Arama
Arama Sonuçları
"15 yaşından beri bel fıtığım var, iyice kötüleşti”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sağlık durumuna ilişkin ve deprem bölgesindeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. "15 yaşından beri bel fıtığım var, iyice kötüleşti. Kontrol edemediğimiz bir durum söz konusu oldu. Ama şu anda biraz daha iyiyim" diyen Soylu, "Bu hastalıkların büyük bölümü genetik zaten. Bakmak lazım, spor yapmak lazım. Öyle bir imkanımız da yok. Kahramanmaraş'ta fizik tedavi görüyorum" diye konuştu.
Deprem bölgesinde 10 bin esnafa, 10 bin dükkan yapılıyor
Depremin merkezi Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Deprem bölgesinde 10 bin esnafımıza; geçici çarşılar içerisinde toplam 10 bin esnaf dükkanı yapıyoruz" dedi.
“Yardımların dağıtılmasında ayrımcılık sözkonusu değil”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, afet bölgesinde yapılan yardımlarda ayrımcılık yapıldığı iddialarına cevap vererek, "Burada Sünni ve Alevi kardeşlerimiz var. Burada herkes var. 'Oraya çadır veriyorlar, buraya çadır vermiyor'. Bunun yapılması insanlık dışı. Böyle bir şey yapılabilir mi? En çok çadır Hatay'a geldi" ifadelerini kullandı.
Deprem bölgesinde 70 bin polis, 60 bin jandarma görev yapıyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 10 ilde 70 bini aşkın polis memuru, 60 bini aşkın jandarma, 1000 de sahil güvenlik personelinin görev yaptığını söyledi.
33. 'Kökünü Kurutma' operasyonunda 120 gözaltı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu sabah 127 hedefe yönelik 33'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Kökünü Kurutma Operasyonu'nu başlattık. Şu saat itibarıyla 120 şüpheli gözaltına alındı. Gerek uyuşturucu satıcıları gerek imal ve gerek ticaret yapanlar..." dedi.
Ölümlü kazalar yüzde 13 azaldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yılın 10 aylık döneminde 100 bin motorlu araca düşen ölümlü kazaların bir önceki yıla kıyasla yüzde 12,9, hayatını kaybedenlerin ise yüzde 7,6 azaldığını açıkladı.
Alınan tedbirler felaketi önledi
Bartın'daki yoğun yağışlar nedeniyle oluşan sel ve alınan tedbirleri yerinde inceleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "960'ın üzerinde iş makinesi, yaklaşık 5 binin üzerinde personel Batı Karadeniz'deki sel afetinde çalışma ortaya koydu” dedi. Soylu, önceden alınan tedbirlerin olası bir felaketi önlediğini söyledi.
1200 mahalle Suriyelilerin ikametine kapatılacak!
Ankara'da Göç İdaresi Başkanlığı Göç Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla mahallelerde ikamet edecek Suriyelerin oranı yüzde 25'ten yüzde 20'ye düşürülecek. Böylelikle bin 200 mahalle ikamete kapatılacak" dedi.