Arama
Arama Sonuçları
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
"Hayvancılıkta en büyük atağı Van yaptı"
Van Valisi Ozan Balcı, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinden faydalanan vatandaşı ziyaret etti. Vali Balcı, "2021 yılını Sayın Cumhurbaşkanımız küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan etmişti. En büyük atağı Van yaptı" dedi.
"Sizin gibi valilerin eksikliğini hep hissedeceğiz"
Emekli Vali Orhan Öztürk, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski devlet bakanlarından, emekli Vali Bekir Aksoy hakkında önemli bir yazı kaleme aldı. Öztürk, "Bekir Aksoy iyi bir bürokrat ve devlet adamıydı. Dik durdu ve net birisiydi. Bekir Aksoy, Recep Yazıcıoğlu, Rıza Akdemir gibi valilerin eksikliğini hep hissedeceğiz" dedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
Ana arı yetiştiriciliği kursiyerlerinden Vali Erol’a arıcı körüğü
Ordu Valisi Muammer Erol, Karapınar mahallesinde sürdürülen Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu’nu ziyaret ederek, kurs çalışmalarını yerinde inceledi.
Vali Şahin'den Rusya Başkonsolosluğuna taziye ziyareti
Antalya Valisi Hulusi Şahin Moskova'daki Crocus City Hall konser salonu saldırısı münasebetiyle Rusya Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik'e taziye ziyaretinde bulundu.
"Kütahya'da planlı tarıma geçildi"
Tohum Temini Programı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Tarım ve sanayinin Kütahya'da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabalar gösterildi. Devlet ve hükümet desteğiyle planlı tarıma geçildi" dedi.
"Hakkâri, özel hazırlanmış bir plato gibi"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, kentin doğası ve spor faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Vali Çelik, "Hakkari coğrafi olarak inanılmaz bir alan, adrenalin tutkunları için çok değerli. Kanodan, dağ kızağına, yamaç paraşütünden, dağcılık faaliyetlerine ve trekkinge kadar birçok alanda Hakkâri sanki macera severlere özel hazırlanmış bir plato gibi" dedi.
Kutsal emanetlerin yer aldığı müzeyi gezdi
Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, bütün İslam ülkelerinin Kur'an-ı Kerim baskılarının, Peygamber Efendimizin 30'a yakın kutsal emanetinin yer aldığı Siyer-i Nebi ve Musaf-ı Şerif Müzesi'ni gezdi.
İller İdaresi'nden koordinatör kaymakamlar için çalıştay
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) işbirliği ile deprem bölgelerinde koordinatör olarak görev yapan kaymakamların katılacağı bir eğitim programı düzenliyor.
“Daha fazla insanımızı iş gücüne dahil edeceğiz”
İl İstihdam Kurulu’na başkanlık yapan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Şehrimizde istihdamı daha çok artırmak, daha fazla insanımızı iş gücüne katmak için el birliğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Balıkesir’de kadın gazeteciye şiddet!
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkan Yardımcısı, Gazete Merhaba Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Semra Aman Akyürek, Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı’nın ekibindeki kişiler tarafından uğradığı fiziki saldırı sonucu yaralandı. TİMBİR’den yapılan açıklamada saldırı olayı kınanırken, “Ülkemizin yerel seçimlere gittiği bir dönemde siyaseti zorbalıkla yapmaya kalkan zihniyet artık el birliğiyle siyaset sahnesinden uzaklaştırılmalıdır” denildi.
Boğazlıyan’a Ali Serttaş, Akdağmadeni’ne Furkan Nezir atandı
Yozgat Boğazlıyan Kaymakamlığına 111. dönem kaymakamlarından Ali Serttaş, Akdağmadeni Kaymakamlığına Furkan Nezir görevlendirildi.
Ali Serttaş
Boğazlıyan Kaymakamı
“Hayırseverlerle yeni projeler geliştireceğiz”
İstanbul Valisi Davut Gül, 39 ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) müdürleri ile kahvaltı programında bir araya gelerek ilçe vakıf müdürlerini dinledi.
Kadın çiftçilere destek
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, köy ziyaretleri kapsamında Merkez Karakale Köyünü ziyaret etti. Cuma namazını köy sakinleriyle kılan, okulda öğrencilerle buluşan Vali Polat, kadın çiftçilere de sertifikalarını verdi.
Bursa'ya atanan kaymakam ile vedalaştı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Kaymakamlığı görevinden Bursa Vali Yardımcılığı görevine atanan Kadir Sertel Otçu ile görüştü.
"Rize turizmini 12 aya yayacağız"
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Turizm Sektörü Hizmeti İçi Eğitimleri Sertifika Töreni”ne katıldı. Törende konuşan Vali Baydaş, "Rize’de bahar ve yaz aylarına sıkışmış olan turizm sezonunu 12 aya yaymak için çalışmalar yürütüyoruz" dedi.
Mülki idare amirleri Ali Yalçın'dan özür bekliyor
Sessizliğini bozan Mülki İdare Amirleri camiası, Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e yönelik ağır ifadeler kullanan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan özür bekliyor.
Kaymakama destek, imama tepki
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hutbede şehitlerin ismini okumaktan imtina eden imama tepki gösterilirken, imamı uyaran Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller’e destek yağdı.
“Bütün imkanları gençlerimiz için seferber ediyoruz”
İŞKUR tarafından verilen İş Kulübü eğitimlerini başarıyla tamamlayan Aksaray Üniversitesi öğrencileri düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. 2024 yılını ‘genç istihdam yılı’ olarak ilan ettiklerini belirten Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Bütün imkanları gençlerimiz için seferber ediyoruz” dedi.
"Valilere kibir değil tevazu yaraşır"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Valiler Buluşması'nda konuştu. Bakan Yerlikaya, "Bulunduğu şehrin kahvesinde, parkında vatandaşıyla birlikte bir bardak çay içemeyen, bir kapıyı çalıp da vatandaşının sofrasına diz kırmayan, gece gündüz demeden milletinin yanında olmayan bir vali, asla başarılı olamaz. Valilere kibir değil tevazu, enaniyet değil samimiyet, sertlik değil şefkat yaraşır" dedi.
OSB’ye 112 İstasyonu
Bir dizi program için Dilovası İMES Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, başkanlığında gerçekleştirilen Müteşebbis Heyet Toplantısı sonrası İMES OSB’de kurulan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Açılış Töreni’ni gerçekleştirmek üzere tören alanına geçti.
Öğrenciler 'akıl ve zeka oyunları' sınıfına kavuştu
Mersin Tarsus Kerim Çeliktaş Türkocağı İlkokulu, Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı’nın açılış törenine ev sahipliği yaptı. Tarsus Anıt Lions Kulübü’nün katkılarıyla hayata geçirilen proje, ilkokul öğrencilerine eğlenceli ve öğretici bir öğrenme ortamı sunmayı amaçlıyor.
“İlk hayalimiz çevremizi iyiliklerle yeşertmek olmalı”
Hakkari Valisi Ali Çelik, öğrencilerle geleceğe dair hayalleri hakkında sohbet etti. Vali Çelik, “İlk önce hepimiz iyi bir insan olmak için çalışacağız. İlk hayalimiz çevremizi iyiliklerle yeşertmek olmalı” dedi.
Gazoz fabrikasında kimyasal zehirlenme: 2 ölü
Niğde Gazozu fabrikasında çalışan 5 işçi, su kazanını temizlerken kimyasal tepkime sonucu zehirlendi. İşçilerden 2'si hayatını kaybetti. Zehirlenen işçilerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Başsavcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.
"En değerli sermayemiz, insan kaynağımız"
Iğdır'da AFAD gönüllülerine yönelik program düzenlendi. Programa katılan Vali Ercan Turan, "En değerli sermayemiz, insan kaynağımız" dedi.
Kitap okumanın önemini anlattı
Sakarya'nın Kocaali Kaymakamı Haluk Koç, Şehit Mehmet Sarı Ortaokulu'nu ziyaret etti. Öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Koç, kitap okumanın önemine vurgu yaptı.
İslam Turizm Başkent’inde ‘sanat ve kültür’ sempozyumu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 2023 Şanlıurfa İslam Dünyası Turizm Başkenti Sanat ve Kültür Şehri konulu sempozyumun açılış törenine katıldı. Vali Şıldak, “Çok özellikli bir şehirde ve coğrafyada bulunuyoruz. Bunun kıymetini bileceğiz ve çok daha fazla çalışacağız” dedi.
“Ecdadımıza layık bir gençlik diliyoruz”
Kütahya Valisi Musa Işın, TÜGVA İhtisas Akademi’nin açılışında gençlere tavsiyelerde bulundu. Vali Işın, “Kendimizi çok iyi yetiştireceğiz. Taassuptan uzak hakikate dayalı imana sahip olmalıyız. Bu da okumakla olur” dedi.