Arama
Arama Sonuçları
Lokman amcaya teşekkür
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İntikamtepe Şehitliğini ziyaret etti. Şehitlikte dua eden Vali Aygöl, burada uzun yıllardır şehitliğin bakımı ve ihtiyacıyla ilgilenen Lokman amcayla bir süre sohbet etti.
6 Şubat'ın yıl dönümünde geceyi sokakta geçirdiler
6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile afetin etkilediği şehirlerde depremzedeler ve onlara destek için il dışından gelen vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. Şehirlerde enkaz noktalarında anma etkinlikleri düzenlenirken, yüzbinlerin katılımıyla "Sessiz Yürüyüş" yapıldı.
"Çay ocağını kitap dolu raflarla donatacağız"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Topal Osman Çay Ocağı'nı ziyaret etti. Gençlerle bir araya gelen Vali Aydoğdu, önemli bir karar aldıklarını açıkladı. Aydoğdu, "Salı günü çay ocağında bir kütüphane kuracağız. Kitap dolu raflarla çay ocağını donatacağız" dedi.
Pasinler’de odun ateşinde çay
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyük Selçuklu Devleti’nin Anadolu'yu fethinde kritik bir dönemeç olan 1048 Pasinler Savaşı'nın yaşandığı, Pasinler ilçesine bir ziyarette bulundu.
Ahilik geleneğini yaşatan esnafa teşekkür etti
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Mudurnu ilçesini ziyaret etti. Tarihi Arasta Çarşısı'nı gezen Vali Kılıç, Ahilik geleneğini yaşayıp, yaşatan ve gelecek nesillere değerli bir miras olarak bırakılmasını sağlayan esnafa teşekkür etti.
Sultan nine ve Süleyman dedeye misafir oldular
Amasya Göynücek Kaymakamı Mustafa Kartal, Damlaçimen Köyünde ikamet eden Sultan nine ve Süleyman dedeye misafir oldu.
Soba zehirlenmelerine karşı uyarı cihazı dağıtıldı
Sinop'un Gerze Kaymakamlığı tarafından kömür yardımı yapılan vatandaşlara, soba gazı zehirlenmelerine karşı uyarı cihazı dağıtıldı.
"Kışa hazırız"
28 bin 488 kilometrekare yüzölçümü ile Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük 2. şehri olan Sivas’ta yaklaşan kış mevsiminde alınacak tedbirlerin görüşüldüğü 2023-2024 Yılı Kış Tedbirleri Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yapıldı.
Depremzedeleri bırakmadı
6 Şubat depremlerinin enkaza dönüştürdüğü Hatay’da depremzedelere ilk günlerde çığ gibi akan yardımlar zamanla azalırken, Miahaber Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Aksan yönetimindeki İnsani Destek ve İyilik Derneği depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor.
Kadir Duman
Ergene Kaymakamı
Vali amcayla neşe dolu iftar
Toplumun birçok kesimine dokunduğu projeleri, çalışmaları, ziyaretleri ve programlarıyla Balıkesirlilerin gönüllerine hitap eden Vali Hasan Şıldak, Ramazan ayının coşkusuna çocuk neşesini katan programla devam etti.
Bozdoğan Yörük Çadırları depremzedeleri ısıtıyor
Aydın Valiliği koordinesinde, Aydınlı hayırseverlerin katkılarıyla Hatay'da Bozdoğan Yörük Kıl Çadır Kenti oluşturuldu.
Depremzedelere moral verdi
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Mehmet Rıfat Efendi Öğrenci Yurdunda kalan depremzede misafirleri ziyaret etti.
Enkazlar numaralandırılacak dökülüyor
Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, depremde ilçede toplam 155 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Enkaz çalışmalarında 38 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık. Geçen hafta da enkaz kaldırma çalışmalarına başladık. Her enkaza bir numara veriliyor. Bütün enkazlar, numaralandırılarak dökülüyor” dedi.
Vali 3, kaymakamlar 1’er maaşını bağışladı
Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, Kahramanmaraş merkezli 11 şehirde yıkıma neden olan depremden zarar gören vatandaşlara kendisinin 3 maaş, ilçe kaymakamlarının ise 1’er maaşını bağışladığını söyledi. Vali Kızılkaya ayrıca, Bilecik’te 8 milyon 486 bin 375 lira nakdi yardımın AFAD’a gönderdiğini ifade etti.
"Depremzedelere yardım için canla başla çalışıyoruz”
Ülkemizin yaşadığı en büyük afetlerden biri olarak tarihe geçen, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 7,7 ile 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremlerin yaraları el birliği ile hızla sarılmaya devam ediyor.
Yardımlar durmaksızın devam ediyor
Mardin Savur Kaymakamlığı ve Savur Belediyesi işbirliğiyle depremzedelere yönelik başlatılan yardım kampanyası farklı alanlarda ve farklı il ve ilçelere yönelik kesintisiz devam ediyor. Savurlu vatandaşlar tarafından bağışlanan muhtelif yaşam malzemesi, soba ve yakacak odunlar deprem bölgesine gönderildi.
Kendi işlerini bırakıp seri soba üretimine geçtiler
Fularlı tüp kesme makinası, balon sıkma makinası, ön yıkama makinası ve yardımcı üniteler üreten Kıray Makine firması, üretim faaliyetlerini durdurup tüm personeli ile seri soba üretimine geçti.
Soba başında çay eşliğinde köy sohbeti
Köy ziyaretlerine devam eden Yozgat Valisi Ziya Polat, Akdağmadeni’ne bağlı Yukarıçulhalı, Bozhüyük ve Yazılıtaş köylerine misafir oldu. Vali Polat, sıcak sobanın başında ikram edilen çayı yudumlayarak köy halkı ile sohbet etti.
Hasan amcanın yalnızlığını paylaştı
Konya Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, 15 ay önce eşini kaybeden 79 yaşındaki Hasan amcanın sofrasını ve yalnızlığını paylaştı.
Esnaflarla çay sohbeti
Esnaf ziyaretlerine devam eden Ardahan Valisi Hüseyin Öner, misafir olduğu dükkanlarda esnaflarla çay eşliğinde sohbet ederek, taleplerini dinledi.
Ahşap evde çıkan yangında yaşlı adam hayatını kaybetti
Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, Gölpazarı’nda yaşanan ev yangınında incelemede bulundu. İtfaiye ve AFAD tarafından soğutma çalışması devam eden yangın yerinde çalışmaları takip eden Vali Kızılkaya, tek başına yaşadığı evde hayatını kaybeden Emrullah Aydın’ın ailesine baş sağlığı dileklerini iletti.
Köylülerle gönül muhabbeti kurdu
Muş Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, ilçeye bağlı köyleri ziyaret ederek, vatandaşlarla gönül muhabbeti kurdu.
Kaymakam, yaşlı amcayı yıkılacak evden kurtardı
Kastamonu Seydiler Kaymakamı Cihat Abukan, duvarıyla çatısı ayrılmış yıkılmak üzere olan bir evde tek başına yaşamaya çalışan 60 yaşındaki Mustafa amcayı konteynır evle sevindirdi.
Evlerinin yanışını gözyaşlarıyla izlediler
Kastamonu Valisi Avni Çakır, bugün Tosya Gövrecik köyünde öğle saatlerinde çıkan ve 10 evin küle döndüğü yangın nedeniyle köye giderek yangın söndürme çalışmalarını kontrol etti. Vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının giderileceğini belirten Çakır, köy halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.
Van’da büyük ‘şefkat’ seferberliği: Sosyal Destek Hızır Van
Van Valisi Ozan Balcı, büyük bir ‘şefkat’ projesine imza attı. ‘Sosyal Destek Hızır Van Projesi’ ile ‘şefkat elçileri’ ildeki yetim, öksüz, fakir, fukara ve ihtiyaç sahiplerini tespit edip yardımına koşacak. ‘Kimsesizlerin kimsesi olacağız’ diyen Vali Balcı, “Kanadı kırık bir güvencin de olsa söyleyin, tedavi ettireceğiz” çağrısında bulundu.