Arama
Arama Sonuçları
Bakan Yerlikaya: Bir haftada 2 milyon araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında 2 milyon 540 bin 665 aracın denetlendiğini belirterek, toplam 409 bin 987 araca ve sürücüye de işlem yapıldığını açıkladı.
"11 bin yıl kadar önceye dayanan izler var"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesinde hassas alan olarak tescil edilen Gilindire Mağarası’nda incelemelerde bulundu. Yeniden ziyarete açılan mağarayı gezen Vali Pehlivan, "Bu mağarada insanoğlunun izleri 10-11 bin yıl kadar önceye dayanmaktadır" dedi.
"Kan vermek can vermektir"
Türk Kızılayı Mobil Kan Bağışı aracını ziyaret eden ve kan bağışında bulunan Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, "Kan candır. Kan vermek can vermektir" dedi ve herkesi kan bağışına davet etti.
Hakkari Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın PKK Bölücü Terör Örgütüne yönelik faaliyetlerinden dolayı görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Hakkari Belediye Başkan Vekili olarak Vali Ali Çelik görevlendirildi.
"ÖNEM Projesi ile evlatlarımızın hayatına dokunuyoruz"
ÖNEM Projesi kapsamında Darıca ilçesinde gerçekleştirilen Gala Programına katılan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "ÖNEM Projesi ile evlatlarımızın hayatında inanılmaz değişiklikler meydana getiriyoruz" dedi.
Kaymakam Korkutata, engellilerin eğlencesine eşlik etti
Adıyaman’ın Kahta ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kutlamalarında Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, engellilerin günlerini kutlayarak birlikte halay çekti.
Şanlıurfa’nın bütün değerleri kayıt altına alınıyor
Şanlıurfa Valiliği öncülüğünde başlatılan Şanlıurfa İli Kültür Envanteri Projesi kapsamında il genelinde bütün tescilli ve tescilsiz taşınmaz kültür varlıklarının envanteri çıkarılarak kayıt altına alınıyor.
Vali Çiçek, sporcularla bilek güreşi yaptı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ilçe ziyaretleri kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak ve Erdemlerimizle Varız (ERVA) projesi kapsamında, Yahyalı Kaymakamlığı tarafından yaptırılan ERVA Spor Okulu’nun açılışına katılmak üzere Yahyalı ilçesini ziyaret etti.
Trafik güvenliğinde başarılı olanlara takdir
Her yıl Mayıs ayının ilk haftası gerçekleştirilen ve trafik bilincinin artırılmasına yönelik etkinliklerle kutlanan "Trafik Haftası"nda, bu yıl da Manisa’nın trafik güvenliğine katkıda bulunan personel ve yılın başarılı şoförü unutulmadı.
“Milletimiz size 5 yıl yetki verdi. Hep birlikte huzur içinde saygıyla çalışalım”
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda muhtarlığa seçilen köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
Öğrencilerle yaya geçidinde yürüdü: Yayalar kırmızı çizgimiz
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu himayesinde Trafik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Valilik Hizmet Binası önündeki yaya geçidinde, yayaların güvenliği ve trafik kurallarına uyulması konusunda farkındalık oluşturulması hedeflenen “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” etkinliği düzenlendi.
Vali Erol'dan kaymakamlara talimat
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Mayıs ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Suda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla ilçe kaymakamlarından çalışma yapılmasını isteyen Vali Erol, sakıncalı yerlerle ilgili gerektiğinde yasaklama kararı için Valiliğe teklifte bulunulması talimatını verdi.
“Büyük bir özveriyle örnek bir mücadele ortaya koydular”
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Türk İdareciler Derneği tarafından düzenlenen Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği 29. Avrupa Günleri’nin açılışını yaptı. Programa Avrupa Devlet Taşra Temsilcileri Birliği Dönem Başkanı Saffet Arıkan Bedük, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban ve İller İdaresi Genel Müdürü Mehmet Emin Bilmez, valiler ve mülki idare amirleri katıldı.
Hatay’ın yaralarını saran kaymakamları ‘başarı belgesi’ ile uğurladı
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, ilde Afet Yönetimi ile ilgili görev yapan 111. Dönem Kaymakam adaylarına Başarı Belgesi verdi.
Valilikten belediyelere sokak hayvanları talimatı
Kocaeli Valiliği sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirlere ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "İlimizde bulunan rehabilite edilmemiş köpek popülasyonunun azaltılması maksadıyla ivedilikle kısırlaştırma çalışmalarının yürütülmesi, belirtilen görevlerin yerine getirilmemesi halinde gereken işlemlerin başlatılacağı noktasında uyarılarda bulunulmuştur" denildi.
Yeni seçilen köy muhtarlarıyla buluştu: Uyum içinde çalışacağız
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Valilik 12 Divan Toplantı Salonunda merkez ilçeye bağlı köy muhtarlarıyla bir araya geldi.
Parktaki kazıya düşüp ölen Edanur son yolculuğuna uğurlandı: Affet bizi güzel kızım, affet
Küçükçekmece Menekşe Sahil Parkı'nda İBB tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşen ve cuma günü hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer, Esenyurt Kıraç'taki cem evinden son yolculuğuna uğurlandı. Küçük Edanur’un tabutunu taşıyan İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından paylaştığı şiirde, “Affet bizi güzel kızım / Suskun çığlıklarına çok uzak kaldık / Bir Allah’a bir de gözyaşına sığındık / Affet bizi güzel kızım / Affet” dedi.
"Bu projelerle çocuklarımız daha bilinçli olacak"
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Gülümseyen Kitap” ve “Çocuk Kumbarası” adlı sosyal sorumluluk projesi programına katıldı. Vali Aksoy, "Bu projeler ile sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda çocuklarımızın daha bilinçli hale getirilme amaçlanıyor" dedi.
Hutbe okuma yarışması birincisine ödül
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Sultan Bayezid Camiinde düzenlenen, Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Bölge Finali Programına katıldı. Programda ayrıca Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, yarışmacı öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar yer aldı.
Ulusal ve yerel marketlere Validen uyarı: Ciddi adım atmamız gerekiyor
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl’de hizmet veren ulusal ve yerel market zincir yetkilileriyle bir araya geldi.
“Yarınlarımızın teminatı çocuklarımız her zaman önceliğimiz”
Devletin bekası, yarınların teminatı, en değerli varlıklar olan çocukların afet ve kriz süreçlerinde korunması, desteklenmesi ve psikolojik olarak güçlendirilmesine; tartışma, sunum ve atölye çalışmalarıyla katkılar sunan Afet ve Krizler Çağında Çocuk Olmak Çalıştayı MKÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
“Tüm kurumlarımızla kazanın takipçisiyiz”
Antalya Valisi Hulusi Şahin, 12 Nisan Cuma Günü meydana gelen teleferik kazasında yaralanan kazazedeleri hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
"Eskişehir'deki turizm potansiyelleri yüksek"
ETİ Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen açılış törenine katılan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Eskişehir'de turizm potansiyelleri yüksek ve bunları belirli ölçüde harekete geçirmek gerekiyor" dedi.
"Gazi Kars, Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak"
Kars Valisi Ziya Polat, "Gazi Kars, sahip olduğu sosyal, kültürel, tarihi, turistik, tarım ve hayvancılık potansiyeliyle bölgenin ve Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak" dedi.
Belbuka üs bölgesindeki jandarmaya moral
Van Valisi Ozan Balcı, Van, Siirt ve Şırnak üçgeninde Çatak ilçesinin sınırları içerisinde 2800 rakımlı stratejik bir noktaya kurulan Jandarmanın Belbuka Üs Bölgesini ziyaret ederek kahraman jandarmalara moral vererek bayramlarını kutladı.
Tarihi çarşıda geleneksel bayramlaşma
UNESCO Dünya Miras Şehri Karabük Safranbolu’da, Tarihi Çarşı Asmaaltı’nda geleneksel bayramlaşma programı gerçekleştirildi.
“Iğdır’da hiç kimsenin racon kesmesine izin vermeyeceğiz”
31 Mart'ta Iğdır'da seçimi kazanan DEM Partili Mehmet Nuri Güneş'in talimatıyla Iğdır Belediyesini basarak Erdoğan'ın fotoğrafını indirmek isteyen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Mehmet Sekman hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan, "Hiç kimsenin racon kesmesine, memurları, kamu görevlilerini ve insanları tehdit etmesine, devlet büyüklerine hakaret etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Mülki idare amirleri sandık başında
Türkiye, bugün yerel seçimler için sandık başında.... Mülki idare amirleri de oy kullanacakları okullara gidip, tercihlerini yaptı. Valiler, oy kullanma işlemi sonrası vatandaşlarla ve görevlilerle sohbet etti.
"Sınırda askerlik yapmak büyük gurur"
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Gürcistan sınırında bulunan Muratlı Hudut Karakolu’nu ziyaret etti. Askerle sohbet eden Vali Ünsal, sınırda askerlik yapmanın büyük onur ve gurur olduğunu belirtti.
Öğrencilere kaymakamlık mesleğini anlattı
Denizli Bozkurt Kaymakamı Metehan Toy, Bozkurt Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Lisesi 11. ve 12. sınıflarına yönelik düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliğine katılarak öğrencilere Kaymakamlık mesleğini anlattı.