Arama
Arama Sonuçları
"Bizim devletimiz 'Erenler nefesidir' Fitneye geçit vermez"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bizim devletimiz Yunus Emre’nin deyişiyle 'Erenler nefesidir.' Fitneye geçit vermez. Bu anlayışla 4 Haziran 2023-3 Haziran 2024 tarihleri arasında Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarımıza bağlı birimlerimiz tarafından: BTÖ’ye (Bölücü Terör Örgütü) yönelik 31 bin 994 operasyon yapıldı" dedi.
Terör olayı sayısı 88'e düştü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "2016 yılında ülkemiz genelinde 2 bin 322 terör olayı yaşanmışken bu hava unsurlarının bize sağlamış olduğu güçle 2023 yılında bu rakam 88'e düşmüştür" dedi.
Başarıya giden yol için nasihat verdi
Menderes İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, öğrencilerle sohbet etti. Vali Varol, bilgi ve başarıya giden yolda kendini en güzel şekilde hazırlamaları noktasında nasihatlerde bulundu.
Öğrencilerle akıl oyunları oynadı
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, okul ziyaretleri kapsamında Namık Kemal İlkokulu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Miniklerin Vali amca sevgisi
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, ilçe ziyaretleri kapsamında Sarıkamış ilçesini ziyaret etti. Okullarda öğrencilerle bir araya gelen Vali Polat, kendisine sarılan öğrencilerin sevgisine onları öperek karşılık verdi.
Geleceğin bilim insanları Antalya’da buluştu
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 31’inci Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni’ne katıldı. Geleceğin bilim insanlarına hitap eden Vali Şahin, “Sizler bizim gözbebeklerimizsiniz. Geleceğin o büyük Türkiye’sini de sizler inşa edeceksiniz” dedi.
“Teröristlerin inlerini başlarına yıkıyoruz”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde eş zamanlı düzenlenen Kahramanlar-35 operasyonlarında bölücü terör örgütüne (BTÖ) ait 58 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini açıkladı.
"Kütahya'dan, Hakkari’ye kardeşlik köprüsü kurdular"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in vesilesiyle Kütahya Tavşanlı’dan yola çıkan hayır derneği, kentteki 300 öğrenciye bot ve mont hediye etti. Derneğe teşekkür eden Vali Çelik, "Kütahya’dan Hakkari’ye bir kardeşlik köprüsü kurdular" dedi.
“Şehir eşkıyalarıyla mücadelemiz sürecek”
Bakanlığının son 180 günlük çalışmalarını basın toplantısı ile kamuoyuna duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kendini hukukun üstünde gören suç örgütlerine zerre tahammül göstermediklerini belirterek, “Bu şehir eşkıyalarının tamamını adalete teslim etmekte kararlıyız” dedi.
Kaymakama anne baba nasihati: Çok çalış, bizi mahcup etme
111. dönem kaymakam adaylarından Konya Yalıhüyük Kaymakamı Muhammed Sağır, anne babasını makamında ağırladı.
Kış hazırlığı yapan teröristlere ağır darbe
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen ''Kahramanlar-30'' operasyonunda 63 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini açıkladı.
'Eşekli Dostoyevski' öğrencilerle buluştu
"Eşekli Dostoyevski" olarak bilinen Ersin Bilge, Bursa’nın Orhaneli ilçesine gelerek, Kaymakam Muhammed Furkan Tuna ile birlikte öğrencilere kitap, defter, kalem ve kırtasiye malzemeleri hediye etti.
Depremzedeler için 5 milyon TL toplandı
6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kurulan Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu üyeleri tarafından yardım kampanyası düzenlendi. Vali Seddar Yavuz'un da katıldığı ve destek verdiği kampanyada 5 milyon TL yardım toplandı.
“Tekrar gelirim ama bu sefer çaylar benden”
Geyikdere Köyü kahvehanesinde vatandaşların sıcak ilgisi ve ‘Yine gel’ isteği karşısında Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Gelmem mi hiç, ama bu sefer çaylar benden” dedi.
Gençlerle tecrübelerini paylaştı
Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, ‘Genç Ahiler Kırşehir’de Buluşuyor’ Projesi kapsamında 81 ilden Kırşehir’e gelen gençlerle bir araya gelerek Söyleşi Programında tecrübelerini gençlerle paylaştı.
“Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadığınız için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır Kulp’ta ; biri kırmızı, biri turuncu ve biri de gri kategoride olmak üzere toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, “Operasyonu gerçekleştiren kahraman Emniyetimizi ve kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadığınız için hepinizi alınlarınızdan öpüyorum” dedi.
Son 3 ayda 258 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 3 ay içerisinde yurt genelinde terör örgütlerine yönelik icra edilen 43 bin 90 operasyonda 258 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
TCG Anadolu ve TOGG yan yana
Muğla Valisi İdris Akbıyık, ülkemizin en büyük askeri ve dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu'yu yerli ve milli otomobil TOGG ile ziyaret etti.
Miahaber’den Vali Makas’a 'hayırlı olsun' ziyareti
Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ı ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.
108. dönem kaymakamları ata toprağı Bilecik’te
108. dönem kaymakam adaylarını tarihi Bilecik Valiliği’nde ağırlayan Vali Şefik Aygöl, memlekete hizmete gönül vermiş genç meslektaşlarına başarılar diledi. Vali Aygöl, kaymakam adaylarına Bilecik’in manevi önderi Şeyh Edebali’nin, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü kendilerine şiar edinmeleri tavsiyesinde bulundu.
Hünkar Hacı Bektaş Veli, Hakk’a yürüyüşünün 752. yıl dönümünde anıldı
Anadolu irfan ve medeniyetinin temel yapı taşlarından Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin Hakk’a yürüyüşünün 752. yıl dönümü nedeniyle Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde anma programı düzenlendi.
Babacan trafik polisine bakandan yeni motosiklet
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun'da hız yapan motosikletli gence babacan bir tavırla uyarıda bulunan ve yayınlanan video ile herkesin takdirini kazanan trafik polisi Alper Gökhan Yıldırım’a yeni motosiklet hediye etti.
Motosikletli gence öğüt veren polise tebrik
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun'da motosiklet sürücüsü gence karşı sergilediği tavırla herkesin takdirini kazanan polis memurunu telefonla arayarak tebrik etti.
“İnandıktan sonra başaramayacağınız hiçbir şey yok”
AHENK Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 64’üncü okul ziyaretini Manavgat Rukiye-Raşit Meşhur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğrencilerle birlikte kitap okuyan Vali Yazıcı, öğrencilerle yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet etti.
“Güçlü Türkiye’nin inşası ve ihyası sizlerin sayesinde olacak”
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından her yıl ortaokul ve lise öğrencileri arasında Araştırma Projeleri Yarışmaları ve Bilim Olimpiyatları düzenlenmekte olup bu kapsamda gerçekleşen TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Projeleri Yarışması ve TÜBİTAK 30. Bilim Olimpiyatlarında dereceye giren öğrenciler ve danışman öğretmenlerine Vali Seddar Yavuz tarafından ödülleri verilerek başarılarından dolayı tebrik edildi.
"Kaldı 82"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak’ta bir teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, “Kaldı 82” dedi.
Murat Kütük, Akhisar Kaymakamlığına atandı
Hatay Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Manisa Akhisar Kaymakamlığına görevlendirildi.
Erdem Karanfil
Kavak Kaymakamı
'Osmanlı’dan Günümüze Taşra Yönetimi' kitaplaştı
Balıkesir Valiliği Hukuk Müşaviri Dr. Mustafa İlhan, Osmanlı’dan Günümüze Taşra Yönetimi üzerine kitap yazdı. İlhan’ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı kitap, ‘Dün Bugün Yarın Yayınları’ndan önceki gün çıktı.
Köylerin taleplerini dinleyip eksikleri not aldı
Köy ziyaretlerine devam eden Muş Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, vatandaşların Regaip kandillerini kutlayarak, hal ve hatırlarını sordu.