Arama
Arama Sonuçları
Hedef; Saros Körfezi'nin marka değerini artırmak
Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında Saros Körfezi Master Plan Toplantısı yapıldı. Vali Sezer, "Amacımız Saros Körfezi'nin marka değerini artıracak model ortaya koymak" dedi.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
"Arıcılık ile Siirt'imiz bereketleniyor"
Arı kovanı dağıtım programına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Arıcılık ile Siirt'imiz bereketlenmeye devam ediyor. Hedefimiz; bal üretiminde Türkiye’de ilk 5, arı kovanı sayısında da ilk 10'a girmek" dedi.
"Qıris, Doleme, Mende gibi birçok farklı lezzetimiz var"
Yöresel Lezzetler Festivali'ne katılan ve yöresel yemeklerin tadına bakan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Qıris, Doleme, Mende ve Doğaba gibi birçok farklı lezzetimiz var. Dışarıdan gelen misafirlerimizi bu lezzetlerle buluşturmamız gerekiyor" dedi.
"Samsun sağlık sektörünün parlayan yıldızı olacak"
Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında 2. İkiztepe Sağlık Zirvesi'nin hazırlıklarının görüşüldüğü toplantı yapıldı. Vali Tavlı, "Sağlık teknolojilerinde yenilenme, sağlık hizmetlerinde kümelenme, ilaç ve tıbbi cihaz sanayii, sağlık turizmi Samsun’da konuşulacak. Samsun her alanda sağlık sektörünün parlayan yıldızı olacak" dedi.
Çukurca'da miniklerle fide diken Vali Çelik: “Hakkari’mizin ekonomisine değer katma derdindeyiz”
“TAKE ile Üreten Hakkari“ projesi, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla Hakkari’de, %75 oranında hibe ile hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmuş ve kabul edilmişti. Bu proje kapsamındaki ilk fideler, törenle Çukurca’daki 122 üreticiye dağıtıldı.
Şifa Projesi ile Sivas'ın ilçelerinde koruyucu sağlık hizmetleri artırılacak
Sivas Valiliği himayesinde ve Sağlık İl Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan, Şifa Projesi lansman programı, Şarkışla ilçesinde düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
"Tarım da en az sanayi kadar önemli"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı. Vali Işın, "Kütahya'da 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan var. İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Çünkü tarım da en az sanayi kadar önemli" dedi.
"Trabzon’un yakalamış olduğu ivmeyi yukarılara taşımalıyız"
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında Turizm Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Turizmin önemine dikkat çeken Vali Yıldırım, "Trabzon’un turizm konusunda yakalamış olduğu ivmeyi daha yukarılara taşıma adına kararlı bir şeklide çalışmalar yapılmaya devam edilmeli" dedi.
Şanlıurfa mısır üretiminde 3. sırada
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentin mısır üretiminde Türkiye'de üçüncü sırada yer aldığını belirterek, mısır eken çiftçiye bereketli bir sezon diledi.
Akçakoca Aktaş Şelalesi cazibe merkezi olacak
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Eko-Turizm Alanı ve Yürüyüş Parkuru" ilan edilen ve İl Özel İdaresi ekipleri tarafından 3.1 km'lik yolunun yapımı tamamlanan ilin önemli turizm alanlarından biri olan Aktaş Şelalesinde incelemelerde bulundu.
2024'ün ilk üç ayında Antalya'ya 553 proje
2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Vali Şahin, Antalya'da 2024 yılı Mart ayı sonu itibariyle 553 adet proje üzerinde çalışıldığını ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğunu açıkladı.
Hakkari'deki yatırımlar istişare edildi
Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında 2024 Yılı 2.Dönem İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılı yatırımları, yatırımların ve sosyoekonomik gelişmelerin izlenmesi ve koordinasyon çalışmaları, sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu.
Anhui’den Antalya’ya dostluk köprüsü kuruluyor
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Çin Halk Cumhuriyeti Anhui İl Komitesi Sekreteri, Halk Kongresi Daimi Komite Başkanı Bay Han Jun ve beraberindeki heyeti Hükümet Konağı binasında misafir etti.
Makam koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Kerem’e devretti
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, makam koltuğunu Adalet İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Kerem Gürsoy’a devretti.
Vatandaşlara lokum ve zerde ikram etti
Yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olan Safranbolu'da düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerine katılan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, lokum ve zerde kazanlarına safran şurubu döktü, ardından da vatandaşlara ikram etti.
Şanlıurfa’da 20 okul inşaatı daha başlayacak
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, cumartesi programını inşaat çalışmaları devam eden okulları inceleyerek tamamladı. Gün boyu üç farklı ilçede okul inşaatlarını inceleyen Vali Şıldak, “Fiziki iyileştirmede hedefimiz tekli eğitime geçerek dersliklerdeki öğrenci sayısını makul düzeylere çekmektir” dedi.
Mera ıslah projesine Ani’den start verdi
Kars Valisi Ziya Polat'ın katılımıyla “Mera Islah ve Amenajman Projeleri" kapsamında proje tanıtım ve korunga tohumu dağıtım töreni gerçekleştirildi.
“Tüm kurumlar olarak koordinasyonla hareket etmeliyiz”
Şanlıurfa İI Koordinasyon Kurulu 2024 yılı Nisan Ayı Toplantısı Vali Hasan Şıldak başkanlığında kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Tarım ve hayvancılığın kalbi Afyon’da atacak
Türkiye’nin farklı illerinden tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinden 72 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen, 5 gün süreyle misafirlerini ağırlayacak olan Afyonkarahisar Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyelerinin katıldığı programla kapılarını ziyaretçilerine açtı.
“Batman’da hedefimiz turizmi 12 aya yaymak”
Medeniyetler şehri Batman’ın turizm potansiyelini ulusal ve uluslararası arenada daha etkin bir şekilde tanıtımını sağlamak amacıyla Valilik koordinesinde, Batman İl Özel İdaresi, Batman Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen 'Batman Turizm Master Planı Çalıştayı’nın açılış programı Vali Ekrem Canalp’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Tarımsal üretimde fedakarlıklarla dolu 91 yıl
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde 91. Kuruluş Yıl Dönümü ve Enstitü emeklilerine Vefa Etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, 90 yıllık mazisiyle BATEM'de büyük emeklerle büyük mesafeler kat edildiğine vurgu yaptı.
"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.
"Eskişehir'deki turizm potansiyelleri yüksek"
ETİ Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen açılış törenine katılan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Eskişehir'de turizm potansiyelleri yüksek ve bunları belirli ölçüde harekete geçirmek gerekiyor" dedi.
Turizmin duayenleri Mardin’de buluşacak
15-22 Nisan tarihleri arasında 48’incisi kutlanacak Turizm Haftası’nda, Mardin Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, DİKA, Artuklu Üniversitesi ile Mardin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde bir dizi etkinlik düzenlenecek.
“Şimdi Şanlıurfa zamanı”
Günlük ziyaretçi bakımından bayramın ikinci günü 11 bin 454 misafir ile en yoğun gününü yaşayan Göbeklitepe, kendi rekorunu egale ederek Bayramın üçüncü günü bu kez 13 bin 857 kişiye ev sahipliği yaptı.
Zübeyir Yıldırım
Tufanbeyli Kaymakamı