Arama
Arama Sonuçları
Pirinç tarlasına tohum attı
Gercüş ilçesine bağlı Gönüllü köyünü ziyaret eden Batman Valisi Ekrem Canalp, çiftçiyle pirinç tarlasına tohum attı.
"Hayvancılıkta en büyük atağı Van yaptı"
Van Valisi Ozan Balcı, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinden faydalanan vatandaşı ziyaret etti. Vali Balcı, "2021 yılını Sayın Cumhurbaşkanımız küçükbaş hayvancılıkta hamle yılı ilan etmişti. En büyük atağı Van yaptı" dedi.
23 vali katıldı: Ankara'dan Antalya'ya yangın tatbikatı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ev sahipliğinde 23 il valisinin katılımıyla 2024 Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.
"Harmanı olmayanın dermanı olmaz"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, tarım sektörünü 27’inci defa bir araya getirecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Batı Akdeniz kuşağında bulunan ve 28.000‘den fazla çiftçiye erişmesi planlanan fuarın açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
Çiftçiler şenlikte ata tohumlarını takas yaptı
Ata tohumlarının yaşamasını ve geleceğe aktarılmasını sağlamak amacıyla Ordu Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, Fatsa Ziraat Odası ve Organize Yaşam Bölgesi tarafından 4. Tohum Takas Şenliği düzenlendi.
93 çiftçiye endemik çeltik tohumu dağıtıldı
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 93 çiftçiye yüzde 75 hibe destekli Karacadağ Çeltiği tohumu dağıtıldığını belirterek, "Karacadağ pirinci, çok özel bir ürün. Sadece Karacadağ'da, yetişen endemik bir türden bahsediyoruz" dedi.
Anhui’den Antalya’ya dostluk köprüsü kuruluyor
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Çin Halk Cumhuriyeti Anhui İl Komitesi Sekreteri, Halk Kongresi Daimi Komite Başkanı Bay Han Jun ve beraberindeki heyeti Hükümet Konağı binasında misafir etti.
Mera ıslah projesine Ani’den start verdi
Kars Valisi Ziya Polat'ın katılımıyla “Mera Islah ve Amenajman Projeleri" kapsamında proje tanıtım ve korunga tohumu dağıtım töreni gerçekleştirildi.
"Muş Ovası çok bereketli topraklara sahip"
Muş Valisi Avni Çakır, yüzde 75 hibeyle çiftçilere yönelik fasulye ve nohut tohumu dağıtım törenine katıldı. Vali Çakır, "Muş Ovası çok bereketli topraklara sahiptir. Bir ilin kalkınmasındaki en büyük etken üretimdir" dedi.
Traktör sürüp, ayçiçeği ekti
Batman Valisi Ekrem Canalp, 73 dönüm tarlada yağlık ayçiçeği ekimi etkinliğine katıldı. Traktörün direksiyonun başına geçen Vali Canalp, çiftçilerle birlikte ekim yaptı.
Sivas çiftçisine 415 ton tohum desteği
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivas İl Özel İdaresi ve DAP İdaresi tarafından finanse edilen projeler kapsamında; ‘Tohum Temin Töreni” düzenlendi.
Kaymakamlar nohut tohumlarını toprakla buluşturdu
Malatya Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, koordinatör kaymakamlar Tayfun Yılmaz ve Tarık Emre Uşen, Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar ve Yeşilyurt İlçe Tarım Orman Müdürü Süleyman Berktaş ile birlikte Fatih Mahallesinde bulunan arazide Tarım ve Orman Bakanlığınca hibe edilen nohut tohumlarını çiftçilerle beraber toprakla buluşturdu.
İftarını huzurevi sakinleriyle birlikte açtı
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla iftar programında yaşlılarla bir araya geldi.
"Kütahya'da planlı tarıma geçildi"
Tohum Temini Programı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Tarım ve sanayinin Kütahya'da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabalar gösterildi. Devlet ve hükümet desteğiyle planlı tarıma geçildi" dedi.
"Bu projeyle geleceğe tohum serpiyoruz"
Van'daki tüm okullara Van temalı hikaye kitabı dağıtılması için düzenlenen törene katılan Vali Ozan Balcı, "Başlattığımız Kitap Van projesi ile geleceğe tohum serpiyoruz. İlimize 3.5 milyon kitap kazandırarak, Türkiye’nin kitap bakımından en zengin illerinden biri olduk" dedi.
“Tarım için atılan her adım geleceğimiz demektir”
Üreticilere tohum ve arıcılık malzemesi dağıtan Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Tarım için atılan her adım geleceğimiz demektir. Tarım ve hayvancılık konusunda çalışmalarımıza ekip olarak devam ediyoruz. Savunma sanayinde elde ettiğimiz başarılara benzer sonuçları, tarım alanında da elde edeceğiz inşallah” dedi.
Kaymakamlar, tohumları toprakla buluşturdu
Kütahya Dumlupınar Kaymakamı Büşra Güllü Özpınar ve Altıntaş Kaymakamı Hüseyin Bozoğlan, daha yeşil bir dünya için karaçan tohumu ekimi yaptılar.
Baharlar, umutlar ve tohumlar birlikte yeşerecek
Tokat Valisi Numan Hatipoglu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Tohum Takas Etkinliğine katıldı.
Pavyonlarda çalışan kişilerde çıkan silahları açıkladı
Kütahya’daki pavyonları kapatan Vali Musa Işın, pavyonlarda çalışan 12 kişi ve irtibatlı oldukları 26 kişiden çıkan silahların dökümünü açıkladı. Pavyonları batakhane olarak niteleyen Vali Işın, “Kütahya’nın huzuru için mücadeleye devam” mesajı verdi.
Kaymakama destek, imama tepki
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde hutbede şehitlerin ismini okumaktan imtina eden imama tepki gösterilirken, imamı uyaran Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller’e destek yağdı.
“Öğrencilerimize unutamayacakları dokunuşlar yapın”
Aday öğretmenlere seslenen Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, “Öğrencilerimizin hayatlarına ömürlerinin sonuna dek unutamayacakları dokunuşlarda bulunmalısınız. Sevinçte ve kederde bir ve beraber olmanın tohumlarını serpmelisiniz” dedi.
Gereği yapıldı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan orduya ve askere hareket eden O.K. isimli şahsın yakalandığını ‘Gereği Yapıldı!” diyerek duyurdu.
Asayiş ve güvenlikte son 4 ayı değerlendirdi
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, göreve başladığı günden bu yana dört aylık süreç boyunca asayiş ve güvenlik konularıyla ilgili geniş bir değerlendirme yapmak üzere basın toplantısı düzenledi.
"Safir tohumu ile verimli topraklarımız buluştu"
Şanlıurfa'nın Halfeti Kaymakamlığı kontrolünde 50 dekar alana Safir çeşidi olan aspir tohumu ekildi. Kaymakam Zikrullah Erdoğan, "Safir tohumu ile verimli topraklarımız buluştu" dedi.
En yüksek gerçekleştirme ödülü
Bartın, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında “En Yüksek Gerçekleştirme” yapan il ödülüne sahip oldu.
Öğrencilere kaymakamlığı anlattı
Kariyer Günleri düzenleyen Anadolu lisesi öğrencilerine kaymakamlık mesleği hakkında bilgi veren Van Gürpınar Kaymakamı Yasin Erdem, öğrencilere fedakarlık olmadan başarının olamayacağını anlattı.
6 gölet orta vadede 60’a çıkacak
Van’da 6 gölet bulunduğunu, orta vadede bunu 60 gölete çıkarmak istediklerini belirten Vali Ozan Balcı, “Van’daki sulanabilir bütün alanları 10 yıl içinde sulu tarıma açmamız lazım” dedi.
Vali Çeber, Gaziantep'e gelen bakanlara teşekkür etti
Gaziantep’e gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çiftçilere yönelik mazot ve gübre dağıtımı programına, '100’üncü Yıl Tünelleri' ışık görme törenine ve Galle park emniyet personeline bisiklet dağıtım törenine katıldı. Vali Kemal Çeber, kentte gelen bakanlara teşekkür etti.
"Bir araya gelince işler çözülüyor"
Enez ilçesine bağlı köy muhtarlarıyla 2. kez aylık toplantıda bir araya gelen Edirne Valisi Yunus Sezer, "Bir önceki toplantıda aldığımız kararların yüzde 90’ından fazlası gerçekleşmiş. Gördüğünüz gibi bir araya geldikten sonra işlerin yüzde 90’ı kendiliğinden çözülüyor" dedi.
Geleneksel yöntemle buğday ekti
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Ak Parti Milletvekili Mervan Gül, Baykan Kaymakamı Emin Bağlı ile birlikte Veysel Karani Beldesinde geleneksel buğday ekimi gerçekleştiren çiftçilerle bir araya geldi.