Arama
Arama Sonuçları
"Keten evine destek vereceğiz"
Ayancık Ketenevi’ni ziyaret eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, usta ellerde hayat bulan kültürel miras Ayancık Keteni'ni inceledi. Vali Özarslan, "Ayancık Keten Evi'ne gerekli desteği vereceğiz. Ayancık keteni endemik bir bitki olmuş, ekimi yok denecek kadar az. Arttırmak için çalışacağız" dedi.
Geleceğin kültür elçileri Sinop’u tanıyor
Türkeli ilçesinde yaşayan ve Sinop'u daha önce görmemiş olan öğrenciler rehberler eşliğinde kentin birçok noktasını gezdi. Gezi öncesi öğrencilerle bir araya gelen Vali Mustafa Özarslan, onlarla sohbet etti.
2021'de selin vurduğu Ayancık'ta çalışmalar sürüyor
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2021 yılında selin vurduğu Ayancık ilçesinde devam eden yol çalışmalarını inceledi.
Kaynayan keşkek kazanının başına geçti
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Kirençukuru köyünde düzenlenen Keşkek Şenliği'ne katıldı. Vali Özarslan, kaynayan keşkek kazanını karıştırmayı da ihmal etmedi.
Sinop’ta 850 adet avcı böcek doğaya salındı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojikmücadele laboratuvarında üretilen 850 adet avcı böceğin, Erfelek Kirazlık köyünde doğaya salındığını belirterek, "Bu konuda çalışmalarımız devam edecek" dedi.
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Yeşil vatanın kahraman bekçileri göreve hazır!
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yaz sezonu öncesi teorik ve pratik eğitimlerle, olası herhangi bir orman yangınına karşı bütün hazırlıklarını tamamlayan Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Müdahale Ekiplerini ziyaret etti.
"Ülkemize ve milletimize büyük katkı sağlayacaklar"
Sinop Deneyap Teknoloji Atölyesi İleri Robotik Proje Şenliği'ne katılan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Deneyap Projesi içerisinde yer alan öğrencilerimizin ülkemize ve milletimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
Vali Özarslan'dan Eren'e org sözü
Öğrencilere "melodika" hediye eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, melodika ile 'Ali Cabbar' şarkısını çalan Eren'e org sözü verdi.
"Bizler öğretmenlerimizin hizmetindeyiz"
Kabalı Ortaokulu öğretmenleriyle bir araya gelen Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Bizler öğretmenlerimizin hizmetindeyiz. Sizlere her bakımdan destek olacağız" dedi.
"Sinop'ta keşfedilecek ne çok güzellik var"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Terelek Kaya Mezarı’nda inceleme yaptı. Vali Özarslan, "Boyabat ve Durağan'da keşfedilecek ne çok güzellik var" dedi.
“Devlet Baba olma bilinciyle her zaman vatandaşlarımızın hizmetindeyiz”
8 Nisan Dünya Romanlar Günü münasebetiyle Sinop Valiliği himayesinde, Aile Destek Merkezleri (ADEM) ve Sosyal Dayanışma Merkezleri (SODAM) projesi kapsamında, iftar programı düzenlendi.
Sokakta gördüğü emekçi Recep amca ile sohbet etti
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, sokakta karşılaştığı bağımsız sıfır atık toplayıcısı Recep amca ile sohbet edip, işleri hakkında bilgi aldı.
Ufku ve vizyonu açık gençlerin taleplerini dinledi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Fen Lisesi'nde yatılı öğrenim gören öğrencilerle iftar yaptı. Vali Özarslan, "Öğrencilerimizin taleplerini, isteklerini dinledim.Takipçisi olacağım. Yüreği vatan sevgisiyle dolu, yüksek karakterli, ufku ve vizyonu açık gençler en büyük zenginliğimiz" dedi.
Sinoplu çocuklar, TÜBİTAK’ın dergilerine abone oldular
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, merak eden ve merakının peşinden çocukları TÜBİTAK’ın dergileriyle buluşturduklarını belirterek, "684 çocuk ve gencimizin Meraklı Minik, Bilim Çocuk, Bilim ve Teknik dergilerine, bir yıllık aboneliklerini gerçekleştirdik" dedi.
Sinop'un mülki idare amirleri iftarda buluştu
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan’ın ev sahipliğinde Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve aileleri, İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.
Şaziye teyzenin evine misafir oldu
Durağan ilçesine giden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yalnız yaşayan ve bakımını yapacak kimsesi olmayan Şaize teyzeyi ziyaret etti. Vali Özarslan, "Şaziye teyzemiz gibi Sinop'umuzdaki 560 yaşlımız; SYDV görevli arkadaşlarımıza emanet" dedi.
“Bazen küçük, büyüktür”
Öğrencilere ‘melodika’ dağıtan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, “Bin yıllık koca çınarlar, küçücük bir çekirdekten doğar. Cılız pınarlar, engin bir denizi oluşturur. Bir işe niyet etmek ve o ilk adımı atmak; adım ne kadar küçük olursa olsun, sonucun büyük olacağına dair işarettir” dedi.
Engelleri kaldırmak için bir adım daha!
Sinop Valiliği koordinesinde işitme engelli vatandaşların kamu hizmetlerinden daha iyi faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla, kamu çalışanlarına yönelik işaret dili eğitimi projesi başlatıldı.
Ahmet Yeşilyurt
Kurşunlu Kaymakamı
"Bu proje eğitime katkı sağlayacak"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Durağan ilçesindeki öğrencilere model küre hediye etti. Vali Özarslan, "Bu çalışmanın öğrencilerimizin eğitim hayatına katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.
Gerzeli öğrenciler, kentin güzelliklerini keşfetti
"Sinop'umuzu Tanıyalım" projesi kapsamında kent merkezine gelen Gerzeli öğrenciler, ilk olarak Sinop Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Mustafa Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan tarafından karşılanan öğrenciler, ziyaret sonrası kentin güzelliklerini keşfetti.
"Vefa, kadir kıymet bilmektir"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan, huzurevi sakinleriyle bir araya geldi. Vali Özarslan, "Vefa; büyük milletlerin evlatlarının gönlünde bulunur. Vefa, kadir kıymet bilmektir. Vefa, büyük bir erdemdir. Bizler her daim bu erdemin öncüsü olacağız” dedi.
Müzik eğitimine ‘melodika’ desteği
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Cebeci ve öğretmenleri ile birlikte, öğrencilerin müzik eğitim materyallerine destek sağlamak amacıyla öğrencilere Melodika dağıttı.
Türkiye'nin en mutlu kentinde nüfus arttı
Türkiye'nin en mutlu ili Sinop'un nüfusu arttı. Vali Dr. Mustafa Özarslan, 2023 TÜİK verilerine göre Sinop’un nüfusunun 2022 yılına göre 8 bin 917 artarak, 229 bin 716 olduğunu belirtti.
Vali Yardımcısı Bulat’a başarı belgesi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, görevinin icrasındaki özveri ve gösterdiği üstün gayret ve çalışmalardan dolayı Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat’a “Başarı Belgesi’ takdim etti.
Öğretmenlerin talep ve önerilerini dinledi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Anadolu Lisesi'ndeki öğretmenlerle bir araya geldi. Eğitim Çalışanları Başarı Belgesi Kriterleri hakkında bilgi veren Özarslan, öğretmenlerin istek, görüş, öneri ve projelerini de dinledi.
Mülki idare camiası yasta
Kahramanmaraş Ekinözü Kaymakamı Mesut Coşkun’un vefatı mülki idare camiasını yasa boğdu. Üzüntüsünü sosyal medya hesaplarından dile getiren mülki amirler, merhum meslektaşlarına rahmet diledi.
"Bizlerin çabası eğitim kalitemizi belirleyecek"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan başkanlığında eğitim toplantısı yapıldı. Vali Özarslan, "Bizler, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin hizmetindeyiz. Sizlere her yönden destek olacağız. Bizlerin gayreti ve çabası eğitim kalitemizi belirleyecek" dedi.
"Şehit ailelerimiz daima başımızın tacı"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2019 yılında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İdris Gezer'in ailesini ziyaret etti. Vali Özarslan, "Şehit ailelerimiz daima başımızın tacıdır. Her daim yanınızdayız" dedi.