Arama
Arama Sonuçları
Afyonkarahisar, beşik gibi sallandı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, yaşanan 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı. Vali Yiğitbaşı, "AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbarların 4’ünde maddi hasar var. Hasar tespiti için ekipler sahada çalışıyor" dedi.
Sinop'ta kaçak su kullanımına karşı ekip kuruldu
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, kentte kaçak su kullanımına karşı Denetim Ekibi oluşturulduğunu belirterek, "Kaçak su kullanımı hem suç hem de diğer vatandaşların hakkına girmektir. Bu konuda lütfen duyarlı olalım" dedi.
Kütahya'da 390 yabancı sınır dışı edildi
Kütahya Valisi Musa Işın, Mobil Göç Noktası’nın 28 Mayıs itibarıyla kentte faaliyete başladığını belirterek, "390 yabancı sınır dışı edildi" dedi.
Şifa Projesi ile Sivas'ın ilçelerinde koruyucu sağlık hizmetleri artırılacak
Sivas Valiliği himayesinde ve Sağlık İl Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan, Şifa Projesi lansman programı, Şarkışla ilçesinde düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.
Talasemili çocukları ağırladı
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya, 8 Mayıs Talasemi Farkındalık Günü dolayısıyla talasemili çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.
"3 otel görevlisi dumandan etkilendi"
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Akçakoca ilçesinde bir otelde çıkan yangının ardından olay yerinde inceleme yaptı. Vali Aslan, "3 otel görevlisi dumandan etkilendi. Rabbim beterinden korusun" dedi.
Mersin'deki öğrencilerin yetenekleri keşfediliyor
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yetenek taramasından geçen öğrencilerle bir araya geldi. Vali Pehlivan, "Çocuklarımız erken yaşlarda sporla tanışıyor ve yetenekleri keşfediliyor" dedi.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
Mardin’in Nusaybin ilçesinde kırsal Yolbilen Mahallesinde Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve İş İnsanı Ömer Özel tarafından yapılan "Yolbilen Ömer Özel İlkokulu"nun açılışı yapıldı.
Tokat yine sallandı, eğitime bir gün ara verildi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremle ilgili, "Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerini kullandı. AFAD'dan yapılan son açıklamada Yozgat'ta 2 katlı bir ev ile Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alındığı belirtildi.
Tokat'ta art arda 2 deprem
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yaklaşık bir buçuk saat arayla 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki deprem oldu. Depremin ardından Sulusaray ilçesinde inceleme yapan Vali Numan Hatipoğlu, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde eğitim 1 gün ara verildiğini belirtti.
"Hakkâri, özel hazırlanmış bir plato gibi"
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, kentin doğası ve spor faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Vali Çelik, "Hakkari coğrafi olarak inanılmaz bir alan, adrenalin tutkunları için çok değerli. Kanodan, dağ kızağına, yamaç paraşütünden, dağcılık faaliyetlerine ve trekkinge kadar birçok alanda Hakkâri sanki macera severlere özel hazırlanmış bir plato gibi" dedi.
Ücret yok, randevu yok erken teşhis var
Batman Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp ile Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımıyla törenle açıldı.
Geleceğin sporcuları keşfediliyor
İstanbul Valisi Davut Gül, 300 öğrencinin spor yetenek tarama testine katıldı. Çocuklarının yeteneklerinin keşfedildiğini belirten Vali Gül, "En az 1 milyon öğrencimizin lisanslı sporcu olmasını hedefliyoruz" dedi.
Antalya'da deprem meydana geldi
Antalya'nın Demre açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Kayıp mürettebatı arama çalışmaları 11. gününde
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Marmara Denizi açıklarında batan 'Batuhan A' isimli gemide kayıp 4 mürettebatın arama çalışmalarının 11'inci gününde de devam ettiğini belirtti.
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem 17,7 kilometre derinlikte gerçekleşti.
Batan gemideki mürettebatı arama çalışmaları sürüyor
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 15 Şubat'ta batan BATUHAN A İsimli ticari gemide bulunan kayıp mürettebat için arama çalışmalarının 4. gününde devam ettiğini belirterek, "852 personelimiz ile arama kurtarma çalışması aralıksız devam ediyor" dedi.
"İşçilerin 5'i konteyner, 4'ü araç içinde"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'da maden ocağındaki toprak kaymasının ardından bölgede incelemerine devam ediyor. Bakan Yerlikaya, "Arkadaşların 5'inin bir konteyner içinde yer aldığı, 3'ünün bir araç içinde ve aynı bölgede yer aldığı, bir şoför kardeşimizin de kamyon içinde başka bir bölgede olduğu değerlendiriliyor. Metal radar tespitleriyle birlikte bu kütleler üzerinde arama yapmaya başladık" dedi.
Her gün 21.00-21.30 kitap okuma saati olacak
“Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor” projesi başlatan Vali Davut Gül, “Her gün 21.00-21.30 arası ailecek kitap okuyacağız. Öğrencilerimiz her hafta bir kitap okuyacak. Öğrencilerimiz için yazarlık atölyeleri oluşturacağız. Öğrencilerimizin yazılarını öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından her ilçede çıkartılacak edebiyat dergilerinde yayınlayacağız” dedi.
Malatya'da 4,6 büyüklüğünde deprem
Malatya'da merkez üssü Yeşilyurt ilçesi olan 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Vali Ersin Yazıcı, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, herhangi bir ihbarın gelmediğini açıkladı.
Hakkari'nin sağlık haritası masaya yatırıldı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, İl Sağlık Müdürlüğü'nü ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Vali Çelik, kentte yürütülen sağlık hizmetleri, personel sayısı ve projeler hakkında toplantı yaptı.
Hedef 1 milyon lisanslı öğrenci
Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında, İstanbul’da lisanslı sporcu sayısını artırmak ve milli seviyede başarılı sporcu yetiştirmek için ilk imzalar atıldı. Bu kapsamda İstanbul Valiliği ile Petrol Ofisi Grubu arasında “Okul Spor Kulüpleri Ligi Reklam ve Sponsorluk Protokolü” imzalandı.
Fırtınada kaybolan kadın 6 gündür aranıyor
Ardeşen ilçesinde oluşan fırtına sonrası kaybolan Zeynep Bekar için gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarının yapıldığı bölgeye giderek çalışmalar hakkında bilgiler alan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, çalışmaların aralıksız bir şekilde havadan, karadan ve denizden devam ettiğini ifade etti.
Kaymakamın bulduğu 13 köpek bekçi olacak
Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş ve eşi Cansu Ateş tarafından bulunan 13 yavru köpek, sahiplendirildi. Köpekler, askeri üs bölgesi ve köylere gönderilerek bekçilik eğitimi alacak.
Van'da 500 çocuğa şeker ölçüm sensörü verildi
Eğitimde Sağlık Hareketi projesinin açılışında konuşan Van Valisi Ozan Balcı, "Bizim projemiz diğer sağlık taramalarından farklı. Tarama sonrası tespit edilen rahatsızlığın takibi yapılıyor ve çocuğun tedavi alması sağlanıyor. Şu anda 500 çocuğumuza şeker ölçüm sensörleri veriyoruz. Onların parmaklarının delinmesinin önüne geçtik. Çok güzel işler yapmaya devam ediyoruz” dedi.
“Vatan koruması emin ve korkusuz ellerde”
Amanos Dağlarına hakim tepeye konuşlandırılan keşif ve gözetleme kulesi Sancaktepe’yi ziyaret eden Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, özel harekat polislerine kolaylıklar diledi.
Bombalı eylem hazırlığındaki DEAŞ'a operasyon
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bombalı eylem hazırlığındaki 10 DEAŞ üyesi şüphelinin İzmir’de yakalandığını, 5’inin tutuklandığını açıkladı.
Selde kaybolan Asel bebeğin cansız bedeni bulundu
Aksaray'daki selde kaybolan 3 aylık Asel bebeğin 5 günün sonunda cansız bedeni bulundu. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “O artık cennet bahçesinde. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.
Yetenek taraması ile çocukların içindeki cevher keşfediliyor
Van Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, ilçedeki 3. sınıf öğrencileri için gerçekleştirilen yetenek taramasına katılarak, “Çocuklarımızın içlerindeki cevheri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.