Arama
Arama Sonuçları
"Hırsızlık olayları yüzde 53 azaldı"
Mayıs ayı asayiş olayları hakkında bilgi veren Hakkari Valisi Ali Çelik, "Mayıs ayı içerisinde il genelinde gerçekleşen hırsızlık suçları önceki yıla göre 19’dan 9’a kadar düşürüldü ve yüzde 53 oranında bir düşüş oldu" dedi.
Bakan Yerlikaya: Bir haftada 2 milyon araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında 2 milyon 540 bin 665 aracın denetlendiğini belirterek, toplam 409 bin 987 araca ve sürücüye de işlem yapıldığını açıkladı.
Kütahya'da trafik akışı daha güvenli hale getiriliyor
Ulaşım yatırımlarını yerinde inceleyen Kütahya Valisi Musa Işın, "Kütahya-3'üncü Bölge Hududu Yolu Kütahya girişi köprü kavşağı düzenleme çalışmaları sürüyor. Projelerin tamamlanmasıyla trafik akışı daha güvenli olacak" dedi.
Edremit'te güvenli turizm için toplantı yapıldı
Yaklaşan turizm sezonu öncesi, huzurlu ve güvenli bir turizm sezonunun geçirilmesi amacıyla Balıkesir Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş başkanlığında turizm sezonunda alınacak önlemler ve yürütülecek çalışmalar değerlendirildi.
Kütüphaneye milli futbolcunun adı verildi
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, trafik kazasında hayatını kaybeden milli futbolcu Ahmet Çalık'ın isminin verildiği okul kütüphanesinin açılışını gerçekleştirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
"Trafikteki yarışı değil yaşamı seçiyoruz"
Adana Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar, trafik uygulamasına katıldı ve vatandaşları uyararak, "Trafikteki Yarışı Değil Yaşamı Seçiyoruz" vurgusu yaptı.
Trafik güvenliğinde başarılı olanlara takdir
Her yıl Mayıs ayının ilk haftası gerçekleştirilen ve trafik bilincinin artırılmasına yönelik etkinliklerle kutlanan "Trafik Haftası"nda, bu yıl da Manisa’nın trafik güvenliğine katkıda bulunan personel ve yılın başarılı şoförü unutulmadı.
Motosiklet sürücülerine yelek hediye etti
Trafik Haftası dolayısıyla kurulan stantları gezen Edirne Valisi Yunus Sezer, daha sonra motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimlere katıldı. Vali Sezer, motosiklet sürücülerine reflektör yelek hediye etti.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
“Trafik kazaları bizi üzmeye devam ediyor”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İbrahim Tatlıses İlkokulunda öğrencilerle bir araya geldi.
Uygulama noktasında denetim yaptı
Adıyaman Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında polis kontrol noktasını ziyaret ederek, ekiplerle ve öğrencilerle birlikte uygulama yaptı.
"Kurallar konusunda ailenizi uyarın"
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Trafik Haftası dolayısıyla kurulan stantları gezdi. Öğrencilere trafik kurallarına uyulmasının öneminden bahseden Vali Aksoy, ailelerini de bu kurallara uymaları konusunda uyarmalarını söyledi.
Öğrencilerle yaya geçidinde yürüdü: Yayalar kırmızı çizgimiz
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu himayesinde Trafik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Valilik Hizmet Binası önündeki yaya geçidinde, yayaların güvenliği ve trafik kurallarına uyulması konusunda farkındalık oluşturulması hedeflenen “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” etkinliği düzenlendi.
"Hakkari'de operasyonlar yüzde 133 oranında arttı"
Hakkari Valisi Ali Çelik, asayiş toplantısında ilgili birim yöneticileriyle bir araya geldi. Vali Çelik, "Hırsızlık olayları yüzde 8️0 oranında, dolandırıcılık olayları yüzde 25 oranında azaldı. Kaçakçılık ve organize suçlar kapsamındaki başarılı operasyonlar yüzde 133 oranında arttı" dedi.
"Can yanmasın, mal ziyan olmasın!"
Adıyaman Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan’ın katılımıyla Belören Beldesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, trafik kazalarını önlemek amacıyla "Reflektör Tak Görünür Ol" projesi kapsamında 196 traktör sürücüsüne reflektör dağıtımı gerçekleştirildi.
"Trafik konusunda daha duyarlı olalım"
Burdur Valisi Türker Öksüz, “Karayolu Trafik Haftası” kapsamında düzenlenen farkındalık yürüyüşü ve açılış programına katıldı. Vali Öksüz, vatandaşları trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, davet etti.
“Çok şükür böyle bir afeti can kaybı olmadan atlattık”
Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ile birlikte, Cizre ilçesinde etkili olan rüzgar ve sağanak yağış sebebiyle yaşanan sel baskınından etkilenen mahallerde incelemelerde bulunarak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Geleceğin bilim insanları projelerini Vali'ye anlattı
Edirne Valisi Yunus Sezer, TÜBİTAK Bölge Finali’nde dereceye giren öğrenciler ile bir araya geldi.
Valilikler mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarını iyileştirecek
Çalışmak için bulundukları ilden başka illere giden mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin yaşadıkları sorunların giderilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
“Bu resimlerin hepsini şehit babam için çizdim”
Görevi başındayken geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Hüseyin Gül’ün 12 yaşındaki oğlu Talha Gül, çizdiği yağlı boya resimlerini babası anısına düzenlediği sergide sanatseverlerle buluşurdu. İçişleri Bakanlığı bakan yardımcıları Mehmet Aktaş ve Bülent Turan da sergiyi gezerek şehidin emanetine destek oldu.
Öğrencilerle hala saha maçı yaptı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ilçe ziyaretleri kapsamında Develi ilçesini ziyaret etti. Vali Gökmen Çiçek’in Develi İlçesindeki ilk durağı Develi Kaymakamlığı oldu.
Kazayı önleyen trafik polisini ödüllendirdi
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, 14.04.2024 Pazar günü İbrahim Öktem Caddesi üzerindeki uygulama noktasına yaklaşan dolmuş şoförünün rahatsızlandığını fark edip, minibüsü durdurmaya çalışan ve arkadan gelen sürücüleri uyararak kazayı önleyen Karaman Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hüseyin Ala’yı makamında kabul etti.
Trafik polisinin dikkati olası kazayı önledi, Bakan Yerlikaya teşekkür etti
Karaman'da dolmuşuyla seyir halindeyken fenalaşan sürücü, uygulama yapan trafik polisinin dikkati sayesinde kaza yapmaktan son anda kurtuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya o anları sosyal medya hesabından paylaşarak, polis memuruna teşekkür etti.
Bakan Yerlikaya: 75 kişi hayatını kaybetti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 6 bin 530 kazanın meydana geldiğini ve bu kazalarda 75 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar iptal edildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Düzce’de diğer sürücülere selektörle radar denetimini haber veren 14 sürücüye kesilen trafik cezalarının iptal edildiğini açıkladı.
2 bin sürücü simülasyon aracıyla farkındalık kazandı
Jandarma Trafik Daire Başkanlığı koordinesinde bayram tatilinde 2 bin 543 yol kullanıcısına Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile eğitim verildi.
"66 vatandaşımız hayatını kaybetti"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin son günü olduğunu belirterek, vatandaşları bir kez daha uyardı. Bakan Yerlikaya, "Bayram tatilinin ilk 8 gününde 66 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Tekrar uyarıyoruz. Lütfen aşırı hız yapmayalım" dedi.
Vali Gül’den 50 noktaya bayram ziyareti
İstanbul Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı boyunca İstanbul’da 50 ayrı noktaya ziyaret gerçekleştirerek hem incelemelerde bulundu hem de İstanbullularla bayramlaştı.
"Daha fazla acı yaşamamak için lütfen dikkat!"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bayram tatilinin sonlarına doğru yola çıkacak vatandaşlara seslenerek meydana gelebilecek olası kazalara karşı dikkatli olunmasını ve trafik kurallarına uyulmasını istedi.
Kilit kavşaktaki trafiğe havadan denetim
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Barış Cücen ile birlikte havadan yapılan trafik denetimine katıldı.