Arama
Arama Sonuçları
Mülki idare amirleri, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girdi. Okullarda ise karne heyecanı vardı. Vali ve kaymakamlar, okullardaki karne törenlerine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
"Sinop, Türk somonu üretiminde ülkemizin merkez üssüdür"
Gerze açıklarında başlayan Türk somonu hasat çalışmalarına katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Sinop, ülkemizin somon üretiminin yüzde 35’ini karşılıyor. Sinop’umuz; Türk somonu üretiminde 2017 yılından bu yana kurulan tesislerimizle, ülkemizin merkez üssü olmuştur" dedi.
"Öğrencilerin başarıları göğsümüzü kabarttı"
Giresun Bilim Fuarları Festivali'nin açılışına katılan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, çeşitli yarışmalarda dereceler elde eden öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, "Öğrencilerin elde ettiği başarıları gurur verici, göğsümüz kabardı" dedi.
Vatandaşın derdini yerinde dinledi
Tokat'ın Turhal Kaymakamı Turan Soğukoluk, vatandaş buluşmaları kapsamında Necip köyünde halk günü toplantısı düzenledi. Kaymakam Soğukoluk, vatandaşların istek, talep ve şikayetlerini tek tek dinledi.
"Kütüphanelerimiz cehalete karşı çok önemli bir üs bölgesidir"
5 milyon ödenekle yapılan İbrahim Hakkı Halk Kütüphanesi'nin açılışına katılan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Kütüphanelerimiz cehalete karşı açılan savaşta çok önemli bir üs bölgesidir" dedi.
Çukurören köyünün yol sorunu için talimat verdi
Çukurören köyündeki vatandaşların sorunlarını dinleyen Bilecik Valisi Şefik Aygöl, çevredeki fabrikalardan dolayı köy yolunun tozlanması konusunda yolun yeniden yapılması için talimat verdi.
Hem vali hem veli olarak mezuniyet törenine katıldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, hem vali hem de oğlu Ahmet Tarık Çiftçi’nin velisi olarak Süheyla-Sıtkı Alp Fen ve Anadolu Lisesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Vali Çiftçi, "Bir başarı varsa ardında çalışmak, çabalamak vardır, gayret vardır, emek vardır" dedi.
"Çocuklar ilim ve bilimle uğraşmalı"
Siirt Pervari Kaymakamı Ahmet Gülderen, öğrencilerinin ‘Robotik Kodlama ve 3D Tasarım Beceri Atölyesi Yıl Sonu Sergisi'ni gezdi. Çalışmaları inceleyen Kaymakam Gülderen, çocukların ilim ve bilimle uğraşmalarının önemine değindi.
Hedef; Saros Körfezi'nin marka değerini artırmak
Edirne Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında Saros Körfezi Master Plan Toplantısı yapıldı. Vali Sezer, "Amacımız Saros Körfezi'nin marka değerini artıracak model ortaya koymak" dedi.
"Gençlerimizi bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz"
Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Türkiye yüzyılının en büyük hazinesi ve teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizi önleyici tedbirlerle koruyarak bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz" dedi.
"AFAD kritik bir rol oynayacak"
AFAD’ın depreme hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "AFAD'ın gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olması, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi.
Kars'taki 15 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Mobil Göç Noktası Aracını ziyaret eden Kars Valisi Ziya Polat, "15 düzensiz göçmen tespiti yapılarak haklarında sınır dışı işlemi uygulandı" dedi.
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
Kaymakam adayları belli oldu
Kaymakam adaylarının meraklar beklediği o gün geldi. Yazılı sınav sonucunun ardından mülakata katılan 77 kaymakam adayı belli oldu.
Ağrı Dağı'ndaki meteor çukuru turizme kazandırılacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, Ağrı Dağı'ndaki Korhan Meteor Çukuru'nun turizme kazandırılacağını ifade ederek, "Doğal bir oluşum, belki 1 milyon yıl önce oluştu ama hala etkileri, etraftaki kayaç yapıları izlerini taşıyor. Burası merak edilen bir nokta" dedi.
Bakan Yerlikaya: 77 kaymakam adayımızı açıklıyoruz
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılı için alımı planlanan kaymakam adaylığı yazılı ve sözlü sınav süreçlerinin tamamlandığını açıklayarak, "Sınavlarda başarılı olan 77 Kaymakam adayımızı açıklıyoruz" dedi.
"Yeşil vatanımızın kahraman bekçileri göreve hazır"
Sinop Orman Yangını İlk Müdahale Ekip Merkezi'ni ziyaret eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Yeşil vatanımızın kahraman bekçileri göreve hazır, fedakar çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
Mersin'de mavi bayraklar göndere çekildi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz'e 321 kilometrelik kıyısında 41 plajı bulunan Mersin'de turizm sezonunun başladığını belirtti ve mavi bayrakları göndere çekti.
Van'da sel felaketi: Onlarca hayvan telef oldu
Van Valisi Ozan Balcı, Saray ilçesinde meydana gelen sel bölgesinde inceleme yaptı. Vali Balcı, "100’e yakın küçükbaş hayvan telef oldu. Tarım arazileri sular altında kaldı. Hasar tespitinin ardından vatandaşlarımızın zararı karşılanacak" dedi.
Kütahya'da 390 yabancı sınır dışı edildi
Kütahya Valisi Musa Işın, Mobil Göç Noktası’nın 28 Mayıs itibarıyla kentte faaliyete başladığını belirterek, "390 yabancı sınır dışı edildi" dedi.
Kemer'de 'Mutlu Ailem Mutlu Okulum' projesi başladı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, ilçede 'Mutlu Ailem Mutlu Okulum' projesinin başlatıldığını belirterek, "Okullardaki psikolojik danışman ve rehberlik öğretmenler aracılığıyla tespit edilen sorunlu ailelerle, bireysel olarak görüşmeye başladık" dedi.
Sinop Valisi Özarslan'ın örnek alınacak kaymakamlık hikayesi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 2008 yılında kaymakam olarak atandığı Trabzon'un Sürmene ilçesinde fark yaratan projeler hayata geçirdi. İlçede eğitim alanında devrim niteliğinde projeler geliştiren ve öğrencilerin başarısını arttıran Özarslan, o dönem yaptığı çalışmalarla meslektaşlarına da örnek oldu.
Terörden temizlenen Korhan Yaylası turizm merkezi olacak
Iğdır Valisi Ercan Turan, terörden temizlenen Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası bölgesinde yol çalışmalarının yapılacağını belirterek, "Bölgeyi hem turizm merkezi hem de hayvancılığın yapılacağı bir nokta haline getireceğiz" dedi.
Muş, afetlere dayanıklı hale getirilecek
İl Afet Risk Azaltma Planı İzleme Toplantısı'nda konuşan Muş Valisi Avni Çakır, "İlimizdeki afete dayanıksız alanları ve yapıları dönüştüreceğiz. Kısa süre içerisinde güçlendirme çalışmalarına başlayacağız. Muş, afetlere dayanıklı bir il haline gelecek" dedi.
"Devletinize ve onu yönetenlere güvenin"
Halk günü buluşmalarına devam eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 10 vatandaşla bir araya gelerek dertlerine derman oldu. Talepleri tek tek dinleyen Vali Yavuz, "Devletimiz her daim sizin yanınızda, devletinize ve onu yönetenlere güvenin" dedi.
AYM'den kaymakam adaylığı için kritik karar
Anayasa Mahkemesi, kaymakam adaylığına yönelik ikinci kritik kararını verdi.
5 bin öğrenci ailelerine mektup yazdı
Isparta Valisi Aydın Baruş, öğrencilerin tütün ve teknoloji bağımlısı ebeveynlerine mektupla seslendikleri "Beni dinler misiniz?" projesinin kapanış programın katıldı. 5 bin 300 öğrencinin mektup yazdığını belirten Vali Baruş, projede emeği geçenlere de teşekkür etti.
RTÜK Başkanı Şahin: Hiç kimsenin Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bazı basın yayın organlarında ‘sansür’ uygulandığı iddiaları ile ilgili yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, “Hiç kimsenin vatandaşımızın hizmetinde olan güzide bir Kamu Bankamıza ve Üst Kurulumuza haksızca saldırmasına hakkı yoktur” ifadelerine yer verdi.
300 bin fidan toprakla buluşacak
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Aslandağı Vilayet Ormanı bölgesinde farklı alanlarda 300 bin adet fidanın toprakla buluşacağı toplamda bin dekarlık alanın kazı ve teraslama çalışmalarını yerinde inceledi.
Selahattin Hıdır
Aydıncık Kaymakamı