Arama
Arama Sonuçları
"Edirne, çeltik üretiminde lokomotif kent"
Çeltik Tarla Günü etkinliğine katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Edirne, çeltik üretiminde lokomotif kent ve kentte üreticilerimiz tarafından bilinçli tarım yapılıyor" dedi.
Vatandaş talep etti, Vali talimat verdi
Vatandaşların köprü talebinin yerine getirilmesi için talimat veren Iğdır Valisi Ercan Turan, yapımına başlanan köprüyü inceledi. Vali Turan, "Köprü sayesinde hem vatandaşlarımız hem de öğrenciler daha rahat bir geçiş sağlayacak" dedi.
Eldeş Göleti'nde sona gelindi
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Eldeş Göleti çalışmalarında artık sona gelindiğini belirterek, barajın kısa süre içinde hizmet vereceğini ifade etti.
17 köyün muhtarını tek tek dinledi
Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova ilçesindeki köy muhtarları ile bir araya geldi. Vali Çelik, 17 köyün muhtarı ile toplantı yaparak, talepleri tek tek dinledi.
Şanlıurfa Valisi Şıldak, vatandaşları bir kez daha uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sulama kanalı, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına dikkat çekerek, vatandaşları bir kez daha uyardı. Vali Şıldak, "Lütfen yasaklanmış olan bu tür sulara girmeyelim, çocuklarımızın girmesine izin vermeyelim" dedi.
Vali Canalp, "Bu coğrafyanın nimetlerinden faydalanmıyoruz" dedi ve uyardı
Batman'da ilk kez birincil ürün olarak yetiştirilen yağlık ayçiçeği hasadına katılan Vali Ekrem Canalp, üreticilere seslendi. Canalp, "Batman'ın değerli çiftçileri sadece tek ürün almaktan vazgeçiniz. İçinde yaşamış olduğumuz bu coğrafya en az iki ürünü rahatlıkla kaldıracak bir coğrafyadır. Bu coğrafyanın nimetlerinden maalesef yeterince faydalanmıyoruz" dedi.
Kaymakam, üreticilerle birlikte ayçiçeği hasat etti
Şanlıurfa'nın Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, ayçiçeği hasadına katılarak, bereketli bir sezon diledi.
"Devletin kurumları en az 30 yıl bu yol işiyle meşgul olmasın"
İl Genel Meclisi'ni ziyaret eden Edirne Valisi Yunus Sezer, "3 yıl içerisinde bütün köy yollarımızın, ana arterler de dahil olmak üzere sıcak asfaltla buluşmasını hedefliyoruz. En az 30 yıl özel idaremiz ve devlet kurumları, bu yol işiyle meşgul olmasın, başka alanlara yönünü çevirsin" dedi.
"Basınçlı sulama tesisleri tarım alanında can suyu olacak"
Amasya'nın Merzifon ilçesinde yapılan basınçlı sulama tesisleri hizmete açıldı. Açılışa katılan Vali Yılmaz Doruk, "Köylerimize tarım alanında can suyu olacak basınçlı sulama tesisleri sayesinde bölgede verimliliğin artmasını hedefliyoruz" dedi.
"Kadim şehir Tokat’ta görev yapmaktan mutluluk duyuyorum"
2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 3. Toplantısı Tokat Valisi Abdullah Köklü başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Köklü, "Tokat’a atanmaktan ve kadim şehir Tokat’ta görev yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.
"Üreticiler daha verimli sulama yapabilecek"
Edirne Valisi Yunus Sezer, Havsa ilçesine bağlı Tahal köyünde yapımı tamamlanarak tarımsal sulama projelerini gezdi. Vali Sezer, "4 bin dekar alanın sulanmasına imkan sağlayacak olan kapalı devre sulama sistemiyle üreticiler daha verimli sulama yapabilecek" dedi.
Kütahya'da 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak
Kütahya Valisi Musa Işın, kentte kırsal kalkınma projelerinde tüm etapların rekorunun kırıldığını belirterek, "2024 yılı çağrı döneminde toplam 150 milyon TL değerindeki 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak" dedi.
Tehlikeli sulara girenlere 69 bin lira ceza verildi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 'Tehlikeli Sularda Yüzme Yasağı Kararı'na uymayan 34 kişiye, 69 bin 768 TL para cezası uygulandığını belirterek, "Çocuklarımızın buralarda suya girmesine izin vermeyelim" dedi.
Şanlıurfa'da suya girmek yasaklandı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, il genelinde sulama kanalları, barajlar, göl ve göletlerde suya girilmesinin yasaklandığını belirterek, "Yasaklama kararına uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanmaktadır. Yasaklanan yerlerde sıkı denetim yapılmaktadır" dedi.
Sağanağın vurduğu yollarda inceleme yaptı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yoğun yağış nedeniyle bir süre trafiğe kapatılan ve ekiplerinin çalışması sonucu yeniden ulaşıma açılan bölgelerde inceleme yaptı.
Edirne'de yaşanan kuraklık nehirleri vurdu
Meriç Elektrik Santrali'nde inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle nehir suyu bazı bölgelerde azalıyor. Buradaki suyun tutulması ile aşağılara az su gitmesi söz konusu değil. Mevcut nehirden ne akıyorsa aşağıya aynısı gidiyor, bir damla su burada kalmıyor" dedi.
Vali Sezer, debisi düşen nehirleri inceledi
Hava sıcaklığının artmasından dolayı debisi düşen Meriç ve Tunca nehirlerinde inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, tarımsal üretimin olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alınacağını belirtti.
Çalışmaları inceleyip, talimat verdi
Iğdır Valisi Ercan Turan, temizlenen kanal çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Turan, aksaklıklara mahal verilmemesi için ilgili birimlere talimat verdi.
15 bin dönüm arazi zarar gördü
12 kişinin hayatını kaybettiği anız yangının ardından Diyarbakır'a giden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi, Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilendi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili cumhuriyet savcılığımız olaya el koymuş durumda" dedi.
"Sulama kanalları, barajlar ve göletlere girmeyin"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sulama kanalı, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına dikkat çekerek, bu alanlarda suya girilmesinin yasak olduğunu ve tehlikeli olduğunu belirtti.
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
Vali, Van'ın meşhur lezzeti otlu peynirden yaptı
Van’ın meşhur otlu peynir üretim tesisinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, hem peynir mayaladı hem de çalışanlarla birlikte peynir yaptı.
Suyun geleceği için toplantı yapıldı
Iğdır Vali Vekili Abdulkadir Şahin başkanlığında İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda havza ölçekli su yönetim planları, su verimliliği il planları, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamalar gibi birçok konu konuşuldu.
"Hayvancılıkta en büyük atağı Van yaptı"
Van Valisi Ozan Balcı, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinden faydalanan vatandaşı ziyaret etti. Vali Balcı, "2021 yılını Sayın Cumhurbaşkanımız küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan etmişti. En büyük atağı Van yaptı" dedi.
Batman'da riskli alanlar belirlendi
Batman Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda Batman'da boğulma olayları açısından riskli alanlar belirlendi.
Baklagillerin kraliçesi Eber Sarısını inceledi: Koparmayalım, birlikte koruyalım
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Çay Kaymakamı Emre Yeşilbaş ile birlikte baklagillerin kraliçesi olarak bilinen, yeryüzünde sadece Afyon’un Eber Gölü’nün güneyinde yetişen ve mayıs ayının gelmesiyle çiçeklenen endemik tür Eber Sarısını inceledi.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
Hakkari’deki köy muhtarlarının taleplerini dinledi
Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, görüşme talebinde bulunan köy muhtarlarıyla bir araya geldi.
Vali Şıldak'tan çağrı: Su hayattır can almasın!
Havaların ısınması ile birlikte olası boğulma vakaları için çağrıda bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, özellikle ailelere seslenerek “Su Hayattır Can Almasın” diyerek gerekli bilinçlendirmenin çocuklara yapılmasını istedi.
125 bin Siirt Fıstığı fidanı toprakla buluşacak
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Fıstığı Geliştirme Projesi kapsamında 3 milyon lira değerindeki 125 bin adet Siirt Fıstığı fidanını toprakla buluşturmak üzere düzenlenen Fıstık Fidanı dağıtım törenine katıldı.