Arama
Arama Sonuçları
Mülki idare amirleri, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girdi. Okullarda ise karne heyecanı vardı. Vali ve kaymakamlar, okullardaki karne törenlerine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
"Öğrencilerin başarıları göğsümüzü kabarttı"
Giresun Bilim Fuarları Festivali'nin açılışına katılan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, çeşitli yarışmalarda dereceler elde eden öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, "Öğrencilerin elde ettiği başarıları gurur verici, göğsümüz kabardı" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
Ağrı Dağı'ndaki meteor çukuru turizme kazandırılacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, Ağrı Dağı'ndaki Korhan Meteor Çukuru'nun turizme kazandırılacağını ifade ederek, "Doğal bir oluşum, belki 1 milyon yıl önce oluştu ama hala etkileri, etraftaki kayaç yapıları izlerini taşıyor. Burası merak edilen bir nokta" dedi.
Kaymakam Ergin, öğrencilerle çöp topladı
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerle birlikte çöp topladı.
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
Kemer'de 'Mutlu Ailem Mutlu Okulum' projesi başladı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, ilçede 'Mutlu Ailem Mutlu Okulum' projesinin başlatıldığını belirterek, "Okullardaki psikolojik danışman ve rehberlik öğretmenler aracılığıyla tespit edilen sorunlu ailelerle, bireysel olarak görüşmeye başladık" dedi.
Şehit öğretmen Aybüke Yalçın dualarla anıldı
PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 7. vefat yıl dönümünde kabri başında anıldı. Anma törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Çorum Valisi Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı da katıldı.
Terörden temizlenen Korhan Yaylası turizm merkezi olacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, terörden temizlenen Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası bölgesinde yol çalışmalarının yapılacağını belirterek, "Bölgeyi hem turizm merkezi hem de hayvancılığın yapılacağı bir nokta haline getireceğiz" dedi.
"Arıcılık ile Siirt'imiz bereketleniyor"
Arı kovanı dağıtım programına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Arıcılık ile Siirt'imiz bereketlenmeye devam ediyor. Hedefimiz; bal üretiminde Türkiye’de ilk 5, arı kovanı sayısında da ilk 10'a girmek" dedi.
Vali Usta, terörden arındırılan bölgeleri gezdi
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, vatandaşlarla birlikte terörden arındırılan bölgeleri gezdi. Bölgedeki turizm potansiyelini artırmak istediklerini ifade eden Vali Usta, "Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Bingöl'le ilgili ne kadar algınız varsa yerle bir olacak" dedi.
Terörden temizlenen yaylarda artık çocuk sesleri yükseliyor
Iğdır Valisi Ercan Turan, terörden temizlenen Korhan Yaylası'nı ziyaret etti. Yaylada oynayan çocuklar, Vali Turan'ı asker selamıyla karşıladı.
"11 bin yıl kadar önceye dayanan izler var"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesinde hassas alan olarak tescil edilen Gilindire Mağarası’nda incelemelerde bulundu. Yeniden ziyarete açılan mağarayı gezen Vali Pehlivan, "Bu mağarada insanoğlunun izleri 10-11 bin yıl kadar önceye dayanmaktadır" dedi.
"4 milyon kitabı Van'a kazandırdık"
Kitap Van Projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrencilere ödül veren Van Valisi Ozan Balcı, "Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandıralım istedik. Kitap okuma kültürünün yaygınlaşması için hep beraber çalıştık ve 4 milyon kitabı ilimize kazandırdık" dedi.
AB heyeti, Burdur'daki antik kente hayran kaldı
Burdur Valisi Türker Öksüz, kente gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nokolaus-Meyer Landrut ve AB Üyesi Ülkelerin Ankara Büyükelçileri ile birlikte Sagalassos Antik Kenti’ne ziyarette bulundu. Sagalassos'un tüm bölümlerini gezen heyet, antik kente hayran kaldı.
"Sıfır Atık, örnek bir proje"
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen sıfır atık temalı “Atma Kazandır" sergisine katılan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, "Sıfır Atık Projesi, tüm vatandaşlarımızın, kurumlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın sahip çıktığı, sonuçları itibariyle sadece ulusal anlamda değil uluslararası anlamda örnek olan bir projedir" dedi.
YİMER 157, 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157 Çağrı Merkezi), insan ticareti ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili acil yardım ihbarında bulunan 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı.
"Demokrasiden asla vazgeçilmeyecek"
“Kütahya’dan Doğan Büyük Türkiye İdeali: Adnan Menderes ve 27 Mayıs Çalıştayı'na katılan Vali Musa Işın, "Türk milleti, istiklal ve istikbaline çok bağlıdır. Demokrasiden ve hukuk devletinden asla vazgeçilmeyecek" dedi.
Nuh'un Gemisi konsept alınacak
Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cehennem Deresi'ne yapılacak olan Cam Seyir Teras alanında inceleme yaptı. Vali Atay, projenin, Hz. Nuh Gemisi'nin konsept alınarak yapılacağını belirtti.
Vali, Van'ın meşhur lezzeti otlu peynirden yaptı
Van’ın meşhur otlu peynir üretim tesisinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, hem peynir mayaladı hem de çalışanlarla birlikte peynir yaptı.
Mersin, "Altın Renkli Yenidünya" üretiminde ilk sırada
'Altın Renkli Yenidünya’ meyvesinin üreticileri ile bir araya gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, yenidünya üretiminde de ilk sırada yer alıyor" dedi.
Üstün zekalı çocuklar aranıyor
İstanbul Valisi Davut Gül, üstün zekalı çocuklar için düzenlenen çalıştaya katıldı. Vali Gül, "Üstün yetenekli çocukların bulunmasını ve en ileri seviyede eğitim almalarını istiyoruz" dedi.
Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte etkili olan sağanağın vurduğu noktalarda inceleme yaptı. Kavaslı Altgeçidi’nde devam eden temizleme ve yol açım çalışmalarını inceleyen Vali Masatlı, Uzun Çarşı esnafını da ziyaret etti.
Deniz çiftliğinde midye hasadı başladı
Balıkesir'in Erdek Kaymakamı Atakan Atasoy, yaklaşık 2 bin ton kapasiteli midye üretim çiftliğindeki üretim hasadına katıldı. Midye toplayan Kaymakam Atasoy, "Sağlıklı, hijyenik şartlarda üretilmiş midyelerin denizlere katkı sağlaması önemli" dedi.
"Qıris, Doleme, Mende gibi birçok farklı lezzetimiz var"
Yöresel Lezzetler Festivali'ne katılan ve yöresel yemeklerin tadına bakan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Qıris, Doleme, Mende ve Doğaba gibi birçok farklı lezzetimiz var. Dışarıdan gelen misafirlerimizi bu lezzetlerle buluşturmamız gerekiyor" dedi.
Şampiyonlara başarılar diledi
Aksaray ve Kayseri Bölge finallerinde birinci olup TÜBİTAK Türkiye Finallerine katılacak öğrencilerle bir araya gelen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Şampiyon Misafirlerimiz... Sevgili gençler, başarılarınız daim olsun" dedi.
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak. Şehir, 25 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle renklenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi festivalin Şanlıurfa’nın Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunacağını söyledi.
Göçmenlerin ülkelerine dönmesi için temaslarda bulundu
Afganistan'a giden Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Türkiye’de düzensiz göçmen konumundaki Afganistan vatandaşlarının ülkelerine geri dönmeleri için temaslarda bulundu.
Hastalığını hiçe sayıp, Hatay için çalıştı
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası Hatay'a koordinatör vali olarak atanan ve o dönem kanser tedavisi gören eski Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nde "Vefa Ödülü"nün sahibi oldu.