Arama
Arama Sonuçları
Bursa Valisi Demirtaş: Yangının ilerlemesi durduruldu
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, "Yangının ilerlemesi durduruldu ve tehlike geride kaldı" dedi.
15 bin dönüm arazi zarar gördü
12 kişinin hayatını kaybettiği anız yangının ardından Diyarbakır'a giden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi, Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilendi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili cumhuriyet savcılığımız olaya el koymuş durumda" dedi.
Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangın kontrol altına alındı
Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangını kontrol altına alındı. Yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
Kemer'de 'Mutlu Ailem Mutlu Okulum' projesi başladı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, ilçede 'Mutlu Ailem Mutlu Okulum' projesinin başlatıldığını belirterek, "Okullardaki psikolojik danışman ve rehberlik öğretmenler aracılığıyla tespit edilen sorunlu ailelerle, bireysel olarak görüşmeye başladık" dedi.
"Demokrasiden asla vazgeçilmeyecek"
“Kütahya’dan Doğan Büyük Türkiye İdeali: Adnan Menderes ve 27 Mayıs Çalıştayı'na katılan Vali Musa Işın, "Türk milleti, istiklal ve istikbaline çok bağlıdır. Demokrasiden ve hukuk devletinden asla vazgeçilmeyecek" dedi.
Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte etkili olan sağanağın vurduğu noktalarda inceleme yaptı. Kavaslı Altgeçidi’nde devam eden temizleme ve yol açım çalışmalarını inceleyen Vali Masatlı, Uzun Çarşı esnafını da ziyaret etti.
Şiddetli yağmur tarım arazilerini perişan etti
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçesine bağlı Kızyusuflu köyünde şiddetli yağmur nedeniyle zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak, "Gerekli desteğin sağlanması yönünde elimizden geleni yapacağız. Çok geçmiş olsun" dedi.
Vali Erol'dan kaymakamlara talimat
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Mayıs ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Suda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla ilçe kaymakamlarından çalışma yapılmasını isteyen Vali Erol, sakıncalı yerlerle ilgili gerektiğinde yasaklama kararı için Valiliğe teklifte bulunulması talimatını verdi.
“Çok şükür böyle bir afeti can kaybı olmadan atlattık”
Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ile birlikte, Cizre ilçesinde etkili olan rüzgar ve sağanak yağış sebebiyle yaşanan sel baskınından etkilenen mahallerde incelemelerde bulunarak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Sağanağın vurduğu köylerde inceleme yaptı
Elazığ Baskil Kaymakam Ömer Tuğrul Kundakçı, ilçede etkili olan sağanak yağış sebebiyle zarar gören köy ve meralarda incelemelerde bulundu.
"En büyük arzumuz, şiddetin gündemimizden çıkması"
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Hacıbektaşoğlu, "En büyük arzumuz, kadına yönelik şiddetin toplum olarak gündemimizden tamamen çıkması" dedi.
Van ve Bitlis’te gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları 15 gün süreyle yasaklandı
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde 3 Nisan'dan geçerli, 17 Nisan da dahil olmak üzere 15 gün süreyle Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının yasaklandığı belirtildi.
AFAD’a alınan yeni ekipmanları teslim etti
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Üniversitesi ile İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nün başlattığı “Amasya’dan Bakışla 6 Şubat Depremleri; Kurtarma ve Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı’na katıldı. Vali Doruk, Valiliğin öncülüğünde, İl Özel İdaresinin temin ettiği teknik ekipmanları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne teslim etti.
Kahramanlar Sarıkamış'ta eğitim gördü
Milli Savunma Bakanlığı, 5'inci Dönem Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Kursu, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapıldı. Vali Ziya Polat, faaliyetler hakkında komutanlardan bilgi aldı.
"Suçların yüzde 96'sı aydınlatıldı"
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, güvenlik ve asayiş tedbirlerine ilişkin toplantı düzenledi. Vali Makas, "Kişilere karşı işlenen suçlarda 2023 yılı ilk iki ayına kıyasla yüzde 8,7'lik artış yaşanmış, 729 olayda toplam 985 şahıs hakkında işlem yapılarak 10 şahıs tutuklanmış, aydınlatma oranı ülke ortalamasının üstünde yüzde 96 oranında seyretmiştir" dedi.
"Mücadelemizi en üst seviyede sürdüreceğiz"
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, "Afet Sonrası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Alanında Mülki İdare Amirleri Çalıştayı'na katıldı. Aktaş, "İçişleri Bakanlığı olarak Kadına Yönelik Şiddetin Engellenmesi konusu, en önemli çalışma alanlarımızın içindedir. Bu konudaki mücadelemizi en üst seviyede sürdüreceğiz" dedi.
“Türkiye Yüzyılı için gece gündüz çalışacağız”
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta huzur ve asayişi sağlamak için 4 bin 190 kolluk kuvvetiyle birlikte 7 gün 24 saat esasıyla çalışıldığını söyledi.
İller İdaresi'nden koordinatör kaymakamlar için çalıştay
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) işbirliği ile deprem bölgelerinde koordinatör olarak görev yapan kaymakamların katılacağı bir eğitim programı düzenliyor.
Balıkesir’de kadın gazeteciye şiddet!
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkan Yardımcısı, Gazete Merhaba Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Semra Aman Akyürek, Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı’nın ekibindeki kişiler tarafından uğradığı fiziki saldırı sonucu yaralandı. TİMBİR’den yapılan açıklamada saldırı olayı kınanırken, “Ülkemizin yerel seçimlere gittiği bir dönemde siyaseti zorbalıkla yapmaya kalkan zihniyet artık el birliğiyle siyaset sahnesinden uzaklaştırılmalıdır” denildi.
Öğrencileri motive etti
Antalya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Avsallar Ortaokulu ve Avsallar İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.
İçişleri, iyiliği çoğaltacak güçlü fikirler bekliyor
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün 2024 Yılı Proje Destek Dönemi başvuruları başladı.
Sağanak nedeniyle yollar yarıldı
Şanlıurfa'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Hilvan ilçesinde bazı yollar ve köprüler zarar gördü. Sahada inceleme yapan Kaymakam Orhan Gazi Karakaş, "Oluşan olumsuzlukları gidermek için sürecin başından beri tüm kurumlarla koordine halindeyiz" dedi.
Antalya'da sel ve su baskını: 5 ilçede eğitime ara verildi
Antalya'da şiddetli yağış nedeniyle 5 ilçede eğitime 1 gün ara verildi, birçok ev ve iş yerine de su bastı. Sahada inceleme yapan Vali Hulusi Şahin, 1500 civarında ihbar aldıklarını belirterek, "Bu gece zor bir geceydi. Ekipler sahada, çalışmalar devam ediyor" dedi.
Erzincan’da suçla mücadelede yeni dönem
Erzincan’da 15 Mart’tan itibaren suçla mücadelede yeni bir dönem başlayacak. ‘Huzur Erzincan’ projesinin tanıtımını yapan Vali Hamza Aydoğdu, “Zaten güvenli olan şehrimizi daha da güvenli bir hale getireceğiz” dedi.
18 bin kadına KADES tanıtıldı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı yapıldı. Vali Pehlivan, bilgilendirme çalışmaları kapsamında 18 bin 818 kadına, KADES uygulamasının tanıtıldığını belirtti.
Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü
İstanbul Valisi Davut Gül, Santa Maria Kilisesi’nde yaşanan silahlı saldırı sonrası olay yerinde inceleme yaptı. Vali Gül, "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 2 maskeli şahıs saldırıda bulundu. Bununla ilgili polisimizin, savcılığımızın araştırması devam ediyor" dedi.
"Kadına yönelik şiddete sıfır toleransla çalışıyoruz"
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 2024 Yılı 1’inci toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Aktaş, "Tüm kurumlarımız, kadına yönelik şiddete sıfır toleransla çalışıyor" dedi.
Devlet Bahçeli’den kaymakama destek: Kaymakamımızın tertemiz alnından öpüyorum
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’teki grup konuşmasının önemli bir bölümünü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yaşanan olaya ayırdı. Bahçeli, “Huzurlarınızda Kulp Kaymakamımız Burak Akellerin tertemiz alnından öpüyor, onu yetiştiren anasına, babasına şükranlarımı sunuyor, Müslüman Türk duruşundan dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
"Asayiş olayları yüzde 2,69 oranında azaldı"
Isparta Valisi Aydın Baruş, 2023 yılı için asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Baruş, "Asayiş olayları, genel olarak 2022 yılına göre 2023 yılında yüzde 2,69 oranında azalış gösterdi. Ayrıca olayların aydınlatılma oranında yüzde 1,4 artış var" dedi.