Alınan tedbirler felaketi önledi;

Alınan tedbirler felaketi önledi

Bartın'daki yoğun yağışlar nedeniyle oluşan sel ve alınan tedbirleri yerinde inceleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "960'ın üzerinde iş makinesi, yaklaşık 5 binin üzerinde personel Batı Karadeniz'deki sel afetinde çalışma ortaya koydu” dedi. Soylu, önceden alınan tedbirlerin olası bir felaketi önlediğini söyledi....

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bartın’da Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan brifing alarak Kemerköprü mevkiindeki su taşkınlarını inceledi.

Soylu, Bartın'ın yanı sıra Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Düzce'de de yağışların etkili olduğunu hatırlatarak "Bu illerimizde şu anda dünden itibaren uyarısı yapılan bugün sabahtan itibaren şiddetli şekilde başlayan 24 saatte metrekareye 150 kg ve üzeri düşen, kimi yere 6 saatte 70-75 kg düşen bir yağışla karşı karşıyayız. Bu risk oluşturabilecek, taşkın oluşturabilecek yağıştır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sağanaktan etkilenen Bartın'da  açıklamalarda bulundu

CAN KAYBI YAŞANMADI

Yaşanan felaketlerde herhangi bir can kaybı yaşanmadığını anlatan Bakan Süleyman Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah'a hamdolsun. Bizi üzecek bir can kaybıyla karşı karşıya kalmadık. Şu da var. Gerek dükkan tedbirleri gerekse diğer tedbirler de tüm uyarılarla beraber alınmış oldu. Yine de uyarılara uymayan birkaç yerde bir kazayla karşılaşmadık desem yanlış olur. Bununla da karşılaştık. Bazen sürücüler bilmeden girebiliyor ama şu ana kadar gerekli müdahaleler yapıldı.”

GEÇEN YILDAN TEDBİR ALINDI

Bakan Soylu, geçen yıldan itibaren bütün kurum ve kuruluşlar çok ciddi bir şekilde tedbirlerini aldığını vurgulayarak, “Hem menfezleri temizlediler. Hem rusubatlar ciddi bir şekilde temizlenmiş oldu. Hem de buradaki en önemli risklerden birisi de orman depolarındaki ağaçlardır. Onlar da ilgili yerlere kaldırılarak onun da oluşturabileceği yeni bir sel taşkınına veya tıkamalar teşkil etmedi. Bu çok kısa bir süreç içerisinde yoğun yağan yağmurun dereyi yükseltmesinden kaynaklanan bir sonuçla karşı karşıyayız” diye konuştu.

BARTIN-BAKAN SOYLU SELDEN ETKİLENEN BARTIN'DA İNCELEMELERDE BULUNDU -  Haberler

ALLAH KORUSUN, BÜYÜK FELAKET OLURDU

Alınan tedbirlere dikkat çeken Bakan Süleyman Soylu, bu tedbirlere vatandaşların da harfiyen uymaya çalıştığının altını çizdi. Bakan Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "Geçen Ağustos ayında yine bu ölçekteki yağmurlarda eğer Bartın barajlar yapılmamış olsaydı, dere ıslahları yapılmamış olsaydı, bu tedbirler alınmamış olsaydı, Allah korusun büyük bir felaketle karşı karşıya kalınır idi. Bu barajların yapılması ve olması ebetteki hem suyu tutmasını hem yoğun yağışın kontrol edilmesini aynı zamanda da orada tutulması temin etmektedir. Gelen yağışın hızını yavaşlatmakta bir yerde depolamakta ve ondan sonra da şehrin bir felaketle karşı karşıya kalmasını engellemektedir. Onun için zamanında alınan tedbirler bize bunu göstermektedir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Valisi Nurtaç Arslan ve Belediye Başkanı Cemal Akın da eşlik etti.

Kaynak:

Etiketler :
, , , ,
İlgili Yöneticiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum