Arama
Arama Sonuçları
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
Kaymakam Korkutata, engellilerin eğlencesine eşlik etti
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kutlamalarında Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, engellilerin günlerini kutlayarak birlikte halay çekti.
Kommagene Bienali için bu yıl 41 ülkeden 198 sanatçı başvuru yaptı
2022 yılında Adıyaman’ın ve Kahta’nın adını dünyaya duyuran Kommagene Bienali’nin bu sene ikincisi düzenlenecek. Bienal hazırlıklarının sürdüğünü belirten Kaymakam Selami Korkutata, 41 ülkeden 198 sanatçının başvuru yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kaymakamlıktan belgesel film
Adıyaman Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta Kaymakamlığı tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında hazırlanan "ŞAŞKIN" isimli belgesel sinema filminin galasına katıldı.
Şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı
Ramazan Bayramı arifesinde Ordu Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törene katılan Vali Muammer Erol, şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı ve dua etti.
Gazinin iftar sofrasına konuk oldu
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Gazi Selami Köksal’ın ve kıymetli ailesinin iftar sofrasına konuk oldu.
100 yaşındaki Emine teyzenin Yaşlılar Haftasını kutladı
Manisa Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, 100 yaşındaki Emine Zeybek teyzeyi Kayrak köyünde ziyaret ederek Yaşlılar Haftası’nı kutladı.
Kentteki ulaşım sorunları için istişare
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı ziyaret etti. Vali Çelik, ulaşım sorunları ve çözümleriyle ilgili istişarelerde bulundu.
“Bizler vatandaşlarımız için varız”
Manisa Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, şehit aileleri, gaziler ve asırlık çınarları ziyaret ederek gönüllerini aldı.
Ekinözü Kaymakamı Coşkun, son yolculuğuna uğurlandı
Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesindeki lojmanında ölü bulunan ilçe Kaymakamı Mesut Coşkun, memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi.
112 çağrılarının yüzde 70’i asılsız
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi Koordinasyon Kurulu’na başkanlık yaptı. Vali Yılmaz, 112’ye gelen çağrıların yüzde 70’inin asılsız olduğunu belirterek, 112’nin gereksiz yere aranmamasını istedi.
71 bin 221 hatim okundu
Erzurum’un doğal afetlerden korunması için yaklaşık 500 yıl önce Pir Ali baba tarafından başlatılan “1001 Hatim” geleneği kapsamında Tarihi Ulu Cami’de cuma namazı öncesi hatim duası yapıldı.
Cumhuriyet coşkusuna 1923 fidan
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Cumhuriyetin kuruluşunun 100’ncü yılı etkinlikleri kapsamında 1923 fidanın toprakla buluşturulduğu etkinlikte fidan dikerek tarihe miras bıraktı.
Şehit abisi gibi asker olmak istiyor
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın şehitlik ziyaretinde tanıştığı ‘7 buçuk’ yaşındaki Muhammed Buğutekin, şehit abisi Ömer Bağra gibi asker olmak istiyor.
Ağır ve özel misafir!
Düzce Çilimli Kaymakamı Furkan Alpay’ın bugün ‘özel ve ağır’ bir misafiri vardı. Babası Selami Alpay’ı ağırlayan Kaymakam Furkan Alpay, babasının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İçişleri Bakanlığı’nda yeni atamalar
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararnameler ile İçişleri Bakanlığı’nın üst kademe kamu yöneticiliklerine yeni atamalar yapıldı.
Afetzedeler için hazırlanan örnek daireyi incelediler
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol ve Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta’da yükselen deprem konut inşaatlarını gezerek, örnek daireyi inceledi.
Vali Yavuz son yolculuğuna uğurlandı
Yakalandığı amansız hastalığa Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yenilerek hayatını kaybeden Eski Vali-Mülkiye Başmüfettişi Yücel Yavuz memleketi Safranbolu’da son yolculuğuna uğurlandı.
Selami Alper Özkan, Eldivan Kaymakamlığı’na görevlendirildi
Adana Karataş Kaymakam Vekili Selami Alper Özkan, Çankırı Eldivan Kaymakamlığı’na görevlendirildi.
Nemrut, 2. kez gastronomi buluşmalarına sahne olacak
Adıyaman Valiliği himayesinde Kâhta Kaymakamlığı tarafından 2. Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları düzenlenecek. 23-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, kadim topraklar yeniden lezzetle buluşacak.
52 ilin emniyet müdürü değişti
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararname ile 4 Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atama yapılırken, 52 ilin emniyet müdürü değişti.
Jandarmadan Kur’an kursu öğrencilerine trafik eğitimi
Manisa Turgutlu’da Avşar Mahalle Camii’nde yaz kuran kursu öğrencilerine trafik dedektif eğitim semineri verildi.
“İnandıktan sonra başaramayacağınız hiçbir şey yok”
AHENK Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 64’üncü okul ziyaretini Manavgat Rukiye-Raşit Meşhur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğrencilerle birlikte kitap okuyan Vali Yazıcı, öğrencilerle yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet etti.
“Umudumuz gökyüzü kadar mavi”
Manisa Turgutlu Sağlık Hizmetlerini Yaptırma Yaşatma Geliştirme Derneği tarafından hazırlanan “Umudumuz Gökyüzü Kadar Mavi” adlı proje, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü PRODES 2023 kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Depremin zarar verdiği tarihi eserler onarılıyor
Adıyaman Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, “Bir yandan depremzedelerimizin yaralarını sararken, diğer taraftan depremde zarar gören tarihi eserlerimizin onarım çalışmalarına başladık” dedi.
Kıbrıs gazisi ebediyete uğurlandı
Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, vefat eden Kıbrıs Gazisi Hamit Karakuş’un cenaze törenine katılarak, merhum gaziye Allah’tan rahmet diledi.
Kahta’dan Elbistan’a
Bilecik Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay, depremin ilk günü Koordinatör Kaymakam olarak geldiği Adıyaman’ın Kahta ilçesine 70. günün sonunda veda ederek, destek için Elbistan’a doğru yola çıktı.
‘Merkezi ve yerel yönetimler’i kaymakamdan öğrendiler
Şehit Ali Şahin İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencileri Hayat Bilgisi dersi kapsamında ‘Merkezi ve Yerel Yönetimler’ konusunu işlemek ve bilgi ve tecrübelerinden istifade etmek üzere Manisa Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya’yı ziyaret etti.
“Okulları açtık, sıra turizm sektöründe”
Asrın felaketi olan depremlerden sonra eğitim hayatının kesintiye uğradığı yerlerde okullar yeniden açılırken, öğrenci ile öğretmenlerin buluştuğu Adıyaman Kahta’da Kaymakam Selami Korkutata, “Okulları açtık, sıra turizm sektöründe” dedi.
Öğretmenlere seslendi: Öğrencilerin sizlere ihtiyacı var
Depremin yaralarını sarmaya çalışan Adıyaman Kahta’da hayatı normale döndürmek ve öğrencilerin okullarıyla buluşması için yoğun bir gayret sarf eden Kaymakam Selami Korkutata, pazartesi başlayacak eğitim öğretim için öğretmenlere çağrıda bulundu. “Öğrencilerin size ihtiyacı var” diyen Korkutata, öğretmenleri pansiyonlarda ağırlayacaklarını söyledi.