Arama
Arama Sonuçları
Mersin'de yatırımların bedeli: 175 milyar 51 milyon
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı III. dönem toplantısı gerçekleştirildi. Toplantında konuşan Vali Pehlivan, "İlimizde yürütülmekte olan 537 projenin, toplam yatırım bedeli 175 milyar 51 milyon 156 bin TL, 2024 yılı harcaması 9 milyar 453 milyon 840 bin TL’dir" dedi.
Vali Çiçek: Gözaltına alma işlemleri devam ediyor
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 30 Haziran'da kentte meydana gelen olaylarla ilgili açıklama yaptı. Vali Çiçek, "Olaylara karışanlarla ilgili olarak gözaltına alma işlemleri devam etmektedir. Video inceleme ve şüpheli tespit çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir" dedi.
"Madımak, Türkiye'nin acısıdır"
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybedenler için Madımak Oteli'nde düzenlenen anma törenine katıldı. Vali Şimşek, "Bu acı sadece burada hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısı değil, hepimizin acısıdır. Tüm Sivas'ın acısı, tüm Türkiye'nin ve ülkemizin acısıdır" dedi.
Bakan Yerlikaya: 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı
İçişleri Bakanlı Ali Yerlikaya, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelenin 7/24 kararlılıkla sürdüğünü belirterek, "149 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ile 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı" dedi.
Sinop'ta kaçak su kullanımına karşı ekip kuruldu
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, kentte kaçak su kullanımına karşı Denetim Ekibi oluşturulduğunu belirterek, "Kaçak su kullanımı hem suç hem de diğer vatandaşların hakkına girmektir. Bu konuda lütfen duyarlı olalım" dedi.
"Öğrencilerin başarısı, mutluluğumuzu zirveye taşıdı"
LGS ile 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında önemli başarılara imza atan öğrencilerle bir araya gelen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Yiğitbaşı, "LGS’de ve bursluluk sınavlarından gelen toplamda 10 Türkiye derecesi mutluluğumuzu zirveye taşıdı" dedi.
Çalışmaları inceleyip, talimat verdi
Iğdır Valisi Ercan Turan, temizlenen kanal çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Turan, aksaklıklara mahal verilmemesi için ilgili birimlere talimat verdi.
1 haftada 2 milyon 786 bin araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 20-27 Haziran'da 2 milyon 786 bin 451 aracın denetlendiğini, toplam 433 bin 207 sürücüye işlem yapıldığını bildirdi.
Çökmelerin olduğu Yusufeli T14 Tüneli, trafiğe kapatıldı
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Yusufeli T14 Tüneli’nin trafiğe kapatılması sonrası trafik akışının yönlendirildiği ve T14 tüneline alternatif olarak yapılan servis yolunda inceleme yaptı.
Çocuklar ve koruyucu aileler gönüllerince eğlendi
Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen Koruyucu Aile Şenlikleri'nde koruyucu aileler ile koruma altındaki çocuklar bir araya gelerek gönüllerince eğlendi. Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik de çocuklarla birlikte halat çekme yarışı yaptı.
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu TİMBİR'den Türkiye'de bir ilk
Mia Haber'in kurucularının da arasında olduğu, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) bünyesinde teşekkül eden ve TOBB UYUM’un işbirliği ile faaliyete geçecek olan Güvenli İnternet Medya Merkezi (GİMMER) kuruldu. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden GİMMER için ilk kurucu işbirliği protokolü imzalandı.
Kaymakam, üreticiyle buğday hasat etti
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, buğday hasadına katıldı. Üreticilerle birlikte buğday hasat eden Kaymakam Ergin, "Bereketli olsun" dedi.
Vali Yılmaz, dalından bamya topladı
Bamya hasadına katılan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, üreticilerle birlikte bamya topladı.
Tunceli'de MotoFest heyecanı başladı
Tunceli Motofest heyecanına ortak olan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, "Tunceli Motofest 1. günü çok keyifliydi" diyerek bugün festivalin 2. günü olduğunu belirterek, herkesi davet etti.
"Şemdinli için el ele vererek, çevre temizliği yaptık"
Çevre temizliği etkinliğine katılan Hakkari'nin Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, "Daha Yaşanılabilir bir Şemdinli İçin projesi kapsamında el ele vererek çevre temizliği yaptık" dedi.
"Hain emellerine ulaşamayacaklar"
Mardin'in Ömerli ilçesinde 37 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 16'sı çocuk, 6'sı kadın 30 kişi için anma töreni yapıldı. Törene katılan Vali Tuncay Akkoyun, "Bizler birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza verdiğimiz müddetçe Allah’ın izniyle hiçbir güç, hiçbir bölücü terör örgütü hain emellerine ulaşamayacak" dedi.
Hafik Gölü turizme kazandırılacak
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü’ndeki çevre düzenleme çalışmalarını inceledi. Vali Şimşek, "Amacımız Hafik’imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak" dedi.
Şanlıurfa Valisi Şıldak, elektrik kesintisi sorunu için talimat verdi
Şanlıurfa’da artan elektrik kesintileri nedeniyle toplantı yapan Vali Hasan Şıldak, elektrik hizmetlerinin sunumunda meydana gelen aksamaların giderilmesi, vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi için bütün tedbirlerin alınması, her tür imkanın kullanılarak sorunun çözülmesi talimatını verdi.
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, emekli oldu
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, yaş haddinden dolayı emekliye ayrıldı. Veda mesajı yayımlayan Vali Su, "Kadim şehir Diyarbakır'da görev yapmaktan ve siz değerli halkımıza hizmet etmekten büyük bir memnuniyet ve onur duydum. Allah'a (cc) emanet olunuz" dedi.
Anız yakanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak
Batman'ın Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör başkanlığında anız yangınları ile mücadele toplantısı gerçekleştirildi. Kaymak Güngör, "Anız yakanlar hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak" dedi.
Gölpark Fest, 5 Temmuz'da başlıyor
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Gölpark Fest hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, "Gölpark Fest, 5-6-7 Temmuz’da Pelitözü’nde yapılacak" dedi.
"Olayların aydınlatılma oranı yüzde 96"
2024 yılı Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Van Valisi Ozan Balcı, "Mayıs ayı içerisinde kolluk birimlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde; toplam 1.299 olaya müdahale edilmiş olayların aydınlatılma oranı yüzde 96'dır" dedi.
Batman'da anız yakanlara ceza verilecek
Batman Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar başkanlığında Anız Yangınları ile Mücadele Toplantısı yapıldı. Toplantıda anız yakanlarla ilgili olarak dekar başına 1933,95 TL, idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
"Toprağımıza sahip çıkalım, anız yakmayalım"
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türkiye'nin birçok noktasından yangın haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Valiler ve kaymakamlar da vatandaşları bir kez daha uyararak, anız yakılmaması çağrısında bulundu.
İstanbul’da 1 milyon 87 bin yabancı yaşıyor
Göç İdaresi Başkanlığı, İstanbul'da toplam 1 milyon 87 bin 17 yabancının yaşandığını açıkladı.
Vali Masatlı, 3 noktada trafik denetimi yaptı
3 noktada yol kontrolü denetimlerine katılan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bayram tatili dönüşü için yollara çıkan vatandaşları uyararak, "Hız limitlerine uyalım ve emniyet kemerini takalım" dedi.
OSB'ye mağaza ve işyerleri kurulacak
Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, Organize Sanayi Bölgesi'nde Nurhak yoluna cephe alanlarda büyük mağaza ve işyerleri kurulmasına yönelik çalışma başlatıldığını belirtti.
Abdullah MELİKOĞLU
Sultanhanı Kaymakamı
"Bizim devletimiz 'Erenler nefesidir' Fitneye geçit vermez"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bizim devletimiz Yunus Emre’nin deyişiyle 'Erenler nefesidir.' Fitneye geçit vermez. Bu anlayışla 4 Haziran 2023-3 Haziran 2024 tarihleri arasında Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarımıza bağlı birimlerimiz tarafından: BTÖ’ye (Bölücü Terör Örgütü) yönelik 31 bin 994 operasyon yapıldı" dedi.
"Öğrencilerin başarıları göğsümüzü kabarttı"
Giresun Bilim Fuarları Festivali'nin açılışına katılan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, çeşitli yarışmalarda dereceler elde eden öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, "Öğrencilerin elde ettiği başarıları gurur verici, göğsümüz kabardı" dedi.