Arama
Arama Sonuçları
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
"Tarım da en az sanayi kadar önemli"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı. Vali Işın, "Kütahya'da 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan var. İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Çünkü tarım da en az sanayi kadar önemli" dedi.
Düzce'de fındık üreticileri mikro işletmelere dönüşecek
Düzce'de fındık üreticilerine destek vermek amacıyla geliştirilen proje kapsamında fındık üretimi yapan çiftçiler mikro işletmelere dönüştürülecek. Proje çerçevesinde üreticilere kırma, ayıklama, kavurma, ambalajlama ve fındık ezmesi yapma konusunda bilgilendirmelerde bulunulacak.
351 Düzceli çiftçiye 1270 torba gübre desteği
Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Dane Mısır Üreticilerine Girdi Temini Projesi" kapsamında düzenlenen Gübre Dağıtım Töreni’ne iştirak etti.
"Kadınlarımız yeter ki üretsinler"
Çilek Fidesi dağıtım programına katılan Burdur Valisi Türker Öksüz, "Kadınlarımız yeter ki üretsinler, biz her zaman onlara destek vermeye devam edeceğiz" dedi. Vali Öksüz daha sonra da üreticilerle çilek ekti.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Sivas çiftçisine 415 ton tohum desteği
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivas İl Özel İdaresi ve DAP İdaresi tarafından finanse edilen projeler kapsamında; ‘Tohum Temin Töreni” düzenlendi.
Jandarma personeliyle iftar yaptılar
Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever ve Kelkit Kaymakam Kadir Algın, Kelkit İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
"Kütahya'da planlı tarıma geçildi"
Tohum Temini Programı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Tarım ve sanayinin Kütahya'da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabalar gösterildi. Devlet ve hükümet desteğiyle planlı tarıma geçildi" dedi.
Yatılı öğrencilerle tabildot usulü iftar
Öğrencilerle sık sık bir araya gelerek sohbet eden Ankara Çankaya Kaymakamı Murat Duru, iftarda da geleceğin sahiplerini yalnız bırakmadı.
Çiftçilere yüzde 50 hibeyle nohut desteği sağlanacak
Kütahya'da nohut üretimini geliştirmek ve kayıt altına almak amacıyla Nohut Üretim Sözleşmesi imzalandı. İki pilot köyde uygulanacak sözleşme kapsamında 42 çiftçiye yüzde 50 hibeyle nohut desteği sağlanacak. Ekilecek nohut için ilaçlama hizmeti de yüzde 100 hibe ile ücretsiz sunulacak.
Önce saha ziyareti sonra karar
Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve uygulama Yönetmeliği kapsamında her ay gerçekleştirilen Toprak Koruma Kurulu Toplantısı, Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında yapıldı.
Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası Konya’da
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası açılış seremonisine katıldı. Vali Özkan, ‘‘Konya kültür, sanayi ve tarım şehri olmasının yanında bir spor şehridir” dedi.
"Tekirdağ'a güzel hizmetler yapılmış"
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Soytürk, "5 aydır buradayım ve şehrimizin ciddi bir potansiyeli var. Güzel hizmetler yapılmış ve yapılmaya devam ediyor" dedi.
Yeni kurulan seralardaki ürünleri inceledi
Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan ilçesine kurulan 20 adet serayı gezdi ve seradaki tarımsal ürünleri inceledi.
“Köyden kente göçü önleyeceğiz”
Köy ziyaretlerine devam eden Edirne Valisi Yunus Sezer, köylerdeki tarım nüfusunun 58-60 yaş aralığına yükseldiğini söyledi. Vali Sezer, “Köylerimizdeki göçü önlemek için tarıma dayalı OSB’lerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.
Finike Toptancı Hali’nde sezon açılışı
İlçe ziyaretleri kapsamında Finike ilçesini ziyaret eden Antalya Valisi Hulusi Şahin Finike Toptancı Hali 2023 - 2024 sezon açılışına katıldı.
6 gölet orta vadede 60’a çıkacak
Van’da 6 gölet bulunduğunu, orta vadede bunu 60 gölete çıkarmak istediklerini belirten Vali Ozan Balcı, “Van’daki sulanabilir bütün alanları 10 yıl içinde sulu tarıma açmamız lazım” dedi.
Kütahya’nın Tarım Haritası çıkarıldı
Kütahya Valisi Musa Işın’ın talimatıyla il, ilçe ve köylerde hangi ürünlerin yetiştirilebileceğine dair bilimsel verilere dayalı analiz çalışmalarının olduğu Tarım Haritası çıkarıldı. Kütahya’nın toprak tahlilleri ve iklim verilerini de içeren harita, tarımda yüksek verim ve uygun maliyet sağlayacak.
“Vali olarak kendimi eğitime adadım”
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023-2024 eğitim öğretim yılı İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu Sene Başı Toplantısına katılan Vali Hasan Şıldak,” Eğitimle yatıp eğitimle kalkacağız” dedi.
“Köylerimizde çözülemeyecek hiçbir mesele yok”
Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Meclisi Toplantısı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, “Köylerimizde çözülemeyecek hiçbir mesele yok. Birbirimizle yarış halinde değiliz. Amacımız sadece Kütahya'dır. Bir çivi çakarsak mutlu oluruz” dedi.
Adıyaman'da nar üretimi artıyor
Adıyaman'da başlayan nar hasadına katılan Vali Osman Varol, "Nar, Adıyaman’da üretim desenine ayrı bir güzellik katıyor. Narda her geçen yıl üretim de artıyor" dedi.
Tarım Lisesi’nde çeltik hasadı
Balıkesir Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk defa damlama sulama ile yetiştirilen çeltik hasadını öğrencilerle birlikte yapan Kaymakam Muhammed Üsame Soysal, yüzde 75 su tasarrufu sağlayan uygulama nedeniyle öğrencileri kutladı.
İskilip OSB’ye Vali eli
Samsun valisi iken OSB’lere olan yoğun talebe cevap verebilmek adına yeni OSB’ler kazandırmak ve mevcut OSB’lerin alanlarını genişletmek için yoğun caba sarf eden Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, İskilip OSB projesini de mercek altına aldı.
Köy için sondaj yapan ekibe tatlı ikram etti
Sivas Kangal Kaymakamı Onur Aykaç, Alacahan Köyünde tarımsal sulama için DSİ ekiplerinin sondaj çalışmasını yerinde inceleyerek bilgi aldı. DSİ ekibine tatlı ve içecek ikramında bulunan Kaymakam Aykaç, kendilerine kolaylıklar diledi.
Tarla günü etkinliği
Konya Güneysınır Kaymakamı Osman Sarı, “Konya İlinde Üzüm İyi Tarımla Buluşuyor Güvenle Tüketiliyor Projesi” kapsamında düzenlenen tarla günü etkinliğine katıldı.
Agro Sivas Tarım Fuarı 8. kez kapılarını açtı
Sivas Valiliği himayesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün katkılarıyla bu yıl 8. düzenlenen Tarım ve Gıda Fuarı törenle açıldı.
Toprak analizleriyle tarımsal verimlilik artırılacak
Kütahya Valisi Musa Işın, kurumları tanımak ve çalışmalarını yerinde görmek amacıyla başlattığı ziyaretlerine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile devam etti.
Urla'da bağbozumu zamanı
Rahvan atları ve tarım araçları korteji ile renkli görüntülere sahne olan İzmir Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri Urla Cumhuriyet Meydanında yapılan açılış töreni ile başladı.
Ayçiçeği tarlalarını çekirge istila etti
Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde yaklaşık 3 bin dekar ekili ayçiçeği tarlasını çekirgeler istila etti. Toplu ilaçlama çalışmaları yapılırken valilik, çekirge ile mücadelenin sürdüğünü açıkladı.