Arama
Arama Sonuçları
Sinop'ta kaçak su kullanımına karşı ekip kuruldu
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, kentte kaçak su kullanımına karşı Denetim Ekibi oluşturulduğunu belirterek, "Kaçak su kullanımı hem suç hem de diğer vatandaşların hakkına girmektir. Bu konuda lütfen duyarlı olalım" dedi.
Çökmelerin olduğu Yusufeli T14 Tüneli, trafiğe kapatıldı
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli T14 Tüneli’nin trafiğe kapatılması sonrası trafik akışının yönlendirildiği ve T14 tüneline alternatif olarak yapılan servis yolunda inceleme yaptı.
"Biz idarecileri en mutlu eden şey: Verdiğimiz sözü gerçekleştirmek"
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Yayladere-Kiğı arasındaki yolun onarımı için vatandaşlara söz vermişti. Sözünü tutan ve çalışmaları başlatan Vali Usta, "Biz idareciler için halkın karşısında verdiğimiz sözü gerçekleştirmek kadar mutluluk verici bir şey yok" dedi.
Elbistan'a "Spor Vadisi" yapılacak
Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, İlçe Stadyumu'nun yeni bir alana taşınacağını ve "Elbistan Spor Vadisi” Projesi için de hazırlıkların başladığını belirtti.
Şanlıurfa Valisi Şıldak, elektrik kesintisi sorunu için talimat verdi
Şanlıurfa’da artan elektrik kesintileri nedeniyle toplantı yapan Vali Hasan Şıldak, elektrik hizmetlerinin sunumunda meydana gelen aksamaların giderilmesi, vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi için bütün tedbirlerin alınması, her tür imkanın kullanılarak sorunun çözülmesi talimatını verdi.
Çukurören köyünün yol sorunu için talimat verdi
Çukurören köyündeki vatandaşların sorunlarını dinleyen Bilecik Valisi Şefik Aygöl, çevredeki fabrikalardan dolayı köy yolunun tozlanması konusunda yolun yeniden yapılması için talimat verdi.
Ağrı Dağı'ndaki meteor çukuru turizme kazandırılacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, Ağrı Dağı'ndaki Korhan Meteor Çukuru'nun turizme kazandırılacağını ifade ederek, "Doğal bir oluşum, belki 1 milyon yıl önce oluştu ama hala etkileri, etraftaki kayaç yapıları izlerini taşıyor. Burası merak edilen bir nokta" dedi.
Kemer'de 'Mutlu Ailem Mutlu Okulum' projesi başladı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, ilçede 'Mutlu Ailem Mutlu Okulum' projesinin başlatıldığını belirterek, "Okullardaki psikolojik danışman ve rehberlik öğretmenler aracılığıyla tespit edilen sorunlu ailelerle, bireysel olarak görüşmeye başladık" dedi.
Vali Işın, otopark sorunu için düğmeye bastı
Kütahya Şehir Hastanesinde inceleme yapan Vali Musa Işın, otopark sorunu hakkında konuştu. Vali Işın, yetersiz olan otopark alanlarının ihtiyaca cevap verecek şekilde genişletilmesi için çalışmaların başlayacağını belirtti.
"Engelleri birlikte aşalım, çünkü birlikte daha güçlüyüz"
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Kaymakam Koç, "Engelleri birlikte aşalım, çünkü birlikte daha güçlüyüz" dedi.
Hakkari'nin muhteşem dağlarında kayak keyfi sürüyor
Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkâri'nin muhteşem karlarla kaplı dağlarında mayıs ayında da kayak yapıldığını belirterek, "Hakkâri’de artık huzur ve sevgi var. Bütün vatandaşlarımıza, Hakkâri’yi görmelerini ve eşsiz doğasını tanımalarını tavsiye ediyorum" dedi.
Bağımlılığa karşı "Bağımsızlık Türküsü" söyleyecekler
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, cezalarını tamamlayan ve denetimli serbestliğe tabi olan hükümlülere yönelik ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirterek, "Projemizden faydalanan kardeşlerimizin su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle buluşmaları sağlanarak, 'bedensel, ruhsal ve zihinsel' olarak yenilenmelerini amaçlamaktayız" dedi.
Trafik güvenliğinde başarılı olanlara takdir
Her yıl Mayıs ayının ilk haftası gerçekleştirilen ve trafik bilincinin artırılmasına yönelik etkinliklerle kutlanan "Trafik Haftası"nda, bu yıl da Manisa’nın trafik güvenliğine katkıda bulunan personel ve yılın başarılı şoförü unutulmadı.
Vali Yavuz: Hiçbir çocuğumuzu kaybedemeyiz
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM) projesi kapsamında Ormanya’da düzenlenen etkinliğe katıldı.
Talasemili çocukları ağırladı
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya, 8 Mayıs Talasemi Farkındalık Günü dolayısıyla talasemili çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
Hakkari’deki köy muhtarlarının taleplerini dinledi
Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, görüşme talebinde bulunan köy muhtarlarıyla bir araya geldi.
“Çok şükür böyle bir afeti can kaybı olmadan atlattık”
Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ile birlikte, Cizre ilçesinde etkili olan rüzgar ve sağanak yağış sebebiyle yaşanan sel baskınından etkilenen mahallerde incelemelerde bulunarak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ulusal ve yerel marketlere Validen uyarı: Ciddi adım atmamız gerekiyor
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl’de hizmet veren ulusal ve yerel market zincir yetkilileriyle bir araya geldi.
43 ilin kesişim noktasında trafik denetimi
Emniyet Genel Müdürü Vali Erol Ayyıldız ve Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, 43 ilin kesişim noktası olan Kırıkkale’de yol kontrol noktalarını ziyaret ederek, yapılan denetimler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Şehir hastanesi yarın açılıyor
Köy ve mahalle ziyaretlerine devam eden Kütahya Valisi Musa Işın, iftar sonrası vatandaşların sorunlarını dinledi. Vali Işın, "28 Mart Perşembe günü Şehir Hastanesi'nin açılışını yapacağız. Kapasitesi yüksek, modern cihazlarla donatılmış büyük bir hastane açacağız" dedi.
"İntihar önlenebilir bir halk sağlığı sorunu"
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek başkanlığında İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Çiçek, "İntiharın önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olması nedeniyle yapılacak çalışmalar önem arz etmektedir" dedi.
“Yüksekova’da marka olabilecek çok değer var”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan V. Ali Çelik, "Gençlerle Yeni Ufuklara" temalı söyleşi kapsamında Yüksekova‘daki öğrencilerle bir araya geldi. İlçede bulunan 20 farklı liseden, 220 öğrencinin katıldığı söyleşi programına Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı.
Şanlıurfa eğitiminde bir milat
Şanlıurfa tarihinin eğitim konusundaki en geniş kapsamlı toplantısı, eğitim kurum ve kuruluşlarının her kademesinden bürokratına, siyasetçisinden yerel yönetimine kadar yoğun bir katılımla bugün gerçekleştirildi.
‘Bağımsızlık Türkünü Söyle'
Amasya Valisi Yılmaz Doruk, denetimli serbestlik kararı verilen, özellikle geçmişinde uyuşturucu madde kullanımı olan yükümlülerin, su sesi ve müzikle terapi yöntemiyle bedensel, ruhsal ve zihinsel olarak yenilenmeleri ve bağımlılıktan kurtulmalarına katkı sağlaması için hazırlanan ‘Bağımsızlık Türkünü Söyle Projesi’ kapsamında Valilik, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Amasya Üniversite arasında düzenlenen İşbirliği Protokolünü imzaladı.
“Gençlerimizin manevi ihtiyaçlarını da karşılamalıyız”
Bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele kapsamında; Metamfetamin ile Mücadele Bölge Değerlendirme Toplantısı Aksaray’da düzenlendi. Aksaray Valiliği ev sahipliğinde Ankara Valisi Vasip Şahin'in başkanlığında gerçekleşen toplantıya Bolu, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat Valileri ile emniyet müdürleri, jandarma komutanları ve ilgili birim amirleri katıldı.
Hayvanlar için Türkiye'de bir ilk yapılıyor
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Türkiye’de bir ilk olarak yapılacak olan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ihalesinin yapıldığını söyledi. Vali Hatipoğlu, "60 milyon TL olan barınağımızın tam faaliyete geçmesiyle yılda 2 bin hayvanda kısırlaştırma ve bakım faaliyeti gerçekleştirilmesini hedefliyoruz" dedi.
Yurt sorunu çözülüyor
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin yurt sorununun çözümü için Turgutreis Öğrenci Yurdu'nun 3. etabının ihalesi için protokol imzalandı. Ayrıca Menteşe ve Fethiye yurtlarının altyapı sorunları da çözüme kavuşacak.
Vatandaşın şikayetini yerinde inceledi
Hakkari Valisi Ali Çelik, esnaf ve vatandaşların şikayeti üzerine Çölemerik Caddesi’nde incelemelerde bulundu. Vali Çelik, caddede faaliyet gösteren kargo şirketleriyle ilgili trafik ve kaldırım işgali gibi sorunları kısa sürede çözüme kavuşturdu.
Batman'ın içme suyu sorunu çözülüyor
Batman Valisi Ekrem Canalp, kentte yaşanan içme suyu sıkıntısına karşı projeler geliştirdiklerini belirterek, "Kente su sağlayan içme suyu depolarının kapasitesi 43 bin m3’e çıkarıldı" dedi. Vali Canalp, içme suyuyla ilgili 2 önemli projenin daha hayata geçirileceğini belirtti.