Arama
Arama Sonuçları
Vali Taşolar, bisiklet turunun startını verdi
Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun son etabı Çankırı’dan başladı. Vali Fırat Taşolar, tura katılan bisiklet sporcularını ziyaret ederek, Belediye Meydanından başlayan turun startını verdi.
Elazığ’daki Ahıska Türklerini bayramda yalnız bırakmadılar
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros ve il protokolü ile birlikte Aşağıdemirtaş Geçici Konaklama Merkezi’ndeki Ahıska Türkleriyle bayramlaştı.
Uraloğlu: Ukrayna’nın bütünlüğü ve güvenliği bizim için çok önemli
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Topluluklar, Bölgeler ve Altyapı Geliştirme Bakanı Oleksandr Kubrakov ile görüştü. Bakan Uraloğlu, "Türkiye-Ukrayna arasındaki kara yolu taşımacılığını serbestleştirdik ve 2024 sonuna kadar da uzattık. Ukrayna’nın bütünlüğü ve güvenliği bizim için kesinlikle çok önemli ki Cumhurbaşkanımız o noktada çok net bir irade ortaya koydu. İnşallah kısa sürede orada barış ve Ukrayna’nın bütünlüğü sağlanır” dedi.
"Düzensiz göçle mücadeleye devam ediyoruz"
Antalya Vali Hulusi Şahin, Mobil Göç Noktası'nı ziyaret etti. Düzensiz göçmenlere karşı ciddi tedbirler aldıklarını ifade eden Vali Şahin, "Hep birlikte büyük bir kararlılıkla düzensiz göçle mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
Dünya ikincisiyle maç yaptı
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Para Badminton Dünya Şampiyonası'nda ikinci olan Halime Yıldız ile badminton maçı yaptı.
Sivas, atletizm balkan şampiyonasına ev sahipliği yapacak
4 Eylül Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sivas’ta ilk kez düzenlenecek olan U-18 Atletizm Balkan Şampiyonası'nın basın toplantısı Sivas Valiliği Dr. Hasan Canpolat Salonu'nda gerçekleştirildi.
Ukraynalı yetim çocukları misafir etti
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Rusya-Ukrayna savaşında ailelerini kaybeden yetim çocukları makamında misafir etti.
Şimdi Isparta’da gül zamanı
Gülün başkenti Isparta her yıl olduğu gibi bu Haziran’da da Uluslararası Gül Festivaline ev sahipliği yapıyor. 2-4 Haziran 2023 tarihleri arasındaki festival dolayısıyla birçok etkinlik düzenlenecek.
“10 gün sonra bakanlığım sona eriyor”
İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, "10 gün sonra bakanlığım sona eriyor. 7 yıl görevdeydim, elimden geleni yaptım" dedi.
“Bir gün bakanlığın konforunu yaşadıysam haram olsun!”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "7 yıla yakın İçişleri Bakanlığı görevi yapıyorum. Hayatımda bir gün bakanlığın konforunu yaşamış değilim. Yaşadıysam haram olsun" dedi.
“Tüketerek değil, üreterek var olacağız”
Kütahya'da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen tarım fuarının açılışına katılan Vali Ali Çelik, sürdürülebilir gıda güvenliğinin önemine dikkat çekti. Vali Çelik, konuşmaların ardından fuara katılan firmaları ziyaret etti ve traktöre bindi.
Depremzede çocuklar için pedal çevirdiler
Antalya’nın Kemer ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen Akra Gran Fondo Powered by AG Tohum Bisiklet Yarışı düzenlendi.
Ukraynalı yetim çocukların misafirliklerinin 1. yıl dönümü
Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Kemer’de misafir edilen Ukraynalı yetim çocukların Kemer’de bulunmalarının 1. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “Savaşsız Çocukluk” projesi Teşekkür Günü etkinliğine katıldı.
Yabancılardan depremzedeler için kan bağışı
Samsun Valiliği’nin öncülüğünde Göç İdaresi Müdürlüğü’ne kayıtlı Suriye, Irak, Afganistan ve Ukrayna uyruklu yabancılar, depremzedeler için kan bağışında bulundu.
Çetin Oktay KALDIRIM
Vali-Mülkiye Başmüfettişi
Açılış maçını Kaymakam ile belediye başkanı yaptı
Antalya Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kemer Açık Masa Tenisi Festivali, Kaymakam ile Belediye Başkanı'nın maçı ile başladı.
AFAD hedeflerini yakalayıp geçti
Afet ve acil durumlarda Türkiye ve dünyanın yardımına koşan İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 2022 yılında koyduğu hedefleri yakalayarak geçti. AFAD Başkanı Yunus Sezer, “Afetlere Hazır Türkiye hedefimize emin adımlarla yürürken, insanlığın yaralarına merhem olmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Köyü boşaltanlar geri dönecek
Antalya Valiliğinde ‘Akseki Yerel Ürünler Turizmle Buluşuyor Projesi’ imza töreni gerçekleştirildi. Vali Ersin Yazıcı, “Son yıllarda köylerimiz hızla boşalmaya başladı artık tarım bırakılıyor. Bu durumu tam tersine çevirmek için çalışmalar yapıyoruz. Akseki bu proje ile Türkiye’ye çok güzel bir örnek oluşturacak” dedi.
Biçerdöverle ay çekirdeği hasadı yaptı
Konya Tuzlukçu Kaymakamı İsa Bertan, ay çekirdeği hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti. Kaymakam Bertan, biçerdöver kullanarak hasada katıldı.
122 bin metrekarelik alanda Tarım Fuarı
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 122.000 metrekarelik alan üzerine kurulu, 100’ün üzerinde firmanın yer aldığı, firmaların en yeni teknolojilerinin sergilendiği Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı'nın açılışına katıldı.
Vali Yazıcı: Tarımda dünya pazarında yeni ürünlerle yer bulmalıyız
Tropikal meyvelerin kazanç bakımından daha kârlı ve ülke ekonomisine daha çok katkı sunduğunu belirten Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Bizler de tarımda çeşitlilik sağlayarak dünya pazarında yeni ürünlerle yer bulmalıyız" dedi.
Bayrama Elazığ’da giren Ahıska Türkleri: Hiç böyle bir bayram yaşamamıştık
Elazığ Valisi Ömer Toraman, Ukrayna'daki savaş nedeniyle tahliye edilerek aileleriyle Elazığ'daki konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkleri’nin bayram sevincine ortak oldu.
7 yıl sonra Bayramören’de paraşütçüler yeniden yarışacak
Çankırı’nın Bayramören ilçesinde 7 yıl aradan sonra 2-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek paraşüt yarışmasında 40 sporcu yarışacak. Bayramören Kaymakamı Tuncay Karataş, ilçenin yamaç paraşütü konusunda dünyadaki sayılı yerlerden bir tanesi olduğunu söyledi.
Vali Yıldırım, Ahıska Türkü’nün bebek sevincine ortak oldu
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Ukrayna'daki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan ve öğrenci pansiyonunda misafir edilen Ahıska Türklerini ziyaret etti. Vali Yıldırım, Tekirdağ'da doğan Cansu bebeğin anne babasını tebrik ederek, "Allah bahtını açık etsin" dedi.
İçişleri Bakanı Soylu: 502 bin Suriyeli gönüllü ülkesine döndü
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu ana kadar 502 bin kişi gönüllü olarak geri döndü. Her hafta ortalama 400-500 kişi geri dönüyor zaten. Geri döndükleri bölgeler de bizim güvenli olarak yaptığımız bölgeler" dedi.