Arama
Arama Sonuçları
Bin yarışmacı gökyüzüne Kemer'den tırmanacak!
Türkiye'nin ilk gökyüzü yarışı (skyrunnig) olan Merrell Run To Sky, Antalya'nın Kemer ilçesinde 10'uncu kez düzenlenecek. 30 farklı ülkeden yaklaşık bin sporcu katılacağı yarışın basın toplantısı Kaymakam Ahmet Solmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Akçakoca Aktaş Şelalesi cazibe merkezi olacak
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Eko-Turizm Alanı ve Yürüyüş Parkuru" ilan edilen ve İl Özel İdaresi ekipleri tarafından 3.1 km'lik yolunun yapımı tamamlanan ilin önemli turizm alanlarından biri olan Aktaş Şelalesinde incelemelerde bulundu.
Mezopotamya’nın mistik atmosferi tanıtılacak
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 1.Uluslararası KOMMAGENE Fotoğraf Zirvesi'nin başladığını belirterek, program sayesinde Mezopotamya’nın mistik atmosferinin tanıtılacağını ifade etti.
‘Gastro Kemer’ yarışması ile yöresel lezzetler gün yüzüne çıkacak
Antalya Kemer’de yöresel lezzetler ve bölgenin gastronomi zenginliklerinin ön plana çıkartılması amacıyla Kaymakam Ahmet Solmaz'ın öncülüğünde Gastro Kemer Yarışması düzenlenecek.
Motor tutkunları ve ekstrem spor sevenlere müjde
Bilecik Valiliği İl Özel İdaresi ve Bilecik Belediyesi ekiplerince yapımı devam eden Endurobil Extrem Park alanında çalışmalar sona yaklaştı.
"Selçuklu başkenti Konya, ilmin cazibe merkezi oldu"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi” panelinde konuştu. Projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Özkan, "Selçuklu sultanlarının ilimle, irfanla yoğrulmuş olmaları nedeniyle Selçuklu başkenti Konya, ilminin cazibe merkezi olmuştur" dedi.
Sanal gerçeklik otobüsü köy okullarında
Şanlıurfa’nın önemli turizm noktaları, sanal gerçeklik gözlükleri ile köy okullarında öğrenim gören öğrencilere tanıtıldı.
Depremzedeler için 5 milyon TL toplandı
6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kurulan Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu üyeleri tarafından yardım kampanyası düzenlendi. Vali Seddar Yavuz'un da katıldığı ve destek verdiği kampanyada 5 milyon TL yardım toplandı.
“Kars, Ardahan ve Iğdır’a gider”
Bu yıl 7.’si düzenlenen ve pazar akşamına kadar açık kalacak ‘Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri’, misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Serhat diyarının yöresel lezzetleri, turizmi, tarihi ve kültürel değerleri bir arada ziyaretçilerini bekliyor.
Adana’nın Lezzet Festivali’ne İstanbul’da tanıtım
6-7-8 Ekim’de kapılarını açacak olan 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin İstanbul'da düzenlenen basın toplantısına katılan Vali Yavuz Selim Köşger, herkesi lezzetin her çeşidinin yer alacağı festivale davet etti.
Sivas, atletizm balkan şampiyonasına ev sahipliği yapacak
4 Eylül Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sivas’ta ilk kez düzenlenecek olan U-18 Atletizm Balkan Şampiyonası'nın basın toplantısı Sivas Valiliği Dr. Hasan Canpolat Salonu'nda gerçekleştirildi.
Yeni Hasankeyf’te yeniden tarih yazılıyor
Kapsamlı bir katalog hazırlayarak tanıtım atağı başlatan Batman Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, “Hep birlikte aynı hedefle bu şehri Turizm Cenneti şehirlerimizden biri yapacağız” diyor.
“Soğanlı Vadisi'ni duymayan, görmeyen kalmayacak”
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "CZN Burak" adıyla bilinen fenomen şef Burak Özdemir ile birlikte her adımda farklı bir güzelliği bünyesinde barındıran Soğanlı Vadisi'nde tanıtım çalışmalarına katıldı.
Nusaybin çarşılarında bayram hareketliliği
Mardin Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Ramazan Bayramı münasebetiyle Tarihi Nusaybin Çarşısı ve Giyimciler Çarşısında vatandaşlar ve esnaflarla bir araya gelerek Ramazan Bayramlarını tebrik etti.
Dondurucu soğukta Muradiye Şelalesi’ne girdiler
Van Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, dondurucu soğukta Muradiye Şelalesi’nin sularına giren aktivistlere sıcak çorba ikram etti.
İshak Paşa Sarayı, orijinal haline döndürülecek
Ağrı'da geçen yıl 295 bin 600 yerli ve yabancı turistin gezdiği İshak Paşa Sarayı'nın orijinal haline dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğiyle yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Osman Varol, "Amacımız, halihazırda olan projeleri çıkarıp sonrasında geçmişte yapılan çalışmalardan istifade ederek İshak Paşa Sarayı'nı o gravürlerde gördüğümüz, 2 katlı orijinal haline döndürmek" dedi.
Aizanoi Antik Kenti'nde seramik çalıştayı
Kütahya Valisi Ali Çelik, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Çavdarhisar’da düzenlenen “Aizanoi Seramik Çalıştayı”na katıldı.
‘Pedallar Medeniyetlerin Beşiği Mardin'de’
Mardin’de gerçekleştirilecek Ulusal MTB Cup Dağ Bisikleti yarışlarının heyecanı başlıyor.
Sırada Caz Festivali var
Adıyaman Kâhta Kaymakamı Selami Korkutata, ‘Badem Çiçeği’, ‘Su Sporları’, ‘Nemrut Gastronomi’, ‘Perseid Geceleri’, ‘Kommagene Bienali’ derken bu hafta da Mezopotamya’nın tacında ‘Mezopotamya Caz Festivali’ düzenleneceğini açıkladı.
Fotoğraf tutkunları ‘Cizre’de Yaşam’ı fotoğraflayacak
Şırnak Cizre Kaymakamlığı, Cizre Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu iş birliğinde organize edilen 'Cizre’de Yaşam Fotoğrafçılar Maratonu Yarışması’ 27-30 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Üniversiteli gençlerle 'Hoş Geldiniz Kahvaltısı'nda buluştu
Antalya Serik Kaymakamı Cemal Şahin, ilçedeki üniversitelere bu yıl kayıt yaptıran 250 öğrenci ile ‘Hoş Geldiniz Kahvaltısı’nda buluştu.
Gastronomi Treni'nin ilk yolcuları
Ali Çetinkaya Garı’ndan Tınaztepe-Sandıklı güzergâhı üzerinden Dinar İstasyonu’na gidecek TÜRSAB Gastronomi Treni'ni Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri birlikte uğurladı.
‘Erzincan Üzümlü Sarucu’ Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı
Üzümlü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından başvurusu yapılan ve KUDAKA Teknik Destek projesi kapsamında sağlanan danışmanlık süreci neticesinde “Erzincan Üzümlü Sarucu” Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylanarak tescillendi.
Atatürk’ün başlattığı Türkiye’nin ilk yerel festivali 86. kez kapılarını açtı
İzmir Bergama'da bu yıl 86'ncısı düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, renkli görüntülerle başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılındaki ziyareti esnasında yaptığı öneriyle 1937 yılında başlatılan festival, çeşitli gösteriler, birbirinden ünlü sanatçılardan konserler ve yöresel sergilerle bu yıl 86. kez düzenleniyor.
Bu festival ayağınızı yerden kesecek
Dut’uyla ünlü Tut’ta ‘Bu festival ayağınızı yerden kesecek' sloganıyla düzenlenen Yamaç Paraşütü Festivali'nde adrenalin, heyecan ve eğlence bir aradaydı.
Vali Aydoğdu büyükelçilere elleriyle Gelveri Tavası servis etti
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Amerika, Asya, Afrika ve Avrupa’dan 40’a yakın ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarını Ihlara Vadisi’nde misafir etti. Vali, Güzelyurt Tarihi Ruhban Okulunda misafirlerine kendi elleriyle Gelveri Tavası ve Ekmeği ikram edip tescilli Türk lezzetlerini tanıttı.