Arama
Arama Sonuçları
"Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz"
Ali Dağı'nda düzenlenen Orman Yangını Saha Tatbikatı'na katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her çeşit afete hazırlıklı olabilmek için arkadaşlarımız sürekli teyakkuz halindeler" dedi.
Bingöl'de olası 7.5 büyüklüğündeki deprem için tatbikat yapıldı
Bingöl'de 7.5 büyüklüğündeki deprem senaryosu ile hazırlanan tatbikat yapıldı. Gerçeğini aratmayın tatbikatı bizzat yöneten Vali Ahmet Hamdi Usta, "Saatini, şiddetini ve yerini önceden bilmediğimiz depreme karşı her daim hazırlıklı olmak zorundayız" dedi.
90 UMKE ekibiyle gerçeğini aratmayan tatbikat yapıldı
Karaman'da, Sağlık Bakanlığının 2024 yılı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) faaliyet planında yer alan 'UMKE 13. Bölge Tatbikatı' başladı. Gökçe köyünde başlayan ve 3 gün sürecek tatbikata, 90 UMKE personeli katıldı.
Hasta yakınlarına çorba ikram etti
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, olası afet durumlarında kullanmak üzere hazırlanan mobil mutfaktan ilk çorba ikramını Devlet Hastanesi bahçesinde hasta yakını vatandaşlara yaptı.
23 vali katıldı: Ankara'dan Antalya'ya yangın tatbikatı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ev sahipliğinde 23 il valisinin katılımıyla 2024 Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.
El birliğiyle ormanlar temizlendi
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından orman yangınlarını önlemek amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak ‘Orman Benim’ kampanyası düzenlendi. İl ve ilçelerde vali ve kaymakamlar ormanlarda çeşitli etkinliğe katılarak, ormanlara karşı vatandaşların farkındalığını artırdı.
Yeşil vatanın kahraman bekçileri göreve hazır!
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yaz sezonu öncesi teorik ve pratik eğitimlerle, olası herhangi bir orman yangınına karşı bütün hazırlıklarını tamamlayan Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Müdahale Ekiplerini ziyaret etti.
Öğrencilerin hazırladığı tatbikata katıldı
Aydın Buharkent Kaymakamı Cuma Omurca, deprem bilincinin oluşması için öğrenciler tarafından hazırlanan deprem tatbikatına katıldı.
Bilecik tarihinin en büyük tatbikatı yapıldı
Bilecik’te 150 personelin katılımıyla arama kurtarma tatbikatı yapıldı. Nefes kesen tatbikatı izleyen Vali Şefik Aygöl, "Bilecik'te bugüne kadar yapılmış en büyük tatbikatı gerçekleştirdik. Gerçeği aratmayan kalitede bir tatbikat yaptık" dedi.
Hakkari’de depreme hazırlık tatbikatı
Hakkari Valisi/Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, Vali Yardımcısı Furkan Berber ve il protokolünün katılımıyla 1-7 Mart Deprem Haftası farkındalık çalışmaları kapsamında İl Özel İdare Eski Lojmanlarında gerçekleştirilen deprem tatbikatına katıldı.
"Unutma, deprem değil tedbirsizlik öldürür"
Düzce Yığılca Kaymakamı Hüseyin Demirkol, Deprem Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katıldı. Kaymakam Demirkol, "İlçemizde deprem bilincinin oturması, deprem gerçeğinin unutulmaması hususu üzerinde durduk. Unutma, deprem değil tedbirsizlik öldürür" dedi.
“Yılbaşında silah sıkmaya hayır”
Şanlıurfa Siverek’te yılbaşında silah sıkılmaması için seferberlik başlatıldı. Kaymakam Musa Aydemir öncülüğünde başlatılan çağrı büyük destek görürken, silah sıkacakların tespiti için geceleri drone ile tatbikatlar yapıldı.
Kayak merkezinde başarılı tatbikat
Kars Valisi Ziya Polat, Sarıkamış Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilen kapsamlı arama kurtarma tatbikatını izledi. Vali Polat, başarılı bir tatbikat gerçekleştirilen ekipleri tebrik etti.
Kaymakamdan tatbikat teşekkürü
Muğla'nın Datça ilçesinde deprem tatbikatı yapıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatı izleyen Kaymakam Murat Atıcı, ekibe teşekkür etti.
Ordu'da gerçeğini aratmayan tatbikat
Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu-Giresun Havalimanı’nda gerçekleştirilen Acil Durum ve Ateşli Yangın Tatbikatına katıldı. Türkiye’nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanında yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.
“Çocuklarımla konuşurken depreme yakalandım”
Öğrencilerle birlikte deprem tatbikatına katılan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, “Çocuklarımla konuşurken depreme yakalandım. Onlarla çöktüm, kapandım, tutundum, deprem geçince onlarla birlikte tahliye oldum. Depremleri önleyemeyiz ama zararlı etkilerini bu şekilde azaltabiliriz” dedi.
“Afete Hazır Ol, Hayata Tutun”
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, 13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü dolayısıyla tüm okullarda eş zamanlı olarak yapılan Deprem Tatbikatı kapsamında Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tatbikata katıldı. Öğrencilerle birlikte sıraların arasına girerek ‘çök-kapan-tutun’ tatbikatı yapan Vali Özkan, “Depremi her zaman aklımızda tutmalıyız” dedi.
Çocuklarla trafik tatbikatı
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 6-12 Mayıs Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, Çocuk Trafik Eğitim Parkında çocuklarla bir araya geldi.
Tüm kurumların katılımıyla deprem tatbikatı
Bingöl Adaklı Kaymakamlığı koordinesinde ilçede geniş çaplı bir deprem tatbikatı düzenlendi.
“Yardımların dağıtılmasında ayrımcılık sözkonusu değil”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, afet bölgesinde yapılan yardımlarda ayrımcılık yapıldığı iddialarına cevap vererek, "Burada Sünni ve Alevi kardeşlerimiz var. Burada herkes var. 'Oraya çadır veriyorlar, buraya çadır vermiyor'. Bunun yapılması insanlık dışı. Böyle bir şey yapılabilir mi? En çok çadır Hatay'a geldi" ifadelerini kullandı.
Mersin'den Adıyaman'a kadar olan hat terörden arındırıldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2022'de Terörden Arananlar Listesi'nde yer alan 2'si kırmızı, 4'ü mavi, 5'i yeşil, 19'u turuncu, 27'si gri ve 30'u liste dışı olmak üzere toplam 87 sözde üst düzey teröristin de aralarında bulunduğu, çeşitli terör örgütlerine mensup 1220 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
AFAD hedeflerini yakalayıp geçti
Afet ve acil durumlarda Türkiye ve dünyanın yardımına koşan İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 2022 yılında koyduğu hedefleri yakalayarak geçti. AFAD Başkanı Yunus Sezer, “Afetlere Hazır Türkiye hedefimize emin adımlarla yürürken, insanlığın yaralarına merhem olmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
AFAD ve gönüllüleri Türkiye’nin gurur kaynağı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD’ın Türkiye'nin ne kadar büyük bir gurur kaynağı ise AFAD gönüllülerinin de en az o kadar büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.
Türkiye genelinde 'Çök Kapan Tutun' tatbikatı yapıldı
Türkiye geneli ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümü dolayısıyla saat 18.57'de "çök kapan tutun" tatbikatı yapıldı.
Bugün 18.57’de tatbikat var
Bugün saat 18.57’de ülke genelinde tatbikat yapılacak. 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıl dönümde planlanan tatbikat SMS, televizyon, radyo ve camilerden duyurulacak. Tam bu anda tüm vatandaşlardan her nerede olurlarsa olsunlar çöküp kafalarını kapatarak tutunmaları isteniyor.
Vali Dağlı, Kız Kur’an kursunda deprem tatbikatına katıldı
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Hudeybiye Kız Kur'an Kursunda düzenlenen ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’na katıldı.
12 Kasım 18.57’de ‘ülke tatbikatı’ yapılacak
Radyolarda ve TV’lerde tatbikat anonsunun geçeceği dakikalarda herkese aynı anda mesaj iletilecek. 12 Kasım'da ülke genelinde en geniş çaplı deprem tatbikatı yapılacak.
İtfaiyenin tatbikatına katıldı
Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, İtfaiye Haftası nedeniyle Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde gerçekleştirilen tatbikat ve etkinliklere katılarak, itfaiyecilerin haftasını kutladı.
7,6 büyüklüğündeki deprem anını yaşadı
Yozgat Valisi Ziya Polat ve il protokolü, Deprem Simülasyon Tırı’nda 38 saniye süreyle 7,6 büyüklüğünde deprem anını yaşadı.
Köy halkının da katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı
Karaman'da 6 ayrı vaka üzerine yapılan ve 170 personel ile 41 aracın katıldığı yerel saha tatbikatı gerçeğini aratmadı. Köy halkının da katıldığı tatbikatı Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ile Belediye Başkanı Savaş Kalaycı da izledi.