Arama
Arama Sonuçları
Bulutların arasındaki Sagalassos Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor
Burdur Valisi Türker Öksüz, 2009`da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi`ne giren, "Aşkların ve imparatorların şehri" olarak bilinen Sagalassos Antik Kenti'ne herkesi davet etti. 1750 rakımda yer alan tarihi yapı adeta bulutların arasında zaman yolculuğuna çıkarıyor.
Vali, jeotermal serada yetiştirilen domatesleri topladı
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 40 bin metrekare alanda kurulu jeotermal serada yetiştirilen ilk domateslerin hasadına katıldı. Vali Aydoğdu, "İlimiz şu anda Doğu Anadolu Bölgesinde seracılık alanında 2. sırada. Yakında toplam sera alanımız 950 dönüme çıkacak" dedi.
"Dünyada çiçek, çocuk ve kuş olduğu sürece korkma..."
Lilyana Kadın Kooperatifi ziyareti esnasında kendisine çiçek veren çocuklara sarılan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Dünyada çiçek, çocuk ve kuş olduğu sürece korkma; her şey yolunda demektir" dedi.
100 yıllık çınara Anneler Günü ziyareti
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Erkal ailesinin 101 yaşındaki çınarı Zeliha Kurga’yı Anneler Günü dolayısıyla ziyaret etti.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
Öğrenciler için ‘Tam Otomasyonlu Modern Sera’
Antalya Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile birlikte Finike Meslek Yüksek Okulunda hayırsever iş insanlarının katkılarıyla inşa edilen “Tam Otomasyonlu Modern Sera” açılışını gerçekleştirdi.
Yeni Hükümet Konağı ile daha verimli hizmet sunulacak
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erbaa Yeni Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulunarak bilgi aldı.
“Bu tür merkezler ailelerimize nefes oluyor”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliğe katıldı. Gençlik Merkezinde yer alan atölyeleri inceleyen Vali Şahin, özel öğrencilerin aileleriyle tek tek sohbet etti.
Edirne’deki sera alanı 200 dönüme çıkarılacak
Edirne il merkezinde 24, Keşan ilçesinde 16 adet olan 256m2’lik 40 adet seranın kurulumu tamamlandı.
"Kütahya'da planlı tarıma geçildi"
Tohum Temini Programı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Tarım ve sanayinin Kütahya'da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabalar gösterildi. Devlet ve hükümet desteğiyle planlı tarıma geçildi" dedi.
Erzincan'ın tulum peyniri markalaşıyor
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında kentteki tarım ve hayvancılığı daha iyi noktalara taşıyacak projelerin protokolleri imzalandı. Vali Aydoğdu, "Coğrafi işaretli ürünlerimizden tulum peynirinde markalaşma sağlanacak. Tulum peyniri üretimi yılda yaklaşık 300 tona çıkacak" dedi.
“En iyi yatırım insanın kendi gelişimine yaptığı yatırımdır”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Haliliye Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sırrın Aile Destek Merkezi’ni (ADEM) ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
“Köylerdeki vatandaşlarımızı önce Allah’a sonra size emanet ediyoruz”
Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar başkanlığında 2024 Yılı Şubat Ayı Muhtarlar Toplantısı Eldivan’da gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Taşolar’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Eldivan Kaymakamı Selami Alper Özkan, Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafcı, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Eldivan’a bağlı mahalle ve köy muhtarları katıldı.
Minik yıldızlara madalya
Minik yıldızlar yüzme yarışması Şanlıurfa Haliliye’de gerçekleştirildi. Kaymakam Serap Özmen Çetin, yarışmada dereceye giren öğrencileri yalnız bırakmadı.
"Yalova orkide üretiminde Türkiye birincisi"
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, çiçek seralarını gezdi ve mezata katıldı. Yalova'nın orkide üretiminde Türkiye birincisi olduğunu belirten Vali Kaya, "Çiçeklerin güzelliğine hayran kalmamak mümkün değil" dedi.
Özel yüreklerle mantı açtı, basketbol oynadı
Isparta Valisi Aydın Baruş, 18 yaşından büyük engellilere hizmet veren Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Engellilerle mantı açıp müzik atölyesinde ritim tutan Vali Baruş, kursiyerlerin spor etkinliklerine de eşlik etti.
"Selçuklu başkenti Konya, ilmin cazibe merkezi oldu"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi” panelinde konuştu. Projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Özkan, "Selçuklu sultanlarının ilimle, irfanla yoğrulmuş olmaları nedeniyle Selçuklu başkenti Konya, ilminin cazibe merkezi olmuştur" dedi.
Mülki idare camiası yasta
Kahramanmaraş Ekinözü Kaymakamı Mesut Coşkun’un vefatı mülki idare camiasını yasa boğdu. Üzüntüsünü sosyal medya hesaplarından dile getiren mülki amirler, merhum meslektaşlarına rahmet diledi.
Mülki idare amirleri Ali Yalçın'dan özür bekliyor
Sessizliğini bozan Mülki İdare Amirleri camiası, Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e yönelik ağır ifadeler kullanan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan özür bekliyor.
867 projeye 541 milyon lira hibe verildi
TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, Vali Mehmet Ali Özkan'a bilgilendirme sunumu yaptı. Türker, 867 projeye 541,30 milyon lira hibe sağlandığını belirtti.
Seramik üreticilerinin katı atık sorununa neşter
Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Vali Işın, "Seramik üreticileri katı atıklarını komşu illere göndermek durumunda kalıyorlar. Kurulacak tesis, kimyasal olmayan katı atıkların toplanması, taşınması, bertaraf ve depolaması hizmetleri sunarak bu soruna çözüm getirecek" dedi.
Yeni kurulan seralardaki ürünleri inceledi
Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan ilçesine kurulan 20 adet serayı gezdi ve seradaki tarımsal ürünleri inceledi.
Görme engelli öğrencilerle buluştu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Haliliye Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu. Eğitimleri hakkında bilgiler alan Vali Şıldak, “Engelli gençlerimize her zaman pozitif ayrıcalık tanıyacağız” dedi.
Şırnak'ın enerjisi için toplantı yapıldı
Şırnak Valisi Cevdet Atay başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda "Güneş Enerjisi, Rüzgâr Enerjisi, Petrol, Yer Altı-Yer Üstü Zenginlikleri, Sağlık ve Seracılık” ile ilgili konular görüşüldü.
Kitap kurtlarını ödüllendirdi
Aksaray Gülağaç Kaymakamı Muhammet Fatih Aydın, ilçede en çok kitap okuyan öğrencilere ‘Kitap Kurdu Belgesi’ takdim etti.
Geçen yıl 358 km yol yapıldı
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi üyeleriyle bir araya gelen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 2023 yılının genel değerlendirmesini yaptı. Vali Yiğitbaşı, meclis üyelerine şehrin gelişmesi, daha iyi bir noktaya gelmesi ve vatandaşlara en iyi hizmetin ulaştırılması için verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.
“Girişimci öğrenciler, milli şirketler ve ilham veren anlar!”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Fındıklı’nın Sümer Köyü İlkokulu'nu ziyaret ederek, okulun içerisinde yer alan tarım alanları ve atölyeleri gezdi. Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Sümer Yerli Girişim ve Yatırım Yarışması” etkinliğine katıldı.
“Bir şiir de bizim hissemize düştü”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Beyaz Karanfil Derneğinin Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlediği Cumhuriyetin 100. yılında kültür, sanat etkinlikleri kapsamında, “Her kız çocuğu adına şiirler yazılası birer Seraye’dir” mottosuyla gerçekleştirilen şiir gecesine katıldı.
En yüksek gerçekleştirme ödülü
Bartın, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında “En Yüksek Gerçekleştirme” yapan il ödülüne sahip oldu.
İlk Türk kadın mitinginin 104. yılı kutlandı
Anadolu'nun işgale karşı haklı sesini duyurmak amacıyla 10 Aralık 1919'da Kastamonu'da yapılan ilk kadın mitinginin 104. yılı yürüyüşle kutlandı. Yürüyüşe Vali Meftun Dallı da katıldı.