Arama
Arama Sonuçları
YİMER 157, 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157 Çağrı Merkezi), insan ticareti ve göçmen kaçakçılığıyla ilgili acil yardım ihbarında bulunan 15 bin 552 kişinin kurtarılmasını sağladı.
16 şehre yayılacak Türkiye Kültür Yolu Festivali Adana’dan başladı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali’ni Adana’da düzenlenen etkinlikle başlattı. Bakan Ersoy, “Adana’da bin sanatçı, Türkiye genelinde 40 bin sanatçı katılacak. 8 ayda 7 bine yakın etkinlik gerçekleşecek” dedi.
2023'te 420 çete çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2023 yılında organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen “KAFES” operasyonlarının bilançosunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, geçen sene 420 organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti.
TİKA 32. yaşına girdi
1992 yılında kurulan ve 170 ülkede proje ve faaliyet yürüten TİKA’nın kuruluşunun üzerinden 32 yıl geçti. 32. kuruluş yıl dönümü gururunu yaşayan TİKA Başkanı Serkan Kayalar, “1992 yılından bu yana ülkemizin kalkınma alanındaki tecrübesini dost ve kardeş ülkelerle paylaşmanın, bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandırmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.
Van’ın vizyonu uluslararası kongrede belirlenecek
Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliği ile “Uluslararası Vizyon Van Kongresi” düzenlenecek. Vali Ozan Balcı’nın öncülüğünde düzenlenecek kongrede ‘‘Türkiye Yüzyılında Van’ tasavvuru ele alınacak.
Üçüncü kez dünya birincisi oldu
80 ülkeden 2000’den fazla çağrı merkezinin katıldığı Dünya Çağrı Merkezleri Yarışması dünya finallerinde Göç İdaresi Başkanlığı Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER 157), “En İyi Acil Servis Hizmetleri” kategorisinde 3. kez dünya birincisi seçildi.
‘Sporun enleri’ni ödüllendirdi
Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında Kütahya’nın başarılı sporcularını ödüllendiren Kütahya Valisi Musa Işın, millî sporcu Rumeysa Sam ile bilek güreşi yaptı.
Adana’nın Lezzet Festivali’ne İstanbul’da tanıtım
6-7-8 Ekim’de kapılarını açacak olan 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin İstanbul'da düzenlenen basın toplantısına katılan Vali Yavuz Selim Köşger, herkesi lezzetin her çeşidinin yer alacağı festivale davet etti.
Peyzaj ve süs bitkisi sevenleri buluşturan fuar
Her yıl peyzaja ve süs bitkilerine ilgi duyanların ilgi odağı olan PSB Anatolia Fuarı’nın açılışına katılan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya'da bu alanda bir sektörün var edildiğini ve büyütüldüğünü söyledi.
Sivas, atletizm balkan şampiyonasına ev sahipliği yapacak
4 Eylül Sivas Kongresi'nin 104. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sivas’ta ilk kez düzenlenecek olan U-18 Atletizm Balkan Şampiyonası'nın basın toplantısı Sivas Valiliği Dr. Hasan Canpolat Salonu'nda gerçekleştirildi.
Şimdi Isparta’da gül zamanı
Gülün başkenti Isparta her yıl olduğu gibi bu Haziran’da da Uluslararası Gül Festivaline ev sahipliği yapıyor. 2-4 Haziran 2023 tarihleri arasındaki festival dolayısıyla birçok etkinlik düzenlenecek.
Gönül coğrafyasının tiyatrosu Konya'da bir arada
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Devlet Tiyatrosu tarafından düzenlenen “Devlet Tiyatroları Konya 15. ‘Bin Nefes Bir Ses’ Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali” açılış törenine katılarak, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu oyuncularının sergilediği ‘Saklı Gün’ adlı tiyatro oyununu sanatseverler ile birlikte izledi.
Kültür rotası işaretlemesi yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Silifke ilçesi Uzuncaburç Mahallesinde bulunan Arkeoköy ve Kültür rotası işaretlenmesi ve Tag (etiket) açılışını gerçekleştirdi.
‘Yıldız Dağı, bambaşka bir sezon yaşayacak’
Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kadir Algın, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde hazırlıkların sürdüğünü belirterek, kayak severlerin bu yıl bambaşka bir sezon yaşayacağını söyledi. Girişimler neticesinde bu yıl iki uluslararası yarışmanın da Yıldız Dağı’nda gerçekleştirileceğini açıkladı.
Türkiye Sağlık Turizmi 12-14 Ekim'de İngiltere'de tanıtılacak
İngiltere’de Türkiye Sağlık Turizmi Tanıtımı ve İngiltere Sağlık Turizmi Fırsatları Semineri Ekim'de gerçekleşecek. ITIE Uluslararası Turizm Yatırım ve Fuarcılık Limited Şirketi 10-12-14 Ekim 2022 tarihlerinde İngiltere’de Türkiye Sağlık Turizmi Tanıtımı ve İngiltere Sağlık Turizmi Fırsatları Semineri gerçekleştirecek.
‘Doğamıza zarar vermeyecek kadar turist gelsin’
Rize Valisi Kemal Çeber, Rize gastronomisinin tanıtılması adına en önemli festivallerden biri olan GastroRize Festivalinin açılış programına katıldı. Vali Çeber, “Biz Rize’de her tarafın turistle dolmasını istemiyoruz. Doğamıza zarar vermeyecek kadar turist gelsin” dedi.
Notalar Nemrut’tan yükselip dünya basınına ulaştı
Kahta Kaymakamlığı’nın organize ettiği ‘Nemrut Perseid Buluşmaları’ konseri Türkiye’deki ulusal basınla birlikte dünya basınının da gündemine girdi. Kaymakam Selami Korkutata, bu tip organizasyonlarla Kahta, Adıyaman ve Nemrut’u dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.
Şanlıurfa’da 4 bin 400 robot yarışıyor!
Şanlıurfa’da düzenlenen 14. Uluslararası MEB Robot Yarışması açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 12 kategoride düzenlenen yarışmada 4 bin 397 robot yarıştırılıyor.