Arama
Arama Sonuçları
Şehit öğretmen Aybüke Yalçın dualarla anıldı
PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 7. vefat yıl dönümünde kabri başında anıldı. Anma törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Çorum Valisi Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı da katıldı.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
Metehan Güngör
Kıbrıscık Kaymakamı
111. dönem koordinatör kaymakamların ilçeleri belli oldu
Deprem bölgelerinde koordinatör kaymakam olarak görev yapan 111. dönem kaymakam adaylarının kaymakamlık yapacakları ilk ilçeleri belli oldu.
Harran Ulu Cami yakında açılıyor
Şanlıurfa Harran Kaymakamı İbrahim Gültekin, restorasyon çalışmaları tamamlanan Harran Ulu Camii Ören Yeri'nde inceleme yaptı. Kaymakam Gültekin, caminin yakın zamanda ziyarete açılacağını ifade etti.
Siirt’te 23 Nisan'da 'Emine Erdoğan Anaokulu' sevinci
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın isminin verildiği Emine Erdoğan Anaokulu, Bahçelievler Mahallesi’ndeki yeni binasında eğitim ve öğretime Vali Dr. Kemal Kızılkaya, il protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velilerin katılımı ile törenle açıldı.
Çocukların 23 Nisan mutluluğunu paylaştı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Çankırı’da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
İlk defa sinemaya gittiler
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesine bağlı Kargın Beldesinde okuyan ve daha önce hiç sinemaya gitmemiş olan yaklaşık 40 öğrenciyi Erzincan merkezde ağırlayarak, öğrencilerin isteğini yerine getirdi.
“Iğdır’da hiç kimsenin racon kesmesine izin vermeyeceğiz”
31 Mart'ta Iğdır'da seçimi kazanan DEM Partili Mehmet Nuri Güneş'in talimatıyla Iğdır Belediyesini basarak Erdoğan'ın fotoğrafını indirmek isteyen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Mehmet Sekman hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan, "Hiç kimsenin racon kesmesine, memurları, kamu görevlilerini ve insanları tehdit etmesine, devlet büyüklerine hakaret etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Afyonkarahisar ve Akseki kadınlara emanet
Milyonlarca seçmen pazar günü sandık başına gitti ve seçimini yaptı. Sonuçların açıklanmasıyla birçok il ve ilçede de ilkler yaşandı. Bu seçimde kadın adaylar dikkat çekti. Afyonkarahisar'da CHP'li Burcu Köksal ve Antalya'nın Akseki ilçesinde CHP adayı İlkay Akça ipi göğüsledi. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güren Yiğitbaşı ve Akseki Kaymakamı Saliha Karataş olunca il ve ilçe kadınlara emanet edilmiş oldu.
"Milletimizin baş tacı yaptığı kahramanlar"
1. Komando Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki kahramanlarla iftar yapan Manisa Valisi Enver Ünlü, "Milletimizin baş tacı yaptığı, yüreğinde büyüttüğü, gözünden esirgediği, dualarından eksik etmediği kahraman askerlerimizle birlikteyiz" dedi.
SMA tedavisi tamamlanan Merve'nin mutluluğuna ortak oldu
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, Gelibolu ilçesinde SMA Tip 1 rahatsızlığı tedavisi tamamlanan Merve Tekin’i evinde ziyaret etti.
“Rabbim şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin!”
Manisa Valisi Enver Ünlü, Şehit Jandarma Er Ferhat Alakuş'un emaneti olan kıymetli ailesini ziyaret etti. Şehit ailesinin hatırlarını soran Vali Ünlü, şehit annesinin elini öptü.
Olimpos yenilenen çehresiyle ziyaretçilerini bekliyor
Olympos Antik Kenti Karşılama Merkezi açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hulusi Şahin’in katılımı ile gerçekleştirildi. Bakan Ersoy, son bir yıl içerisinde dünya çapında en çok kazı ve kurtarma çalışması yapılan ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı.
Yaşlı ve hastaların hatırını sordu
Batman Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, hane ziyaretleri kapsamında Dicle, Eyyübi ve Raman Mahallesi'nde ikamet eden yaşlı vatandaşlara misafir oldu.
Antik kentlerdeki kültürel miras gün yüzüne çıkarılıyor
Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Latmos ve Herakleia Antik Kentleri'ndeki resmi kazı sponsorluğu protokol imza töreni düzenlendi. 2021 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla bölgedeki kültürel mirasın gün yüzüne çıkarılması amaçlanıyor.
Çiftçilere otomatik şamandıralı hayvan suluğu dağıttı
Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların refahını artırmak ve verimlerini yükselmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi kapsamında Çorum İskilip Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje dahilinde hak eden üreticilere hayvan sulukları dağıtım töreni düzenlendi.
Bakan Tekin'in anne babasının hayır duasını aldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin ara vermeden sürdürdüğü ilçe ziyaretleri kapsamında dünkü durağı, kurulduğu vadi tabanından dolayı özellikle sonbahar ve kış aylalarında mikro klima iklim özelliğine sahip olan tarıma elverişli ilçemiz Uzundere oldu.
“En büyük hedefimiz şehrimizin huzur ve mutluluğunu devam ettirmek”
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, kentin 2023 yılı asayiş ve trafik raporunu açıkladı. Açıklanan raporda en dikkat çekici konular ise aranan şahısların yakalanmasındaki artış oranıyla, uyuşturucuya bağlı ölüm olayının gerçekleşmemesi oldu.
“Harran’da tarihi dokunun korunduğunu görmek güzel”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ilçe ziyaretlerinin 6. durağı için Harran’daydı. Kurum amirleri ile bir araya gelerek çalışmaları değerlendiren Vali Şıldak, vatandaş ziyaretleri ile de halkın taleplerini dinledi.
Askeri alanlara şehitlerimizin isimleri verildi
Muğla İl Jandarma Komutanlığı lojmanlarına, tören ve atış alanına şehitlerin ismi verildi. Törene katılan Vali İdris Akbıyık, "Yeryüzünün her zerresine şehitlerimizin ismini versek, onların bu vatan için yaptıklarını asla ödeyemeyiz" dedi.
Mehmet Soğukpınar Toroslar'a, Çağlar Tekin Zile’ye atandı
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Soğukpınar Mersin Toroslar, Mülkiye Müfettişi Çağlar Tekin ise Tokat Zile Kaymakamlığına atandı.
“Depremle çok üzüldük, lider olup yüzümüzü güldürün”
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniyespor Futbol Kulübü oyuncuları ve teknik heyetle buluştu. Vali Yılmaz, “Sizlere güveniyorum. Depremde çok üzüldük. Lider olup yüzümüzü güldürün” dedi.
Öğretmenlerin konseri tam not aldı
Muş'un Bulanık ilçesinde 32 öğretmenden oluşan Öğretmenler Korosu, Türk Halk Müziği konseri düzenledi. Konseri dinleyen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, "Korodaki bütün hocalarımıza teşekkür ederim. Büyük bir ilgiyle izledim" dedi.
Okul bahçeleri renklendi
Afyonkarahisar’da Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın hayata geçirdiği proje ile okul bahçelerinde oyun alanları yapılarak renklendirildi. Milli Eğitim Bakanlığının dikkatini çeken proje ülke genelinde yaygınlaştırılacak.
"Bu servisi tüm insanlığın hizmetine sunacağız"
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Turgut Özal Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet verecek olan Uluslararası Hasta Servisi Açılış törenine katıldı. Vali Yazıcı, "Bu hasta servisini, vatandaşlarımızın yanı sıra tüm insanlığın hizmetine sunacağız" dedi.
"YEDAM'dan yardım alabilirsiniz"
Muş Valisi Avni Çakır, Muş YEDAM'i ziyaret etti. Vali Çakır, "Bağımlılıkla mücadele konusunda YEDAM'dan yardım alabilirsiniz" dedi.
Kendisi gelemeyince kaymakam yanına gitti
Ankara Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle düzenlenen programa katılamayan 19 yaşındaki down sendromlu Atacan’ı işyerlerinde ziyaret etti.
Sütçü İmam dualarla anıldı
Milli Mücadelenin kahramanlarından Sütçü İmam, vefatının 101. yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı. Anma programına Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer de katıldı.
Asırlık cami kılınan ikindi namazıyla ibadete açıldı
Rize'nin Kalkandere ilçesine bağlı Hüseyin Hoca köyünde bulunan asırlık Hüseyin Hoca Köyü Sahil Cami’sinin restorasyonu tamamlandı. Tarihi cami, kılınan ikindi namazıyla ibadete açıldı.