miniklere birbirinden güzel masallar okudu.
“Amel defterleri kapanmayacak”
Karayazı’ya bağlı Çelikli Mahalle Camiinin açılışını yapan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “İnşallah buraya maddi manevi destekte bulunanların amel defterleri kıyamete kadar açık kalacak” dedi.
Kaymakam, pancar hasadında
Kastamonu Seydiler Kaymakamı Kezban Yerlikaya Akpınar, Çırdak köyünde pancar hasadı coşkusuna katıldı.
Cumhuriyetle yaşıt çınarlar unutulmadı
Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve eşi Şenay Yerli Dolu, Cumhuriyetle yaşıt Sabriye Armutçu ve Hüseyin Fidan’ı evlerinde ziyaret etti.
Van'da 500 çocuğa şeker ölçüm sensörü verildi
Eğitimde Sağlık Hareketi projesinin açılışında konuşan Van Valisi Ozan Balcı, "Bizim projemiz diğer sağlık taramalarından farklı. Tarama sonrası tespit edilen rahatsızlığın takibi yapılıyor ve çocuğun tedavi alması sağlanıyor. Şu anda 500 çocuğumuza şeker ölçüm sensörleri veriyoruz. Onların parmaklarının delinmesinin önüne geçtik. Çok güzel işler yapmaya devam ediyoruz” dedi.
Cumhuriyet’le yaşıt
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyetle yaşıt olan 100 yaşındaki Fatma Bebek’i Şekerdere Köyündeki evinde ziyaret ederek, hayırlı ömürler diledi.
Asırlık çınarların hayır duasını aldı
Köy ziyaretlerinde yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine misafir olmaya özen gösteren Siirt Kurtalan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Samet Serin, 97 yaşındaki Şekernaz teyzenin hayır duasını aldı.
Tarım Lisesi’nde çeltik hasadı
Balıkesir Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk defa damlama sulama ile yetiştirilen çeltik hasadını öğrencilerle birlikte yapan Kaymakam Muhammed Üsame Soysal, yüzde 75 su tasarrufu sağlayan uygulama nedeniyle öğrencileri kutladı.
Biçerdöverle pancar hasadı yaptı
Sivas Gemerek Kaymakamı Muhammed Taha Büyükserin, biçerdöverin direksiyonuna geçerek, ilçenin önemli gelir kaynaklarından olan şeker pancarı ve mısır hasadı yaptı.
Yunus ekiplerinden ağlatan doğum günü sürprizi
Çorum’da diyabet hastası olduğu için Polis olamayan 19 yaşındaki Yağmur Dağlamaz’a Yunus ekipleri sürpriz yaparak doğum gününü kutladı. Mutlu gününde polisleri karşısında gören genç kız, gözyaşlarına hakim olamadı.
Nusaybin'de 2'inci Diyabet Kampı
Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ve Mardin'de ilk ve tek olma özelliği taşıyan "Mardin Diyabetli Çocuklar Kampı" bu yıl Nusaybin'de ikinci defa düzenlendi.
52 ilin emniyet müdürü değişti
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararname ile 4 Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atama yapılırken, 52 ilin emniyet müdürü değişti.
Baraj tamamen doldu, çiftçiler bu yıl su sorunu yaşamayacak
Kastamonu’nun son günlerde büyük ölçüde yağış almasıyla beraber barajlarda su seviyesi arttı. Taşköprü’de Karadere Barajı’nda su seviyesi maksimuma ulaştı. Tehlike oluşturmadan su seviyesi düşürüldü.
Depremden etkilenen arıcılara şeker desteği
Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde Sivas’ın Gürün ilçesindeki 128 arıcıya ilkbahar besleme amaçlı %100 hibeli 40 ton "Beslenme Şekeri" dağıtımı yapıldı.
Ağrı, tarım potansiyelini keşfetti
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, il protokolü ile İl Özel İdaresi, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Tohum-Sıvat Dağıtımı ve Makine Tanıtım Töreni”ne katıldı.
Arı yetiştiricilerine 279 ton şeker
Osmaniye’de arı yetiştiricilerine, Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla düzenlenen programda, ilkbahar beslemesi için toplamda 278 Ton 750 kg şeker dağıtıldı. Programa Vali Yılmaz’ın yanı sıra Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, Osmaniye Arıcılar Birliği Başkanı Emin Gaffaroğlu ve arı yetiştiricileri katıldı.